Domácí pekárna Sana SBM Standard

  • Skladem

  • Doprava zdarma

Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Standard Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Standard Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Standard Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Standard Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Standard Teflonová a nerezová pečící forma pekárny Sana SBM Standard Nerezové hnětače pro pekárnu Sana SBM Standard Skleněné úsporné pokličky pekárny Sana SBM Standard Skleněné úsporné pokličky pekárny Sana SBM Standard Jehlový teploměr pekárny Sana SBM Standard

Nákupní informace:

Pekárna je skladem

Doprava zdarma

Cena s DPH: 8 760 Kč

U vás doma: v pondělí

Popis pekárny Sana SBM Standard:

Dárky: k této pekárně 4 ks chlebových směsí Küchenmeister zdarma plus kuchařka manželů Reissových zdarma! Výborná pekárna na přípravu kváskového chleba, domácích sýrů, jogurtů a zdravých potravin. S nerezovou pečící nádobou, nerezovými hnětači, skleněnými pokličkami a jehlovým teploměrem. Pekárna umožňuje nastavit teploty pečení, teploty kynutí i rychlost hnětení. Snadná příprava domácího kvásku, sýrů, jogurtů apod. 2 hnětače, forma na chléb z nerezu, skleněný průzor, po výpadku proudu pekárna pokračuje v chodu, časovač, 100cm přívodní šňůra. Příslušenství: 2 nerezové hnětače, nerezová pečící nádoba, jehlový teploměr, úsporné skleněné pokličky, dávkovací dóza, malá odměrka, návod k obsluze s recepty. Pekárnu Sana doporučují Ota a Petra Reissovi, jako t. č. nejlepší domácí pekárničku pro kváskové pečení na českém trhu. Na tuto pekárnu se vztahuje doživotní servis zdarma (servisní práce jsou zdarma, zákazník hradí pouze cenu náhradních dílů).

Produktová sekce: Domácí pekárny Sana

Plusy a mínusy pekárny Sana SBM Standard:

  • spolehlivá pekárna pro zájemce o zdravou výživu
  • vhodná pro přípravu přírodního kvásku a pečení kváskového chleba a pečiva
  • nastavení teploty kynutí (20-50°C) i pečení (50-230°C)
  • jediná pekárna na trhu s originální nerezovou formou a hnětači
  • doživotní servis zdarma (servisní práce jsou zdarma, zákazník hradí pouze cenu náhradních dílů)
  • vyšší cena

Výborná pekárna na kompletní domácí pečení a přípravu potravin, včetně snadné přípravy kvásku, jogurtů, sýrů apod. Pekárna Sana má 7 programů, z toho jsou 3 nastavitelné. Lze také nastavit rychlost hnětení, teplotu kynutí (kvašení) mezi 20-50 stupni a teplotu pečení mezi 50-230 stupni. Díky snížené teplotě pečení lze bez problémů péci i v nerezových formách (bez připékání). Pekárna je vybavena předehřevem surovin. Pečení je možno nastavit trojfázově včetně teploty, tedy např. 10 minut na 200 stupňů, 50 minut na 160 stupňů a 10 minut na 150 stupňů. Díky funkci rychlohnětení lze uhnětat velké množství těsta během několika minut. Předehřívání lza nastavit až na 10 hodin, kynutí na 0-10 hodin, pečení na 0-6 hodin. Teploty lze nastavovat po jednom stupni. Pekárnu lze využít i pro ohřev jídel (s nastavením jakékoli teploty).

