MojePekárna.cz - Internetový obchod s domácími pekárnami

Provoňte Váš domov čestvě upečeným chlebem


MojePekarna.cz » Domácí pekárny chleba » Morphy Richards 48319 Premium Plus

Domácí pekárna Morphy Richards 48319 Premium Plus

Nákupní informace:

» Pekárna je skladem

» Doprava zdarma

» Garance spolehlivosti

Cena s DPH: 3 999 Kč

U vás doma: zítra

Popis pekárny Morphy Richards 48319 Premium Plus:

Vánoční akce: k této pekárně slunečnicový chléb a směs vánočka Küchenmeister zdarma! Morphy Richards 48319 Premium Plus Breadmaker. Výborná a spolehlivá domácí pekárna na častější pečení. 17 uložených programů plus dva vlastní programy (nastavitelné), 5 stupňů volby propečení kůrky, 3 stupně velikosti chleba, sklopný hnětač, automatické přidávání surovin, nerezový povrch, odložený start, dotykový displej. Příslušenství: hnětač, odměrky, český návod s recepty, kupon na směsi zdarma.

Produktová sekce: Domácí pekárny Morphy Richards

Na tuto pekárnu máte od nás garanci spolehlivosti - pokud se pekárna do 45 dnů od zakoupení porouchá, obdržíte od nás automaticky novou. Více o garanci spolehlivosti

Plusy a mínusy pekárny Morphy Richards 48319 Premium Plus:

  • sklopný hnětač (po hnětení se sklopí a nezůstává tolik "zapečený" v těstu - jde lépe vyndat)
  • jednoduchá obsluha
  • 19 programů
  • automatický přidavač ingrediencí (semínek, rozinek apod.)
  • výborná pekárna na pečení bezlepkového chleba
  • 2 vlastní (nastavitelné) programy
  • vyšší cena

Pekárna Morphy Richards 48319 premium plus breadmaker je výborná a spolehlivá pekárna na malé až střední chleby. Potěší zejména bohatou výbavou a velmi snadnou obsluhou (zatím nejjednodušší ovládání, se kterým jsem se setkal). Domácí pekárnu Morphy Richards 48319 ocení zkušení pekaři, kteří budou hodně péct a také celiaci - v pekárně totiž lze připravit více druhů bezlepkového pečiva. Podzimní akce k této pekárně: směsi na vánočku a slunečnicový chléb Küchenmeister zdarma!

Podobné pekárny:

Unold 68415

3 290 Kč s DPH

Domo B3990

3 289 Kč s DPH

Unold 68456 Edel

3 599 Kč s DPH

Morphy Richards 48319 Morphy Richards 48319 - pohled shora Morphy Richards 48319 - dávkovač surovin Morphy Richards 48319 - detail displeje Morphy Richards 48319 - zobrazení programů Morphy Richards 48319 - odměrky Morphy Richards 48319 - upečený chléb Morphy Richards 48319 detail displeje Morphy Richards 48319 pohled z boku Morphy Richards 48319 pohled z boku Morphy Richards 48319 pečící forma Morphy Richards 48319 - upečený chléb

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba450 - 1000 g
Hnětací háky1 hnětač (sklopný)
Počet programů19 programů
Programyzákladní, celozrnný, sladký, sendvič, francouzský, těsto, džem, chlebové směsi, speciální chléb, bezlepkový, rychlé pečení 1, rychlé pečení 2, extra pečení, pizza, rychlý, domácí I, domácí II, koláč, moučník
Odložený startano (časovač 12 hodin)
Příkon600 W
Barvanerezová ocel
Rozměry33 x 38 x 29 cm (vxšxh)
Hmotnost5,2 kg
Záruka24 měsíců

Video recenze pekárny Morphy Richards 48319 Premium Plus:

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Morphy Richards 48319 Premium Plus:

Vložit nový komentář

  • Zuzana Macáková: 09. 11. 2016 (18:15)

    Dobrý večer, mám stejný dotaz jako paní Eva: 03. 11. 2016 (17:09). Já peču chleby normální a též je z formy tzv. doluju, protože je hnětač v těstu zapečený. Hnětač nedosedne na dno formy, těsto se dostane pod něj a tím je hnětač zapečený. Téměř s ním nelze při vyklápění chleba z formy otáčet a pak následně jej tzv. vydolovat z chleba. Tohle přeci není normální. Kdysi jsem už jednu pekárnu se sklopným hnětačem měla a tam tento problém nebyl. Byla to pekárna zn. DOMO. Děkuji za odpověď. Poslala jsem Vám email, kde jsou i fotky. Příjemný večer.
    Reagovat

  • Eva: 03. 11. 2016 (17:09)

