☰
0
0Nákupní košík je prázdný
Nacházíte se zde: MojePekarna.cz » Chlebové směsi do domácích pekáren » Vánočka Küchenmeister 0,5 kg
Skladem
Zboží je skladem
Cena s DPH: 39 Kč
U vás doma: zítra
-+
Datum trvanlivosti: 4. 12. 2025. Vánočka - sladký chléb Küchenmeister. Jeden balíček o hmotnosti 0,5 kg (500 g) = na přípravu 1 chleba o hmotnosti cca 700-740 g. Droždí je součástí směsi. Do pekárny stačí jen nalít potřebné množství vody (množství je napsáno na každém balíčku), nasypat směs a pekárnu zapnout. Na každém balíčku směsi je štítek v českém jazyce obsahují návod na přípravu a složení.
Produktová sekce: Chlebové směsi do domácích pekáren
pšeničná mouka, cukr, sušené droždí, jodovaná sůl, sladká mouka z Lupiny, aroma, prostředek na ošetření mouky: kyselina askorbová. Alergeny: výrobek obsahuje obiloviny obsahující lepek a mouku z Lupiny. Výrobek může obsahovat stopové množství látek z vajec, sóji, mléka a sezamu.
Postup přípravy: Směsi je možné péct v domácích pekárnách i v klasické troubě. Postup pro pečení v troubě: těsto je třeba uhnětat, dokud nebude vláčné, přikryjte a nechte 30 minut kynout. Pomoučenýma rukama vytvořte chléb nebo rohlíky a položte na plech vyložený pečícím papírem nebo těsto nalijte do vymazané formy. Nechte na teplém místě kynout 30 – 45 minut. Povrch potřete vodou a pečte v předehřáté troubě na 230 stupňů (horkovzdušná trouba 210 stupňů). Po 10 minutách snižte teplotu o 30 stupňů. Délka pečení 45-60 minut v případě chleba, rohlíky nebo housky pečte 15-25 minut. Postup pro pečení v domácí pekárně: Nalijte do nádoby 300-360 ml vody (přesné množství je uvedeno v českém návodu na každé směsi) o pokojové teplotě, nasypte směs a vložte do pekárny. Nejvhodnější je zvolit základní program, menší velikost chleba a světlé nebo střední propečení kůrky.
39 Kč s DPH
Recept na sladký chléb/rohlíčky s rozinkami.
500 g směsi s 50 g másla, 1 vejcem a 250 ml teplého mléka (35 °C) hněteme robotem nejprve pomalu, potom na nejvyšší stupeň, dokud se těsto neodlepuje od okraje mísy. Těsto zakryjte plastovou fólií a nechte 30 minut kynout. Chléb: Těsto dejte do vymaštěné formy. Vánočka: Těsto rozdělíme na 3 díly, svineme do pramenů, zapleteme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Rozinkové rohlíčky: 100 g rozinek zadělejte do těsta, vytvarujte rohlíčky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Dort na plech: Těsto rozválíme, dáme na vymazaný plech a navrch rozložíme ovoce, drobenku nebo mandlové lupínky, vločky másla a skořicový cukr. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem (15 - 45 minut v závislosti na teplotě). Udržujte povrch těsta vlhký. Před pečením potřeme dle libosti žloutkem a upečeme na 180 °C (160 °C s horkovzdušnou troubou). Časy pečení: Dort na plech: 20 - 35 minut, Chléb, vánočka: 25 - 35 minut, Rohlíčky s rozinkami: 10 - 15 minut
Zobrazit všechny recepty →
Vložit nový komentář
Drahomíra: 04. 08. 2021 (11:51)
Směs je výborná, místo másla dávám olej, je pak vláčná není suchá ,hrozinky taky dávám hned a už jsem zkoušela dát i kakao a měla jsem ji krásně vonavou po kakau a byla to trochu změna.Pak můžete plátky použít i jako korpus pro zákusek třeba se šlehačkou.Vzdy ji mám az pod sklo. Když dáte místo másla olej, krásně z formy se vyklopí bez hn ětačů. Dělám ji každý týden.Výborná snídaně nebo při odpolední kávě.Reagovat
Martin: 03. 08. 2021 (11:27)
Velice dobrá směs, ale nevím z jakého důvodu se mi děje, že když dám celé balení 500g, na malý chléb, světla kůrka, tak mi při pečení těsto tak nakyne, ze se úplně opírá o poklop pekárny. S jinou směsi tento problém nemám. Reagovat
Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje: 03. 08. 2021 (13:33)
Dobrý den, ano, vánočka to dělá běžně, je to tím, že je těsto sladší a navíc obsahuje pouze světlou pšeničnou mouku, která má více lepku a lépe tak kyne...
Eva Dlabalová: 24. 11. 2019 (10:33)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné směs na vánočku jen zadělat v pekárně programem těsto, a pak těsto upéct ve formě na vánočku nebo srnčí hřbet. Děkuji za odpověď. Reagovat
Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje: 24. 11. 2019 (15:41)
Dobrý den, ano, takový postup je možný.
anna němečková: 28. 07. 2019 (14:06)
dobrý den chci se zeptat do pekárny DOMO B 3962 jedno balení jedna vánočka nebo chleba.Jde mě o to že tato pekárna je menší tak kolik do ní dát obsahu.Děkuji NěmečkováReagovat
Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje: 28. 07. 2019 (16:32)
Dobrý den, pekárna máme sice kompaktní rozměry, ale nádobu má dostatečně velkou, takže chléb z 500 g mouky/směsi, se tam vejde.
Miroslav: 25. 05. 2019 (17:50)
Dobrý den, mohu se zeptat v jaké fázi mohu přidat třeba čokoládové kousky..? Děkuji Reagovat
Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje: 27. 05. 2019 (15:03)
Dobrý den, pokud je chcete přidat jako finální posyp napovrch, tak stačí na konci hnětení, případně i v průběhu pečení.
Porth: 13. 09. 2018 (09:07)
Dobrý den, v jake fazi peceni v domaci pekarne bych mohl do Vanocky pridat trochu masla? DěkujiReagovat
Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje: 13. 09. 2018 (09:41)
Dobrý den, můžete klidně hned na začátku při vkládání surovin do nádoby, děláme to tak také, přidáváme k vánočce také lžíci medu a hrst rozinek.
marek trnka: 14. 01. 2015 (17:28)
Mám dotaz. Jestli to jsou německe směsi.Reagovat
Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje: 14. 01. 2015 (19:50)
Dobrý den, ano směsi Küchenmesiter jsou z Německa.
Vaše jméno*:
Váš email *(nebude zveřejněn):
Text komentáře*:
* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.
Zavřít menu ×
Zavřít ×
Abyste na našich stránkách našli, co hledáte, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním cookies (malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči).Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme je tak, aby všechno fungovalo správně.