Podobné pekárny:

Sana SBM Basic

5 800 Kč s DPH

Sana SBM Exclusive

9 990 Kč s DPH

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba500–1700 g (vanička: 22 x 12,5 x 15,5 cm)
Hnětací háky2 hnětače
Počet programů7 komplexních programů
ProgramyNastavitelný 1, nastavitelný 2, nastavitelný 3, samostatné pečení, marmeláda, kvašení 1, kvašení 2
Co je možné připravitkváskový chléb, běžný chléb, bezlepkový chléb, kvásek, marmelády, jogurty, slady, pečené čaje, sádlo a škvarky, maso a ryby
Rozsah teploty20 - 230 °C
Citlivost termostatu1 °C
Materiál nádoby a hnětačůnerezová ocel
Odložený startano (časovač 13 hodin)
Příkon815 W
Barvanerez
Rozměry30 x 40 x 24 cm (vxšxh)
Hmotnost9,5 kg
Záruka24 měsíců

Video recenze pekárny Sana SBM Standard:

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Sana SBM Standard:

Vložit nový komentář

  • Kateřina : 26. 03. 2023 (07:26)

    Dobrý den, jak tato pekárna zvládá chléb z celozrnné mouky? Celozrnné těsto je těžší a některé pekárny ho neumí. Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 03. 2023 (19:32)

      Dobrý den, záleží hodně na množství, pokud budete dělat z rozumného množství mouky, tak není vůbec problém.

  • Eva: 19. 04. 2021 (23:17)

    Dobrý den, zvažuji nákup pekárny s nerezovou formou. Doteď jsem používala obyčejnou pekárnu (v pořadí 2.), byla bych spokojená, ale po čase mi vadí ten "teflonový povrch". A současná pomalu odchází a nastal čas poohlednout se po nové. Mám několik dotazů: Nerezová nádoba - lze mýt v myčce? Pekárnu využívám na kváskový chleba - doteď jsem to byla schopná udělat v obyčejné (kvásek, voda, mouka), nechala jsem pár minut prohníst, pekárnu jsem vypnula, přišla po 12 hodinách, prohnětla, vytáhla háky a zapnula pečení. Píšete, že je možné péct pouze recepty určené: můj recept 30g kvásku, sůl, 510g mouky (žitná, pšeničná), 460 g vody) upeču i tento chleba v této pekárně? Dále pekárnu využívám na kynutá těsta - rohlíky, pečivo ze slánku, vánočky apod. - je v pekárně program kynuté těsto? A poslední dotaz - Standard nebo Exlusive - rozdíl je pouze v příslušenství na bagety? Děkuji za Vaše odpovědi. Přeji krásný den, E.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  20. 04. 2021 (09:54)

      Dobrý den, já osobně bych nádobu do myčky nedal, a to kvůli těsnění. Váš uvedený recept v pekárně samozřejmě uděláte, musíte si však pekárnu nastavit. Program na kynuté těsto pekárna nemá, ale nastavíte si ho (pekárna Sana funguje tak, že nemá téměř žádné přednastavené programy, ale lze na ní téměř vše nastavit dle libosti, tzn. je vhodnější spíše pro zkušenější uživatele, zároveň je u ní podrobný popis, jak co nastavit na konkrétní chléb). Rozdíl mezi Standard a Exclusive je pouze v příslušenství (teploměr, nádoby na tempeh, bagetovač atd.)

  • Edita: 30. 12. 2020 (01:46)

    Dobrý den, chci si objednat pekárnu Sana Standard (s nerezovou nádobou) a k ní ještě teflonovou nádobu a hnětače. Bohužel jsem je v nabídce nenašla. Můžete mi poradit, jak se dají objednat? Děkuji
    Reagovat

  • Josef: 27. 11. 2020 (15:09)

    dobrý den, v čem je prosím rozdíl mezi pekárnami basic a standard? podle popisu jsou identické, jen u standardu je na fotce více doplňků..
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  27. 11. 2020 (16:01)

      Dobrý den, ano, pekárny samotné jsou identické, liší se jen příslušenstvím, pekárna Standard má nerezovou nádobu a hnětače (Basic má obé teflonové) a také má v balení skleněné pokličky a jehlový teplomět, což verze Basic nemá.