    Dobrý den dnes ještě jednou. Peču v pekárně hlavně bezlepkový chleba, ale ještě nikdy se mi nepodařilo ho upéct bez toho, že by se sklopný hnětač sklopil a zůstal dole. Vždy ho mám zapečený v chlebu a tím pádem pak krajíce s dírou. Dá se s tím něco dělat ? Děkuji za odpověď Eva
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  03. 11. 2016 (17:15)

      Dobrý den, s tím mnoho dělat nejde. Hnětač (i sklopný) zůstane vždy zapečený v chlebu, protože nemá kam z pečící nádoby zmizet, navíc hřídélka je vždy nesklopná, tedy nějaká stopa po hnětači v chlebu vždy zůstane. Díra po sklopném hnětači je ale menší a přijatelnější než díra po neskloném hnětači. Občas se stane, že se hnětač nesklopí, pravděpodobnost je větší u tužších těst (např. právě bezlepkových), jeho sklápění je totiž zajištěno tak, že na konci hnětení pekárna dělá otočku zpět, díky které (a díky tvaru hnětače) by měla sklopná část hnětače "zajet" pod těsto...

  • Eva: 03. 11. 2016 (10:34)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik mouky se do pekárny může dát maximálně. Největší chleba má 900 g a na takto velký chleba je třeba kolik mouky ? Děkuji za odpověď
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  03. 11. 2016 (11:54)

      Dobrý den, to je těžký dotaz (na maximální množství mouky), záleží také na druhu mouky, protože např. těsto na vánočku vykyne hodně a z víc než půl kila mouky by Vám vykynulo ven z formy, kdežto např. žitného chleba, který vykyne méně, se do pekárny vejde mnohem více. Obecně je tato pekárna s touto formou vhodná na pečení z cca 300-600 g mouky. Co se týče poměru množství mouky k velikosti chleba, tak z 500 g mouky bude mít chléb hmotnost cca 700-750 g.

  • robo: 25. 10. 2016 (09:18)

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se v pekárně dají udělat rohlíky, můžou být i menší. Někde jsem četl, že je to limitované nádobou a formami do ní. Jaké jsou díly navíc u tyhle pekárny?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  25. 10. 2016 (11:31)

      Dobrý den, rohlíky se obecně v pekárně dělají špatně. Je vhodné v pekárně nechat udělat pouze těsto a pak si je vytvarovat a upéct v troubě...

  • Blanka: 16. 09. 2016 (17:44)

    Dobrý den, mám dotaz ohledně pečení. Pekárny jsou nastaveny na pečení v délce 60 minut. Má nějaká pekárna delší pečení? Nebo jestli si lze nastavit délku pečení delší než 60 minut. Jedná se mi o chleba z kvásku, který je lepší péci déle. Nebo jestli lze ihned po zvukovém signálu, že je upečeno, spustit bez čekání vychladnutí pekárny pečení znovu na dalších cca 20 minut. Nyní mám pekárnu Eta a u té to nejde. Děkuji, Blanka
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  16. 09. 2016 (19:18)

      Dobrý den, délka pečení je různé podle zvoleného programu, u některých programů je pečení delší než 60 minut, u některých i kratší. U pekáren, které mají nastavitelný program (jako např. tato pekárna Morphy Richards), lze nastavit délku pečení v rozmezí 0-80 minut (což je pro kváskový chléb i bezlepkový chléb dostatečná délka)...

  • jindra: 31. 08. 2016 (07:15)

    dobrý den mám ještě jeden dotaz. Do automatického dávkovače se dávají semínka již na začátku tvorby těsta - tzn. dám do pekárny všechny suroviny, zavřu, otevřu dávkovač, dám semínka, zavřu a spustím program na třeba bezlepkový chléb? Jak je to v případě pokud chci pouze těsto např. na vánočku. Můžu rozinky přidat také na začátku a dávkovač je do těsta přidá v průběhu míchání? Děkuji Jindra
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  31. 08. 2016 (10:17)

      Dobrý den, ano, do dávkovače se suroviny vkládají před spuštěním programu. Dávkovač funguje jen na některé programy, např. při programu na těsto nebo při samostatném pečení jej není možno použít (ani by to nedávalo smysl).

  • Jindra: 30. 08. 2016 (21:24)

    dobrý den uvažuji o koupi této pekárny, mohl byste mi ještě sdělit jaká je délka přívodního kabele? děkuji předem Jindra
    Reagovat

  • pavel: 04. 06. 2016 (18:15)

    Mám tuto pekárnu druhý měsíc , naprosto super . Pojem nepovedený chleda nebo i sekaná nezná. Mohu jen doporučit. Předtím jsem měl dva roky pekárnu Philco a to se nedá vůbec srovnat.
    Reagovat

  • Zuzana Macáková: 24. 05. 2016 (22:31)

