Dobrý den, pane Baloun, chci poděkovat za vaše stránky a vaše rady ohledně pekáren, které myslím nemají v ČR obdoby. I já se na Vás chci obrátit s několika dotazy. Chci si u Vás zakoupit pekárnu. Rád bych v ní pravidelně pekl kváskový chléb. Trochu váhám mezi pekárnou Unold 68456 a pekárnou Sasna Standart. Pro pekárnu Unold, hraje keramická pečící nádoba a keramické hnětací háky, zřejmě velice kvalitní promíchání, navíc obousměrné, což není moc běžné. Je zde i německá preciznost. Musím dodat, že preferuji 2 hákovou pekárnu. Na druhou stranu mi vadí, že tato pekárna je zřejmě již trošku zastaralá a program, který mohu nastavit sám, nemá dostatečnou variabilitu (pokud vím tak kynutí jen 6 hodin, což pro kváskový chléb nemusí stačit) U pekárny Sana si nejsem jist zda vysokorychlostní míchání je vždy vhodné ( když lze regulovat). Hlavně mi však vadí že má nerezovou nádobu, která sice hodně vydrží, na druhou stranu zřejmě při vyšších teplotách dojde k připečení a obtížně se čistí. Pokud občas nahradím nerezovou nádobu za teflonovou, tak ta je naopak náhlá na poškození. U hnětacích háků vlivem otěru tomu myslím, ani zabránit nelze. Přiznám se, že mi trochu vadí, že Sana český vynález, vyráběný v Číně, nemá keramický povrch, nebo třeba titanový. Vím , že to obvyklé není, ale při její dost vysoké ceně by to mnoho zákazníků přivítalo. To vy ale samozřejmě nemůžete ovlivnit.
Mé otázky:
1. Lze řici, ktrá pekárna lépe míchá? Sana standart, nebo Unold 68456?
2. Předpokládám, že bych si koupil pekárnu sana standart (nerez) a k ní dokoupil navíc teflonovou nádobu a obě nádoby bych kombinoval. Lze požít nerezové hnětací háky do teflonové nádoby?
3. Pokud si u Vás zakoupím pekárnu sana standart a k ní zároveň dokoupím další komponenty, například teflonovou nádobu, ale i některé další a vše nakoupím v jednom balíku a najednou, budu mít na tyto další díly nějakou slevu?
4. Hrozí u pekárny Sana nerez poškození, například při nutnosti čistit její povrch drátěnkou, lze ji drátěnkou čistit.
5. Poslední trochu hloupá otázka, někteří výrobci ve svých reklamách uvádí, že v domácí pekárně lze škvařit sádlo. Doporučoval by jste to, nebo se tomu raději vyhnout? Ve své první pekárně, která byla do té doby plně funkční a zkusil jsem tam škvařit sádlo, tak to nevydržela a sádlo začalo prosakovat kolem hnětacího háku.
Děkuji, Jirka klatovy
Reagovat