  • Helena: 18. 11. 2020 (08:38)

    Dobrý den, prosím, k čemu je nepřilnavá nádoba (a z jakého materiálu je?) na pečení chleba u Sana SBM Standart, když je k dispozici nerezová ? Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 11. 2020 (16:16)

      Dobrý den, u pekárny Sana Standard je nerezová nádoba (teflonová nádoba je u verze Basic)

  • Helena: 25. 03. 2020 (10:04)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat na domácí pekárnu Domácí pekárna Sana SBM Standard - jaká je prosím hlučnost? Děkuji Helena Polívková
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  25. 03. 2020 (12:37)

      Dobrý den, obecně: hlučnost se nikde neuvádí, není ji tedy podle čeho objektivně srovnat. Každopádně pekárna je hlučná pouze při hnětení, kynutí i pečení jsou beze zvuků, hnětení trvá obvykle 5-15 minut z celkové délky programy, takže pekárna hlučí jen chvíli. Je asi stejně tichá/hlučná jako ostatní pekárny.

  • Petr Kolev: 03. 10. 2019 (15:00)

    Dobré odpoledne, rád bych se dotázal, zda je těsnění hřídelí u nerezové nádoby vyměnitelné, a pokud ano, zda je v takovém případě nutné zaslat nádobu k opravě do servisu, nebo zda lze objednat náhradní těsnění a vyměnit svépomocí. Co se týče hnětacích háků, můžete mi potvrdit, že jsou - stejně jako nerezová forma - z povrchově neupravené nerezové oceli? Na ilustrační foto se to tak nejeví... Děkuji a jsem s pozdravem. Petr
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  03. 10. 2019 (17:43)

      Dobrý den, ano, těsnění je vyměnitelné a je to možné udělat i doma, tj. nechat si zaslat díly. S těmi hnětači to bohužel takto přesně a detailně neznám, jediné, co mohu potvrdit je, že jsou z nerezu.

  • Veronika: 20. 03. 2019 (21:47)

    Dobry den, Rada bych se zeptala na funkci Marmelady. Predpokladam, ze je prednastavena teplota i cas vareni/michani. Mohla bych se zeptat jaky? V recenzi jsem cetla, ze je i mozne vareni. Napadlo me to v souvislosti s detskymi presnidavkami. Mohu tedy nastavit, ze bych chtela funkci ohrevu napriklad na 80 stupnu po dobu 20 min s funkci michani? Byl by mozny i zde odlozeny start? Dekuji a preji hezky den, Veronika
    Reagovat

  • Jana Jonášová: 08. 02. 2019 (16:11)

    Dobrý den, zajímám se o pekárnu Sana. Údajně v ní jde přímo připravit kvásek. Ale jak? Konkretní postup nebo program nikde uveden není. Prostudovala jsem návod k obsluze a zase nic. Poradíte? Díky
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 02. 2019 (16:18)

      Dobrý den, ano, v pekárně Sana lze připravit kvásek, je pro to přímo určená. Použije se program kvašení. Zcela přesný nebo zcela univerzální postup není, vždy záleží na tom, jak se který konkrétní kvásek připravuje, ale je o tom dost podrobně psáno v návodu a také v kuchařce manželů Reissových, kterou k pekárně přidáváme zdarma jako dárek.

  • Dana: 09. 12. 2018 (19:44)

    Děkuji moc za ochotu a bleskurychlé odpovědi, super obchod
    Reagovat

  • Dana: 09. 12. 2018 (18:12)

    Ještě jeden dotaz, jak je to s kůrkou u chleba z této pekárny ? Je volitelná propečenost ? V jedné recenzi jsem se dočetla, že není žádná, že je chléb jakoby " vařený v páře " , ale další recenze nic takového nezmiňovaly, naopak - spokojenost. Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  09. 12. 2018 (18:53)

      Dobrý den, s kůrkou je to různé. U této pekárny lze volit teplotu pečení, kůrka tedy bude taková, jaká se nastaví teplota v kombinaci s časem.