    Dobrý den, s tuto pekárnu mám týden a jsem maximálně spokojená, je tichá, vše funguje tak jak má. Včera jsem zkusila upéct kváskový chleba, nastavila jsem si vlastní program a chlebík se povedl. Dostatečně vykynul a byl i správně upečený. Samozřejmě, kvásek byl dělaný mimo pekárnu. Takže pro ty co chtějí péct v této pekárně kváskový chleba, jde to. Buď si nastaví vlastní program, zhruba celý proces je na 5,15 hod. nebo zvolí program základní a přidá zhruba 1/4 lžičky sušeného droždí spolu s hotovým kváskem. Obojí je odzkoušeno, výsledek je super.
    Reagovat

  • Hana Laureysová: 13. 04. 2016 (12:25)

    Dobrý den, můžete mi prosím sdělit jestli tato pekárna má paměť pro případ výpadku proudu? Děkuji. Hana Laureyspvá
    Reagovat

  • Pavel: 05. 03. 2016 (15:49)

    Ještě k dodatek která má předehřev surovin Unold 68456 nebo Monthy Richards 48319
    Reagovat

  • Pecina Pavel: 05. 03. 2016 (15:44)

    Dobrý den . Potřebuji poradit. Rozhoduji se pro pekárnu Monthy Richards 48319 , nebo pro Unold 68456. U které je podle vás , lépe zpracován návod a ovládaní. Předpokládám, že obě pečou dobře jinak by jste je snad neprodával. Péct chci normální chleba podle mého receptu. Děkuji. P.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 03. 2016 (22:20)

      Dobrý den, obě pekárny jsou podobné a myslím, že ani s jednou neuděláte chybu. Z hlediska ovládání se mi líbí pekárna Morphy Richards (není třeba umět žádný cizí jazyk, ovládá se pomocí 4 tlačítek se symboly - plus, mínus, potvrdit, zrušit). Zmiňujete i čitelnost a použitelnost návodu, zde bude asi lepší Unold. Obě pekárny mají asi nejlépe propracované programy (ve srovnání s ostatními pekárnami), obě mají i dva nastavitelné programy. Morphy Richards má i takové "vychytávky" jako automatický podavač semínek nebo sklopný hnětač, pekárna Unold má zase formu s keramickým povrchem...

  • Magda: 03. 03. 2016 (19:28)

    Dobrý den, zakoupili jsme pekárnu MR 48319 a po 3 týdnech užívání musím vystřihnout velikou pochvalu!!! Chleby jsou naprosto supr, zkoušela jsem i těsto na pizzu - naprosto bezchybné. A přístup obchodu - platba až po vyzkoušení pekárny - ojedinělé až neuvěřitelné!! Všem váhavým mohu pekárnu opravdu doporučit.
    Reagovat

  • Jana, Prachatice.: 26. 02. 2016 (19:38)

    Dobrý den, pekárnu Morphy Richards 48319 mám dva týdny a jsem s ní spokojená na 100%. Předtím jsem měla starší typ Domo dvouhákové a zřejmě jsem měla smůlu hned z výroby, stále zlobil jeden hák i po opravě Takže jsem na pekárnu zanevřela. Až nyní jsem se rozhodla pro MR 48319 a je to něco úplně jiného! Tichá, krásně vymíchá, jeden hák naprosto stačí a vynikající je, že se sklápí-vznikne opravdu po upečení jen plochá prohlubeň, žádné "díry po granátě" se nekonají. Peču převážně nyní ze zkušebního balení směsí, zatím se každý chléb perfektně povedl, žádný se nepropadl. Pro menší rodinu pekárna plně postačuje. Vřele pekárnu doporučuji. Chválím i přístup p. Balouna, tak vstřícný e-shop ( poslání zboží ještě před zaplacením) jsem neviděla.
    Reagovat

  • Petra: 01. 01. 2016 (16:21)

    Dobrý den, rozhoduji se mezi pekárnami Morphy Richards 48319 a Unold 68415, popř. Unold 68616 Skala. Všechny vypadají velmi kvalitně, proto se asi budu rozhodovat jenom podle detailů. Důležitá je pro mě hlasitost pekárny a možnost vypnutí nebo ztlumení signalizace, protože plánuji používat pekárnu v noci. Mohl byste mi prosím poradit, která z pekáren je tišší a kde jde zvuk vypnout? Také bych velmi uvítala možnost dávat vnitřní mísu do myčky, je to u některé z pekáren možné? MR je z nerezu a Unold oba typy keramické? Mnohokrát děkuji za radu a zdravím, Petra
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  01. 01. 2016 (17:19)

