Domácí pekárna Sana SBM Standard

  • Skladem

  • Doprava zdarma

Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Standard Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Standard Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Standard Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Standard Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Standard Teflonová a nerezová pečící forma pekárny Sana SBM Standard Nerezové hnětače pro pekárnu Sana SBM Standard Skleněné úsporné pokličky pekárny Sana SBM Standard Skleněné úsporné pokličky pekárny Sana SBM Standard Jehlový teploměr pekárny Sana SBM Standard

Nákupní informace:

» Pekárna je skladem

» Doprava zdarma

Cena s DPH: 6 915 Kč

U vás doma: zítra

Popis pekárny Sana SBM Standard:

Výborná pekárna na přípravu kváskového chleba, domácích sýrů, jogurtů a zdravých potravin. S nerezovou pečící nádobou, nerezovými hnětači, skleněnými pokličkami a jehlovým teploměrem. Pekárna umožňuje nastavit teploty pečení, teploty kynutí i rychlost hnětení. Snadná příprava domácího kvásku, sýrů, jogurtů apod. 2 hnětače, forma na chléb s nepřilnavým povrchem, skleněný průzor, po výpadku proudu pekárna pokračuje v chodu, časovač, 100cm přívodní šňůra. Příslušenství: 2 nerezové hnětače, nerezová pečící nádoba, jehlový teploměr, úsporné skleněné pokličky, dávkovací dóza, malá odměrka, návod k obsluze s recepty, startovací domácí kvásek. Pekárnu Sana doporučují Ota a Petra Reissovi, jako t. č. nejlepší domácí pekárničku pro kváskové pečení na českém trhu. Na tuto pekárnu se vztahuje doživotní servis zdarma (servisní práce jsou zdarma, zákazník hradí pouze cenu náhradních dílů).

Produktová sekce: Domácí pekárny Sana

Plusy a mínusy pekárny Sana SBM Standard:

  • spolehlivá pekárna pro zájemce o zdravou výživu
  • vhodná pro přípravu přírodního kvásku a pečení kváskového chleba a pečiva
  • nastavení teploty kynutí (20-50°C) i pečení (50-230°C)
  • jediná pekárna na trhu s originální nerezovou formou a hnětači
  • doživotní servis zdarma (servisní práce jsou zdarma, zákazník hradí pouze cenu náhradních dílů)
  • vyšší cena

Výborná pekárna na kompletní domácí pečení a přípravu potravin, včetně snadné přípravy kvásku, jogurtů, sýrů apod. Pekárna Sana má 7 programů, z toho jsou 3 nastavitelné. Lze také nastavit rychlost hnětení, teplotu kynutí (kvašení) mezi 20-50 stupni a teplotu pečení mezi 50-230 stupni. Díky snížené teplotě pečení lze bez problémů péci i v nerezových formách (bez připékání). Pekárna je vybavena předehřevem surovin. Pečení je možno nastavit trojfázově včetně teploty, tedy např. 10 minut na 200 stupňů, 50 minut na 160 stupňů a 10 minut na 150 stupňů. Díky funkci rychlohnětení lze uhnětat velké množství těsta během několika minut. Předehřívání lza nastavit až na 10 hodin, kynutí na 0-10 hodin, pečení na 0-6 hodin. Teploty lze nastavovat po jednom stupni. Pekárnu lze využít i pro ohřev jídel (s nastavením jakékoli teploty).

Podobné pekárny:

Unold 68511

3 699 Kč s DPH

Domo B3990

3 589 Kč s DPH

Sana SBM Basic

4 860 Kč s DPH

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba500–1700 g (vanička: 22 x 12,5 x 15,5 cm)
Hnětací háky2 hnětače
Počet programů7 komplexních programů
ProgramyNastavitelný 1, nastavitelný 2, nastavitelný 3, samostatné pečení, marmeláda, kvašení 1, kvašení 2
Co je možné připravitkváskový chléb, běžný chléb, bezlepkový chléb, kvásek, marmelády, jogurty, slady, pečené čaje, sádlo a škvarky, maso a ryby
Rozsah teploty20 - 230 °C
Citlivost termostatu1 °C
Materiál nádoby a hnětačůnerezová ocel
Odložený startano (časovač 13 hodin)
Příkon815 W
Barvanerez
Rozměry30 x 40 x 24 cm (vxšxh)
Hmotnost9,5 kg
Záruka24 měsíců