  • Dana: 09. 12. 2018 (13:48)

    Dobrý den, po 10ti letech mi dosloužila Unold 68511, nyní uvažuji o této pekárně, protože peču téměř výhradně kváskový chleba za pomoci vlastního programu a ráda bych v pekárně dělala jogurt a džem. Trochu mě odrazuje nerezová forma - vyklápění a dále jsem si zvykla i na dělenou formu, je možné si objednat tyto formy včetně háků v keramickém provedení, buď k nerezové nebo místo ní ? A k tomu i formu na bagety ? Děkuji
    Reagovat

  • Jirka, Klatovy: 04. 08. 2018 (11:16)

    Dobrý den, pane Baloun, chci poděkovat za vaše stránky a vaše rady ohledně pekáren, které myslím nemají v ČR obdoby. I já se na Vás chci obrátit s několika dotazy. Chci si u Vás zakoupit pekárnu. Rád bych v ní pravidelně pekl kváskový chléb. Trochu váhám mezi pekárnou Unold 68456 a pekárnou Sasna Standart. Pro pekárnu Unold, hraje keramická pečící nádoba a keramické hnětací háky, zřejmě velice kvalitní promíchání, navíc obousměrné, což není moc běžné. Je zde i německá preciznost. Musím dodat, že preferuji 2 hákovou pekárnu. Na druhou stranu mi vadí, že tato pekárna je zřejmě již trošku zastaralá a program, který mohu nastavit sám, nemá dostatečnou variabilitu (pokud vím tak kynutí jen 6 hodin, což pro kváskový chléb nemusí stačit) U pekárny Sana si nejsem jist zda vysokorychlostní míchání je vždy vhodné ( když lze regulovat). Hlavně mi však vadí že má nerezovou nádobu, která sice hodně vydrží, na druhou stranu zřejmě při vyšších teplotách dojde k připečení a obtížně se čistí. Pokud občas nahradím nerezovou nádobu za teflonovou, tak ta je naopak náhlá na poškození. U hnětacích háků vlivem otěru tomu myslím, ani zabránit nelze. Přiznám se, že mi trochu vadí, že Sana český vynález, vyráběný v Číně, nemá keramický povrch, nebo třeba titanový. Vím , že to obvyklé není, ale při její dost vysoké ceně by to mnoho zákazníků přivítalo. To vy ale samozřejmě nemůžete ovlivnit. Mé otázky: 1. Lze řici, ktrá pekárna lépe míchá? Sana standart, nebo Unold 68456? 2. Předpokládám, že bych si koupil pekárnu sana standart (nerez) a k ní dokoupil navíc teflonovou nádobu a obě nádoby bych kombinoval. Lze požít nerezové hnětací háky do teflonové nádoby? 3. Pokud si u Vás zakoupím pekárnu sana standart a k ní zároveň dokoupím další komponenty, například teflonovou nádobu, ale i některé další a vše nakoupím v jednom balíku a najednou, budu mít na tyto další díly nějakou slevu? 4. Hrozí u pekárny Sana nerez poškození, například při nutnosti čistit její povrch drátěnkou, lze ji drátěnkou čistit. 5. Poslední trochu hloupá otázka, někteří výrobci ve svých reklamách uvádí, že v domácí pekárně lze škvařit sádlo. Doporučoval by jste to, nebo se tomu raději vyhnout? Ve své první pekárně, která byla do té doby plně funkční a zkusil jsem tam škvařit sádlo, tak to nevydržela a sádlo začalo prosakovat kolem hnětacího háku. Děkuji, Jirka klatovy
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 08. 2018 (19:47)