      Dobrý den, pekárna Unold Skala již s velkou pravděpodobností vůbec nebude. Ta je z nich nejhlasitější, protože má převody řešené přes řetez, který je sice trvanlivější, ale zase hlasitější. Signalizace se u pekáren vypnout nedá (jediná pekárna, u které to jde, je pekárna Sana), i když v servisu by to uměli vypnout. Pekárny obecně tolik hlasité nejsou - hlučí jen při hnětení, kdy se otáčí motor, při kynutí a pečení jsou pekárny tiché; když vezmeme v úvahu, že program trvá cca 3 hodiny a pekárna hněte cca 5-15 minut, nehlučí zase tak dlouho. Pokud bych měl porovnat pekárnu Morphy Richards 48319 a pekárnu Unold 68415, zmínil bych toto: výhodou pekárny Morphy Richards je velké množství dobře nastavených programů, jednoduché ovládání, podavač surovin, skloný hnětač a řekl bych že i větší spolehlivost (pekárna Morphy Richards nám dlouhodobě vychází jako nejspolehlivější), výhodou pekárny Unold 68415 je forma s keramickým povrchem. Do myčky formy z pekáren dávat nelze - jak jsem zde v komentářích několikrát zmiňoval, pro formu je nejlepší, když se chléb nevyndavá hned po upečení (kdy je kůrka ostrá a tvrdá), ale nechá se zchladnout a zvlhnout (např. přikrytý 15 minut utěrkou) a pak se teprve vyklopí. Dále se do formy nalije trochu vody, nechají se odpučet zbytky těsta, forma se trochu otře rukou, voda se vyleje a je to...

    • Petra reaguje:  02. 01. 2016 (22:52)

      Dobrý večer, moc děkuji za rychlou odpověď! Mohu ještě poprosit upřesnění, z čeho je vnitřek formy pekárny Morphy Richards? Děkuji.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 01. 2016 (23:07)

      Dobrý den, forma má teflonový povrch.

    • Petra reaguje:  02. 01. 2016 (23:16)

      Děkuji! A není náhodou možnost koupit pekárnu také v nerezovém provedení? V popisu u produktu zmiňujete, že pekárna má "nerezový povrch"...

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 01. 2016 (23:25)

      Dobrý den, to není - nerezovým povrchem je myšlen povrch pekárny, nikoli materiál formy. Nerezovou formu je možno přikoupit pouze k pekárně Sana, ta má totiž možnost nastavovat teplotu pečení (při pečení v nerezu je potřeba ji snížit, aby se chléb nepřipékal)...

  • Hana: 29. 12. 2015 (15:22)

    Dobrý den, program jedna - základní chléb - může být z jakékoliv mouky (hladká, žitná - tmavá, světlá, špaldová apod.) nebo už použití určité mouky určuje program? Mohu na programu 1 péci žitný chléb se semínky, které budu přidávat do dávkovače? Nebo bych měla vždy zvolit se semínky program na celozrnný chléb? Ještě bych se chtěla zeptat, pokud chci do chleba přidat uzeninu cibulku apod., tak také dávat do dávkovače?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  29. 12. 2015 (18:02)

      Dobrý den, on mezi těmi programy není zase tak velký rozdíl. Já bych použil celozrnný a podle výsledku bych se rozhodl dále, základním programem se ale nic nezkazí. My pečeme ze směsí a i celozrnnou i žitnou směs děláme na program na směsi a vycházejí dobře. Na základní program (č. 1) je možné použít dávkovač. Uzeninu i cibulku je možno do dávkovače použít - jen bych si dal pozor na to, aby se cibulka nepřilepila k dávkovači. Pokud by se přilepila, pro příště bych ji obalil trochu v mouce...

  • Josefina Hynková: 27. 11. 2015 (00:52)

    Dobrý den,jakou má pekárna MR celkovou hloubku? 29cm je patrně bez předsunutého dílu nahoře, že? jaká je hloubka v horní části? Děkuji J.Hynková
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  27. 11. 2015 (11:41)

      Dobrý den, rozměry, které zde máme uvedené, sedí. Výška pekárny je 33 cm, šířka je 38 cm, hloubka 29 cm. Dále jsem změřil výšku s otevřeným víkem: 56,5 cm. Všechny rozměry jsou měřeny jako maximální, tedy výška až po nejvyšší místo, šířka v nejširším místě i hloubka v nejhlubším místě (což je nahoře u displ. panelu).

  • Petra: 23. 11. 2015 (21:04)

    Dobrý den, chci se zeptat, zda v této pekárně lze dělat těsto na vánoční cukroví. Děkuji za odpověď
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  23. 11. 2015 (23:32)

      Dobrý den, na to se musím zeptat ráno manželky :)

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 11. 2015 (07:31)

      Dobrý den, tak jsem se zeptal - nejvíce by asi záleželona tom, o jaké cukroví by se jednalo. Problém by mohl být v tom, že byste od pekárny potřebovala patrně jen těsto uhnětat a nikoli již nechat vykynout. Takový program sice pekárna nemá, nechá se však "nasimulovat" tak, že byste jej dala na program Těsto a po ukončení hnětení program vypnula a těsto vyjmula. Nikdy jsme takový experiment v pekárně nedělali, i když kynutá těsta si necháváme v pekárně dělat běžně (na program Těsto)...