Video recenze pekárny Sana SBM Standard:

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Sana SBM Standard:

Vložit nový komentář

  • Jirka, Klatovy: 04. 08. 2018 (11:16)

    Dobrý den, pane Baloun, chci poděkovat za vaše stránky a vaše rady ohledně pekáren, které myslím nemají v ČR obdoby. I já se na Vás chci obrátit s několika dotazy. Chci si u Vás zakoupit pekárnu. Rád bych v ní pravidelně pekl kváskový chléb. Trochu váhám mezi pekárnou Unold 68456 a pekárnou Sasna Standart. Pro pekárnu Unold, hraje keramická pečící nádoba a keramické hnětací háky, zřejmě velice kvalitní promíchání, navíc obousměrné, což není moc běžné. Je zde i německá preciznost. Musím dodat, že preferuji 2 hákovou pekárnu. Na druhou stranu mi vadí, že tato pekárna je zřejmě již trošku zastaralá a program, který mohu nastavit sám, nemá dostatečnou variabilitu (pokud vím tak kynutí jen 6 hodin, což pro kváskový chléb nemusí stačit) U pekárny Sana si nejsem jist zda vysokorychlostní míchání je vždy vhodné ( když lze regulovat). Hlavně mi však vadí že má nerezovou nádobu, která sice hodně vydrží, na druhou stranu zřejmě při vyšších teplotách dojde k připečení a obtížně se čistí. Pokud občas nahradím nerezovou nádobu za teflonovou, tak ta je naopak náhlá na poškození. U hnětacích háků vlivem otěru tomu myslím, ani zabránit nelze. Přiznám se, že mi trochu vadí, že Sana český vynález, vyráběný v Číně, nemá keramický povrch, nebo třeba titanový. Vím , že to obvyklé není, ale při její dost vysoké ceně by to mnoho zákazníků přivítalo. To vy ale samozřejmě nemůžete ovlivnit. Mé otázky: 1. Lze řici, ktrá pekárna lépe míchá? Sana standart, nebo Unold 68456? 2. Předpokládám, že bych si koupil pekárnu sana standart (nerez) a k ní dokoupil navíc teflonovou nádobu a obě nádoby bych kombinoval. Lze požít nerezové hnětací háky do teflonové nádoby? 3. Pokud si u Vás zakoupím pekárnu sana standart a k ní zároveň dokoupím další komponenty, například teflonovou nádobu, ale i některé další a vše nakoupím v jednom balíku a najednou, budu mít na tyto další díly nějakou slevu? 4. Hrozí u pekárny Sana nerez poškození, například při nutnosti čistit její povrch drátěnkou, lze ji drátěnkou čistit. 5. Poslední trochu hloupá otázka, někteří výrobci ve svých reklamách uvádí, že v domácí pekárně lze škvařit sádlo. Doporučoval by jste to, nebo se tomu raději vyhnout? Ve své první pekárně, která byla do té doby plně funkční a zkusil jsem tam škvařit sádlo, tak to nevydržela a sádlo začalo prosakovat kolem hnětacího háku. Děkuji, Jirka klatovy
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 08. 2018 (19:47)