      Dobrý den, děkuji za Váš zájem. Máte patrně na mysli pekárnu Unold 68511, která je jediná z pekáren Unold dvouháková. Rozdíl mezi teflonovou nádobou a keramickou nádobou (kromě povrchu) není, z hlediska komfortu pečení, ale i z hlediska odolnosti povrchu vůči poškrábání jsou na tom stejně. Co se týče "německé preciznosti", nevidím ze své praxe rozdíly mezi belgickým, britským, neměckým nebo českým výrobcem, tedy pekárny Unold jsou na tom podobně jako ostatní pekárny, zláště pekárna Unold 68511 se již vyrábí 10 let a nelze na ni klást nároky současného designu, přesto je ale spolehlivá, i když designově zřejmě moc nenadchne. 1. Pekárny míchají podobně, pekárna Sana má větší možnosti nastavení míchání. 2. Lze používat i teflonovou nádobu a hnětače u pekárny Sana Standard, nelze ale použít teflonovou nádobu s nerezovými háky a naopak, vzájemně kompatibilní nejsou. 3. Na díly bychom dali slevu. 4. Drátěnkou bych ani nerezovou nádobu nečistil. 5. O škvaření sádla v pekárně jsem četl, ale nikdy jsem to nedělal. Při takovém častějším využití bych doporučil dokoupit novou samostatnou sadu nádoby s hnětači, stejně tak i na častější dělání džemu v pekárně. Doporučil bych do výběru přidat pekárnu Domo 3990, je to kvalitní pekárna s dobrými programy, zároveň moderní. Co se týče dělání kvásku v pekárně, v pekárně Sana to lze docela dobře, v jiných to již tak komfortní není, protože nemají takové možnosti nastavení, kvásek se však dá dělat i jinak (např. na topení, na routeru, na vrchu lednice atd.) - pokud již máte kvásek hotový, lze samotný kváskový chléb udělat téměř v jakékoli pekárně (je však velmi vhodné, aby měla nastavitelný program).

  • Jana: 13. 02. 2018 (17:53)

    Dobrý den, chtěla jsem se optat, zda se těsto na nerezovou pečící nádobu nepřichytává? A zda je tato pekárna s nerez formou stále jediná na našem trhu :) děkuji Jana
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  13. 02. 2018 (22:31)

      Dobrý den, jiná pekárna s nerezovou nádobou není. Je možno případně zvolit pekárny Unold, které mají nádobu s keramickým povrchem. S připékáním těsta k nerezu nelze úplně jednoduše odpovědět - pokud by se u pekárny použilo stejné nastavení jako mají běžné pekárny, pak by se chléb připekl, aby se nepřipékal, má pekárna různé vybavení: je možno nastavovat teplotu pečení (tedy je možno nastavit teplotu nižší), součástí výbavy pekárny jsou skleněné pokličky, které zvyšují vlhkost v nádobě při pečení, je také možné nádobu vymazat a vysypat moukou apod. Vše má vždy své výhody a nevýhody, obecně platí, že nerezová nádoba je takřka nezničitelná, ale je třeba myslet na možnost připékání, a proto podnikat různá zmíněná protiopatření, teflonová (nebo keramická) nádoba je zase velice komfortní, ale snadno se poškrábe a těsnění kolem hřídélek se nedá vyměnit (u nerezové nádoby ano)...

  • Petra: 29. 08. 2017 (17:17)

    Dobrý den, je prosím možné v pekárně Sana uhníst klasické kynuté těsto (například na vánočku)? V programech jsem možnost těsto nenašla. Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  29. 08. 2017 (21:05)

      Dobrý den, ano, je to možné. Využijete pro to některý z nastavitelných programů, kde zakážete fázi pečení (já bych jej nastavil třeba takto: cca 5-15 minut hnětení [podle zvoleného způsobu hnětení], a dále cca 60 minut kynutí, teplotu při kynutí bych dal dle uvážení cca 30-40 stupňů).

  • Roman: 14. 04. 2017 (18:53)

    Nemate prosim porovnani v ceme se lisi jednotlive modely Sana? Dekuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 04. 2017 (20:50)

      Dobrý den, pekárna Sana Standard se od varianty Basic liší tím, že má nádobu a hnětače nerezové a ve výbavě má jehlový teploměr a skleněné pokličky.

  • Kamila: 20. 01. 2017 (09:55)

    Dají se v této pekárně dělat i džemy a marmelády?
    Reagovat

Vložit komentář


* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.