  • Pazderková: 30. 10. 2015 (08:08)

    uvažuji o koupi pekárny Morphy Richards ,mám dotaz jsou pokyny na display v češtině? děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  30. 10. 2015 (09:00)

      Dobrý den, displej pekárny Morphy Richards 48319 má právě tu velkou výhodu, že je obrázkový. Navíc má pouze 4 tlačítka, kterými se vše snadno nastavuje - na obrázku jsou tlačítka vidět (křížek = zruš, potvrď, plus, minus). Například pokud chcete péct na program č. 1 se střední kůrkou v menší velikosti chleba, tak po zapnutí pekárny plusem nebo minusem zvolíte program č. 1 a potvrdíte, pak zase plusem nebo minusem zvolíte velikost chleba a potvrdíte, to samé pak s barvou kůrky a nakonec podržíte potvrzovací tlačítko cca 3 vteřiny a pekárna se zapne...

  • Alena: 18. 08. 2015 (10:00)

    Děkuji za odpověď, těším se až vyzkouším žitný kváskový chléb.
    Reagovat

  • Alena: 17. 08. 2015 (21:16)

    Dobrý den prosim zvládne tato pekárna kváskový chléb děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  17. 08. 2015 (22:36)

      Dobrý den, pekárna Morphy Richards kváskový chléb zvládne - je však třeba, abyste měla kvásek již připravený odjinud. Samotný kvásek by v pekárně šel připravit jen velmi složitě, spíše však nikoli - na přípravu kvásku je vhodná pekárna Sana SmartBreadMaker, ve které je možno nastavit téměř libovolně dlouhé časy "kynutí" a také lze nastavit přesné teploty "kynutí".

  • Vrbová: 10. 08. 2015 (15:09)

    Dobrý den, vybírám novou domácí pekárnu a mám dva favority: Morphy Richards 48319 a Domo B3990. V domácnosti jsme 2 dospělí a 2 malé děti, chleba (cca 1000 kg) peču ob den a používám pekárnu na kynutí těst. Kterou by jste mi doporučil? Děkuji Vrbová
    Reagovat

    • Vrbová reaguje:  10. 08. 2015 (15:14)

      oprava chleba (1000 g) :o)

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  10. 08. 2015 (16:55)

      Dobrý den, děkuji za Váš zájem. Vzhledem k velikosti chleba a počtu členů domácnosti by bylo asi vhodnější zvolit dvouhákovou pekárnu (Domo 3990), i když pekárnu Morphy Richards bych z výběru jen tak nevyřazoval (takové množství programů, navíc velmi dobře vyladěných, jen tak žádná pekárna nenabídne). Je však pravda, že v pekárně Morphy Richards kilový chléb neuděláte (nevešel by se do pečící formy - překynul by). Zadělávat těsta zvládnou obě pekárny velmi dobře (samozřejmě záleží na množství).

  • Naďa Kusynová: 05. 07. 2015 (16:06)

    Dobrý den. Prosím o komentář k bezlepkovému programu pekárny Morphy Richards 48319. Jaká je spolehlivost výsledku a postup nastavení u nastavitelného programu.Léta pečeme klasickým způsobem. Vyplatí se pořídit si tuto pekárnu,kde má být prioritou bezl. chléb? Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 07. 2015 (17:25)

      Dobrý den, musím se přiznat, že jsem asi nepochopil dobře Vaše dotazy. Bezlepkový program jsem zatím neměl možnost použít (bezl. dietu naštěstí v rodině nemáme). Tato pekárna je na bezlepkové pečení nejvhodnější, protože má bezlepkový program a zároveň dva nastavitelné programy. Já osobně bych nejprve vyzkoušel bezlepkový program a pokud by bylo potřeba jej upravit, použil bych k tomu nastavitelný program - napevno nastavený bezlepkový program se určitě nebude hodit na všechna bezlepková těsta.

  • Jarda: 14. 05. 2015 (14:55)

    Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda je možné objednat i samotný sklopný hnětač na tuto pekárnu. Nám se z 99% nepodaří, aby nezůstal v chlebu...což není nejlepší, ale co je horší - manželka zapomněla hnětač vyndat a náhodou jsme odjeli a po návratu chléb vyhodili...vč. hnětače. Můžete poradit? Děkuji. JL
    Reagovat

  • Jan Slavik: 26. 03. 2015 (18:29)

    Dobrý den, 15.2. odpovídáte na dotaz k dávkovači semínek s odkazem na návod a časovou tabulku, kde má být tečka u příslušných "semínkových" programů. Nu, prohlédl jsem pomalu a myslím i pečlivě jak dodaný návod, tak stažený z netu, nicméně onu "časovou tabulku" jsem neobjevil. Prosím, pokud vlastníte návod jenž tyto informace obsahuje, prosím o zaslání. Děkuji. P.S.: První, povedený chléb je na světě ;)
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  26. 03. 2015 (20:05)

      Dobrý den, tabulka je hned na začátku - tedy nikoli v české verzi, ale hned na začátku návodu, protože je pro všechny jazyky stejná. U některých programů jsou v tabulce takové černé tečky, tyto tečky značí, že na daný program je možno dávkovač použít...