      Dobrý den, děkuji za Váš zájem. Máte patrně na mysli pekárnu Unold 68511, která je jediná z pekáren Unold dvouháková. Rozdíl mezi teflonovou nádobou a keramickou nádobou (kromě povrchu) není, z hlediska komfortu pečení, ale i z hlediska odolnosti povrchu vůči poškrábání jsou na tom stejně. Co se týče "německé preciznosti", nevidím ze své praxe rozdíly mezi belgickým, britským, neměckým nebo českým výrobcem, tedy pekárny Unold jsou na tom podobně jako ostatní pekárny, zláště pekárna Unold 68511 se již vyrábí 10 let a nelze na ni klást nároky současného designu, přesto je ale spolehlivá, i když designově zřejmě moc nenadchne. 1. Pekárny míchají podobně, pekárna Sana má větší možnosti nastavení míchání. 2. Lze používat i teflonovou nádobu a hnětače u pekárny Sana Standard, nelze ale použít teflonovou nádobu s nerezovými háky a naopak, vzájemně kompatibilní nejsou. 3. Na díly bychom dali slevu. 4. Drátěnkou bych ani nerezovou nádobu nečistil. 5. O škvaření sádla v pekárně jsem četl, ale nikdy jsem to nedělal. Při takovém častějším využití bych doporučil dokoupit novou samostatnou sadu nádoby s hnětači, stejně tak i na častější dělání džemu v pekárně. Doporučil bych do výběru přidat pekárnu Domo 3990, je to kvalitní pekárna s dobrými programy, zároveň moderní. Co se týče dělání kvásku v pekárně, v pekárně Sana to lze docela dobře, v jiných to již tak komfortní není, protože nemají takové možnosti nastavení, kvásek se však dá dělat i jinak (např. na topení, na routeru, na vrchu lednice atd.) - pokud již máte kvásek hotový, lze samotný kváskový chléb udělat téměř v jakékoli pekárně (je však velmi vhodné, aby měla nastavitelný program).

  • Jana: 13. 02. 2018 (17:53)

    Dobrý den, chtěla jsem se optat, zda se těsto na nerezovou pečící nádobu nepřichytává? A zda je tato pekárna s nerez formou stále jediná na našem trhu :) děkuji Jana
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  13. 02. 2018 (22:31)

      Dobrý den, jiná pekárna s nerezovou nádobou není. Je možno případně zvolit pekárny Unold, které mají nádobu s keramickým povrchem. S připékáním těsta k nerezu nelze úplně jednoduše odpovědět - pokud by se u pekárny použilo stejné nastavení jako mají běžné pekárny, pak by se chléb připekl, aby se nepřipékal, má pekárna různé vybavení: je možno nastavovat teplotu pečení (tedy je možno nastavit teplotu nižší), součástí výbavy pekárny jsou skleněné pokličky, které zvyšují vlhkost v nádobě při pečení, je také možné nádobu vymazat a vysypat moukou apod. Vše má vždy své výhody a nevýhody, obecně platí, že nerezová nádoba je takřka nezničitelná, ale je třeba myslet na možnost připékání, a proto podnikat různá zmíněná protiopatření, teflonová (nebo keramická) nádoba je zase velice komfortní, ale snadno se poškrábe a těsnění kolem hřídélek se nedá vyměnit (u nerezové nádoby ano)...

  • Petra: 29. 08. 2017 (17:17)

    Dobrý den, je prosím možné v pekárně Sana uhníst klasické kynuté těsto (například na vánočku)? V programech jsem možnost těsto nenašla. Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  29. 08. 2017 (21:05)

      Dobrý den, ano, je to možné. Využijete pro to některý z nastavitelných programů, kde zakážete fázi pečení (já bych jej nastavil třeba takto: cca 5-15 minut hnětení [podle zvoleného způsobu hnětení], a dále cca 60 minut kynutí, teplotu při kynutí bych dal dle uvážení cca 30-40 stupňů).

  • Roman: 14. 04. 2017 (18:53)

    Nemate prosim porovnani v ceme se lisi jednotlive modely Sana? Dekuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 04. 2017 (20:50)

      Dobrý den, pekárna Sana Standard se od varianty Basic liší tím, že má nádobu a hnětače nerezové a ve výbavě má jehlový teploměr a skleněné pokličky.

  • Kamila: 20. 01. 2017 (09:55)

    Dají se v této pekárně dělat i džemy a marmelády?
    Reagovat

Vložit komentář


* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.