Vánočka Küchenmeister 0,5 kg

  • Skladem

Vánočka Küchenmeister Vánočka (sladký chléb) Küchenmeister

Nákupní informace:

Zboží je skladem

Cena s DPH: 39 Kč

U vás doma: zítra

Popis směsi:

Datum trvanlivosti: 4. 12. 2025. Vánočka - sladký chléb Küchenmeister. Jeden balíček o hmotnosti 0,5 kg (500 g) = na přípravu 1 chleba o hmotnosti cca 700-740 g. Droždí je součástí směsi. Do pekárny stačí jen nalít potřebné množství vody (množství je napsáno na každém balíčku), nasypat směs a pekárnu zapnout. Na každém balíčku směsi je štítek v českém jazyce obsahují návod na přípravu a složení.

Produktová sekce: Chlebové směsi do domácích pekáren

Složení a příprava směsi:

pšeničná mouka, cukr, sušené droždí, jodovaná sůl, sladká mouka z Lupiny, aroma, prostředek na ošetření mouky: kyselina askorbová. Alergeny: výrobek obsahuje obiloviny obsahující lepek a mouku z Lupiny. Výrobek může obsahovat stopové množství látek z vajec, sóji, mléka a sezamu.

Postup přípravy: Směsi je možné péct v domácích pekárnách i v klasické troubě. Postup pro pečení v troubě: těsto je třeba uhnětat, dokud nebude vláčné, přikryjte a nechte 30 minut kynout. Pomoučenýma rukama vytvořte chléb nebo rohlíky a položte na plech vyložený pečícím papírem nebo těsto nalijte do vymazané formy. Nechte na teplém místě kynout 30 – 45 minut. Povrch potřete vodou a pečte v předehřáté troubě na 230 stupňů (horkovzdušná trouba 210 stupňů). Po 10 minutách snižte teplotu o 30 stupňů. Délka pečení 45-60 minut v případě chleba, rohlíky nebo housky pečte 15-25 minut. Postup pro pečení v domácí pekárně: Nalijte do nádoby 300-360 ml vody (přesné množství je uvedeno v českém návodu na každé směsi) o pokojové teplotě, nasypte směs a vložte do pekárny. Nejvhodnější je zvolit základní program, menší velikost chleba a světlé nebo střední propečení kůrky.

Další směsi:

Parametry:

Nutriční tabulkana 100 g výrobku
Energetická hodnota1477 kJ/348
Tuky0,9 g
(z toho nasycené mastné kyseliny)0,1 g
Sacharidy72 g
(z toho cukry)11 g
Vláknina3,9 g
Bílkoviny11 g
Sůl0,9 g
Hmotnost směsi500 g
Hmotnost chleba ze směsi710-750 g
DroždíKvasnice jsou součástí směsi
VýrobceFriessinger Mühle GmbH, Brühlstrasse 13, 74206 Bad Wimpfen, Německo

Recepty ke směsi:

Sladký chléb rozinkami

Recept na sladký chléb/rohlíčky s rozinkami.

  • 500 g směsi na vánočku Küchenmeister
  • 250 ml vlažného mléka
  • 50 g másla
  • 1 vejce
  • 100 g rozinek

500 g směsi s 50 g másla, 1 vejcem a 250 ml teplého mléka (35 °C) hněteme robotem nejprve pomalu, potom na nejvyšší stupeň, dokud se těsto neodlepuje od okraje mísy. Těsto zakryjte plastovou fólií a nechte 30 minut kynout.
Chléb: Těsto dejte do vymaštěné formy.
Vánočka: Těsto rozdělíme na 3 díly, svineme do pramenů, zapleteme a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
Rozinkové rohlíčky: 100 g rozinek zadělejte do těsta, vytvarujte rohlíčky a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
Dort na plech: Těsto rozválíme, dáme na vymazaný plech a navrch rozložíme ovoce, drobenku nebo mandlové lupínky, vločky másla a skořicový cukr. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem (15 - 45 minut v závislosti na teplotě). Udržujte povrch těsta vlhký. Před pečením potřeme dle libosti žloutkem a upečeme na 180 °C (160 °C s horkovzdušnou troubou).
Časy pečení: Dort na plech: 20 - 35 minut, Chléb, vánočka: 25 - 35 minut, Rohlíčky s rozinkami: 10 - 15 minut

Zobrazit všechny recepty →

Vánočka Küchenmeister 0,5 kg – komentáře, dotazy a názory uživatelů:

Vložit nový komentář

  • Drahomíra: 04. 08. 2021 (11:51)

    Směs je výborná, místo másla dávám olej, je pak vláčná není suchá ,hrozinky taky dávám hned a už jsem zkoušela dát i kakao a měla jsem ji krásně vonavou po kakau a byla to trochu změna.Pak můžete plátky použít i jako korpus pro zákusek třeba se šlehačkou.Vzdy ji mám az pod sklo. Když dáte místo másla olej, krásně z formy se vyklopí bez hn ětačů. Dělám ji každý týden.Výborná snídaně nebo při odpolední kávě.
    Reagovat

  • Martin: 03. 08. 2021 (11:27)

    Velice dobrá směs, ale nevím z jakého důvodu se mi děje, že když dám celé balení 500g, na malý chléb, světla kůrka, tak mi při pečení těsto tak nakyne, ze se úplně opírá o poklop pekárny. S jinou směsi tento problém nemám.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  03. 08. 2021 (13:33)

      Dobrý den, ano, vánočka to dělá běžně, je to tím, že je těsto sladší a navíc obsahuje pouze světlou pšeničnou mouku, která má více lepku a lépe tak kyne...

  • Eva Dlabalová: 24. 11. 2019 (10:33)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné směs na vánočku jen zadělat v pekárně programem těsto, a pak těsto upéct ve formě na vánočku nebo srnčí hřbet. Děkuji za odpověď.
    Reagovat

  • anna němečková: 28. 07. 2019 (14:06)

    dobrý den chci se zeptat do pekárny DOMO B 3962 jedno balení jedna vánočka nebo chleba.Jde mě o to že tato pekárna je menší tak kolik do ní dát obsahu.Děkuji Němečková
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 07. 2019 (16:32)

      Dobrý den, pekárna máme sice kompaktní rozměry, ale nádobu má dostatečně velkou, takže chléb z 500 g mouky/směsi, se tam vejde.

  • Miroslav: 25. 05. 2019 (17:50)

    Dobrý den, mohu se zeptat v jaké fázi mohu přidat třeba čokoládové kousky..? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  27. 05. 2019 (15:03)

      Dobrý den, pokud je chcete přidat jako finální posyp napovrch, tak stačí na konci hnětení, případně i v průběhu pečení.

  • Porth: 13. 09. 2018 (09:07)

    Dobrý den, v jake fazi peceni v domaci pekarne bych mohl do Vanocky pridat trochu masla? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  13. 09. 2018 (09:41)

      Dobrý den, můžete klidně hned na začátku při vkládání surovin do nádoby, děláme to tak také, přidáváme k vánočce také lžíci medu a hrst rozinek.

  • marek trnka: 14. 01. 2015 (17:28)

    Mám dotaz. Jestli to jsou německe směsi.
    Reagovat

Vložit komentář

* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.


Zavřít ×

Nastavení Cookies: Aby web zůstal, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách našli, co hledáte, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním cookies (malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči).
Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme je tak, aby všechno fungovalo správně.