  • Anna: 07. 03. 2015 (15:59)

    Dobrý den pane Baloun, děkuji Vím za urychlené vyřízení mého problému neboť s takovým rychlým servisem jsem se zatím nesetkala. S pekárnou jsem velmi spokojena.
    Reagovat

  • G.Paulá: 26. 02. 2015 (14:17)

    Dobrý den, mohla bych poprosit o kontakt na servis? Pekárnu už mám rok schovanou ve spíži, chtěla bych ji nechat opravit. Do té doby mi fungovala perfektně. Děkuji předem.
    Reagovat

  • Jana: 16. 02. 2015 (09:49)

    Dobrý den, rozhozoduji se, kterou pekárnu koupit, Morphy Richards 48319 je největší favorit. Bude to má první pekárna, nemám z žádnou zkušenosti. Můžete mi prosím poradit, jestli je to dobrá volba popř. doporučit jinou? Chci péct semínkové chleby (podavač semínek), kváskový chléb (program pro kváskový chléb), chléb pro celiaky (program pro bezlepkové pečení). Bohužel žádná z pekáren na trhu nemá všechny 3 funkce zároveň, tak potřebuji radu, která z funkcí je zbytečná a dá se nahradit jinak. Mám představu, že večer vsypu do pekárny suroviny a ráno vytáhnu upečený chléb, nechci v průběhu pečení nijak do procesu zasahovat/něco přisypávat/přepínat na jiný program apod. Morphy Richards vyhovuje asi nejvíc, ale nemá program kváskové pečení. V internetových diskuzích jsem četla, že u kváskového chleba je nutná delší doba kynutí. V pekárnách bez spec. programu nechávají umíchat těsto, vypnou pekárnu a nechávají 4-6 hodin kynout, pak teprve spouštějí program pečení. Jde tento postup ošetřit u MR nastavitelným programem tak, abych pekárna sama nechala těsto delší dobu kynout a pak sama začala péct? Možná jsou mé přestavy a požadavky naivní, tak budu ráda, když mě uvedete do reality :) Předem děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  16. 02. 2015 (10:00)

      Dobrý den, pekárnu Morphy Richards Vám mohu doporučit, je to spolehlivá pekárna s velmi dobře poskládanými programy. S tím kváskovým chlebem je to trochu složitější - není žádná pekárna, která by měla program na kváskový chléb. Pokud budete mít již hotový kvásek odjinud, lze kváskový chléb bez problémů udělat v pekárnách, které mají nastavitelný program (na tento program je možné nastavit kynutí na max 4 hodiny). Kvásek samotný lze v pekárně také připravit, ale jen v pekárně Sana SmartBreadMaker, u té lze totiž nastavovat teploty kynutí a zároveň i téměř libovolně dlouhé časy, pekárna Sana ale zase nemá žádný přednastavený program (vše je třeba nastavit, je tedy vhodná pro zkušené pekařky), takže bych Vám doporučoval pekárnu Morphy Richards s tím, že byste si kvásek případně "vyrobila" mimo pekárnu. Pekárna Morphy Richards má dále výhodu v tom, že má bezlepkový program a zároveň i dva programy nastavitelné (to jiné pekárny nemají, většinou mají buď jen bezlepkový a nebo jen nastavitelný).

  • Martin: 15. 02. 2015 (10:31)

    Dobrý den, prosím o radu jak „donutit“ nastavit pekárnu tak aby při vlastním programu (16,17) došlo k otevření násypníku na semínka? Jde mě o to, že používám směsi a program č. 8, ale ten neotevře násypník, tak jsem nastavil program č. 16 stejně jako program č.8, ale nastavení otevření násypníku tam není a násypník neotevře. Děkuji mnohokrát
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  15. 02. 2015 (10:49)

      Dobrý den, dávkovač semínek se neotvírá u každého program, ale jenom u některých. U těchto programů je v návodu znázorněna v časové tabulce taková černá tečka. Jsou to programy č. 1, 2, 3, 4, 5, 10 a 15. U ostatních programů se dávkovač neotvírá.

  • Martin: 30. 01. 2015 (18:05)

    Dobrý den, kdy bude pekárna skladem? Děkuji mnohokrát
    Reagovat

  • Miroslav VALTA: 23. 01. 2015 (22:37)

    Hezký den, pekárnu MP48319 používáme se střídavými úspěchy cca 1/2roku. Těmi střídavými úspěchy mám na mysli to, že při stejném nastavení (program č. 1), stejných surovinách se nahodile stává, že v průběhu pečení vypadá chleba krásně, ale po dopečení se "propadne" tak, že místo cca 20cm výšky je cca 10cm nebo jsou různě zdefomované. A jindy je zase naprosto dokonalý a to neděláme nic jinak. Nevíte prosím, co děláme špatně? Napadlo nás otevírání dveří moc brzy nebo pozdě po dopečení, ale to vliv nemělo. Moc děkuji za pomoc. Přeji jen dobré S pozdravem Miroslav VALTA
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  25. 01. 2015 (18:26)

      Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Takto na dálku Vám bohužel nedokážu dobře poradit, neznám přesně další okolnosti, které by na to mohly mít vliv. Zkusil bych nejdříve nechat chléb v pekárně delší dobu (pekárna po upečení ještě nechává chléb hodinu odpočívat při teplotě cca 80 stupňů), není potřeba jej vyndavat hned. Dále bych vyzkoušel trochu snížit množství vody. Rozdíly (i při použití stejných surovin) mohou být i díky jinému množství lepku v mouce (stačí jiná šarže stejné mouky a již to může být poznat). Mohlo by pomoci i jiné množství droždí, pokud používáte čerstvé, doporučuji nejdříve udělat kvásek (z vlažného mléka, trošky cukru a rozdrobeného droždí)...

  • Miloš Bergman: 21. 01. 2015 (18:15)

    Dobrý den, pekárna po 3 letech bezchybného provozu přestala "fungovat podle představ". Těsto nevykyne, ale upeče se. Nevíte prosím kde by mohla být chyba, případně poradit, kde nechat opravit? Děkuji s pozdravem Miloš
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  21. 01. 2015 (20:31)

      Dobrý den, takto na dálku to nedokážu přesně posoudit - pokud pekárna opravdu nekyne, tj. nepřitápí při kynutí těsta, může být pravděpodobně vadný spínač nebo pojistka; někdy se však stane, že za nevykynutím těsta je špatné prohnětení, doporučuji tedy zkontrolovat, zda pekárna hněte. Prolbém samozřejmě nemusí být v pekárně, ale může být i někde jinde, např. v receptu, v mouce, kvasnicích atd ABych to mohl posoudit, musel bych pekárny vidět v chodu... Kontakt na servis posílám emailem.

  • Silvie: 19. 01. 2015 (19:40)

    Dobrý den, je možné u pekárny Morphy Richards 48319 vypnout zvuk, aby nerušil při nočním pečení? Jinak pekárnu mám už 4 roky a jsem s ní nesmírně spokojená.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  19. 01. 2015 (21:56)

      Dobrý den, zvuk žádným tlačítkem či jiným nastavením u pekárny vypnout nelze - šlo by to udělat v servisu zaslepením či odpojením reproduktoru.

  • Martin: 12. 12. 2014 (08:24)

    Dobrý den, lze naprogramovat tuto pekárnu ve vlastním nastavitelném programu takto? 15 minut míchaní, 5 hodin kynutí při teplotě 30 stupňů a pak hodina pečení na teplotu cca 200 stupňů. Je pro mne velmi důležité, aby vlastní program šel přesně takto nastavit, protože ji chci používat na bezlepkový chléb z kvásku Sekowa, který je velmi citlivý na správnou teplotu.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  12. 12. 2014 (09:28)

      Dobrý den, takto přesně program u této pekárny nastavit nelze - není možno nastavovat teplotu a také není možno zvolit kynutí takto dlouho bez přerušení hnětením. Takto přesné nastavení včetně teploty Vám umožní pouze pekárna Sana: www.mojepekarna.cz/sana

  • René: 06. 12. 2014 (10:29)

    Dobrý den, ckceme koupit mladým manželům s malou holčičkou pekárnu, kde chtějí kromě chleba připravovat i jiná těsta a výrobky. Rozhoduji se mezi MorphyR 48319 a Unoldy 68615 nebo 68415. Co by jste mi doporučil? Je to dárek, a proto potřebuji opravdu dobrý výrobek... Děkuji René
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 12. 2014 (10:45)

      Dobrý den, děkuji za Váš zájem. Pekárny Morphy Richards 48319 a Unold 68615 Skala jsem velmi podobné, liší se opravdu jen v detailech (např. Unold má vestavnou váhu, Morphy Richards zase sklopný hnětač, mají malinko jiné ovládání, Unold Skala má trvanlivý řetězový rozvod, Morphy Richards zase trochu praktičtější nabídku programů, se spolehlivostí jsou na tom velmi dobře a téměř stejně). Pekárna Unold 68415 je již starší typ, postrádá sice některé vymoženosti (podavač surovin, váhu, sklopný hnětač, pohon řetězem apod.), ale jinak jí nic nechybí, stále je to velmi dobrá pekárna. Pokdu by případně manželé uvažovali o tom, že by pekárnu využívali na časté zadělávání většího množství těsta (z více než 500 g mouky), stálo by za to uvažovat o dvouhákové pekárně, do množství 500 g mouky však stačí jednoháková.

    • Rene reaguje:  06. 12. 2014 (14:13)

      Dobrý den, děkuji za rychlou reakci. Takže u těch s jedním hnetakem bud MR nebo Skala...raději sklopný hák nebo vahu? A pokud tu dvou hnetakovou, kterou? Dekuji a tímto končím s otázkami. .. R

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 12. 2014 (16:46)

      Dobrý den, pekárny Morphy Richards 48319 a Unold 68615 Skala jsou natolik podobné (a to i spolehlivostí), že bych si netroufal jednu z nich nad druhou vypichovat (důležité rozdíly pro rozhodování jsem se Vám pokusil popsat v minulé odpovědi). Já osobně sklopný hnětač ani zabudovanou váhu nepovažuji za důležité věci. Sám za sebe bych se rozhodl pro jednohákovou pekárnu, dvouhákovou bych volil pouze v případě, že bych opravdu potřeboval velký chléb a nebo bych často zadělával větší množství těsta. Jsme doma dva s miminkem, máme jednohákovou pekárnu a zatím nám vždy stačila, a to ji manželka používá velice často i na míchání těsta. Z těch dvouhákových jsou tyto volby: 1. Sana SmartBreadMaker - ta je vhodná pro časté domácí chleby, na kvásek, kváskový chléb a různé další domácí výrobky (jogurty, sýry atd.), je téměř libovolně nastavitelná, 2. Domo 3990 a Unold 68511 - záměrně jsem je uvedl takto najednou, jsou obě podobné, i když to tak podle obrázku možná nevypadá, Domo je modernější, Unold je zase starší odzkoušený typ (ač je bílá, není z plastu, ale z bílého plechu), mají i podobnou skladbu programů, jsou to dobré pekárny na klasické pečení i na zadělávání těsta, 3. Domo 3958 - levná pekárna, i přesto je spolehlivá, vhodná např. na chalupu

  • Zdenka: 06. 12. 2014 (13:29)

    Má tato pekárna také program na jogurt?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 12. 2014 (16:33)

      Dobrý den, jak lze vyčíst ve výpisu programů této pekárny, který máme pod obrázky uveden, program na jogurt pekárna nemá. Z domácích pekáren by šlo jogurt pouze v pekárně Sana, ta má totiž nastavitelnou teplotu a má možnost volby dlouhých časů - na jogurt je potřeba teplota cca 30-45 stupňů po dobu cca 5-10 hodin, to nikde jinde než v pekárně Sana není možno nastavit...

  • Rebeka: 24. 11. 2014 (14:24)

    Dobrý den, má pekárna Morphy Richards 48319 samostatný program jen na hnětení těsta? Děkuji
    Reagovat

  • Vladimír : 14. 09. 2014 (08:51)

    Dobrý den, která pekárna má kovové součástky (myšleno soukolí převodovky atd.), Děkuji
    Reagovat

  • Karel: 01. 07. 2014 (12:43)

    Dobrý den, před pár měsíci jsem koupil tuto pekárnu, tak také přidám své hodnocení. Už několik měsíců pečeme téměř každý den, a nemám této pekárně co vytknout :-). Srozumitelné ovládání, kvalitní zpracování, dobře čitelný displej, nedělám s pekárnou žádné experimenty, prostě chci abych měl co nejsnadněji každý den čerstvý chléb. Hodně se mi líbí dost podceňovaná věc, a to sklopný hnětací hák. Chleba jde snadno "vyklepnout" z pečící nádoby, když hák zůstane v chlebu jde snadno vyndat. Uchycení pečící nádoby do pekárny je také podstatně lépe vyřešeno než u mé předchozí pekárny. Každému mohu tuto pekárnu doporučit, cena je trošku vyšší, ale rozhodně nelituji že jsem si připlatil :-).
    Reagovat

  • Lída: 12. 05. 2014 (18:55)

    Dobrý den,potřebuji poradit,kterou pekárnu vybrat pro pečení chleba a a dalšího pro vegany,množství pro 2-3 lidi?Díky za info.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  12. 05. 2014 (19:15)

      Dobrý den, pekárny Morphy Richards mohu jedině doporučit, velikost je pro 2-3 lidi dostatečná a pekárna kromě obecné spolehlivosti potěší i množstvím přednastavených programů a dvěma nastavitelnými programy.

  • Vlasta: 12. 04. 2014 (20:56)

    Děkuji vám ;)
    Reagovat

Vložit komentář

* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.





© Jiří Baloun
MojePekarna.cz 2008 - 2016
Specialisté na domácí pekárny
RSS aktualit | Kontakt

Další odkazy:

Mapa webu, Odkazy na srovnávače cen, Odkazy, www.pekarny.unas.cz, www.mojapekaren.sk

Nejprodávanější pekárny

Přečtěte si

Mohlo by Vás zajímat: