MojePekárna.cz - Internetový obchod s domácími pekárnami

Provoňte Váš domov čestvě upečeným chlebem


MojePekarna.cz » Domácí pekárny chleba » Morphy Richards 48319

Domácí pekárna Morphy Richards 48319 Zboží je v akci

Nákupní informace:

» Pekárna je skladem

» Doprava zdarma

» Garance spolehlivosti

» Tato pekárna je v akci

Cena s DPH: 3 690 Kč

U vás doma: v úterý

Popis pekárny Morphy Richards 48319:

Letní akce: k této pekárně slunečnicový chléb a směs vánočka Küchenmeister zdarma! Morphy Richards 48319 Premium Plus Breadmaker. Výborná a spolehlivá domácí pekárna na častější pečení. 17 uložených programů plus dva vlastní programy (nastavitelné), 5 stupňů volby propečení kůrky, 3 stupně velikosti chleba, sklopný hnětač, automatické přidávání surovin, nerezový povrch, odložený start, dotykový displej. Příslušenství: hnětač, odměrky, český návod s recepty.

Produktová sekce: Domácí pekárny Morphy Richards

Na tuto pekárnu máte od nás garanci spolehlivosti - pokud se pekárna do 45 dnů od zakoupení porouchá, obdržíte od nás automaticky novou. Více o garanci spolehlivosti

Plusy a mínusy pekárny Morphy Richards 48319:

  • sklopný hnětač (po hnětení se sklopí a nezůstává tolik "zapečený" v těstu - jde lépe vyndat)
  • jednoduchá obsluha
  • 19 programů
  • automatický přidavač ingrediencí (semínek, rozinek apod.)
  • výborná pekárna na pečení bezlepkového chleba
  • 2 vlastní (nastavitelné) programy
  • vyšší cena

Pekárna Morphy Richards 48319 je výborná a spolehlivá pekárna na malé až střední chleby. Potěší zejména bohatou výbavou a velmi snadnou obsluhou (zatím nejjednodušší ovládání, se kterým jsem se setkal). Domácí pekárnu Morphy Richards 48319 ocení zkušení pekaři, kteří budou hodně péct a také celiaci - v pekárně totiž lze připravit více druhů bezlepkového pečiva. Vánoční akce k této pekárně: chňapka s logem Morphy Richards a směs vánočka Küchenmeister zdarma!

Podobné pekárny:

Unold 68415

3 199 Kč s DPH

Domo B3990

3 289 Kč s DPH

Unold 68456 Edel

3 599 Kč s DPH

Morphy Richards 48319 Morphy Richards 48319 - pohled shora Morphy Richards 48319 - dávkovač surovin Morphy Richards 48319 - detail displeje Morphy Richards 48319 - zobrazení programů Morphy Richards 48319 - odměrky Morphy Richards 48319 - upečený chléb Morphy Richards 48319 detail displeje Morphy Richards 48319 pohled z boku Morphy Richards 48319 pohled z boku Morphy Richards 48319 pečící forma Morphy Richards 48319 - upečený chléb

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba450 - 1000 g
Hnětací háky1 hnětač (sklopný)
Počet programů19 programů
Programyzákladní, celozrnný, sladký, sendvič, francouzský, těsto, džem, chlebové směsi, speciální chléb, bezlepkový, rychlé pečení 1, rychlé pečení 2, extra pečení, pizza, rychlý, domácí I, domácí II, koláč, moučník
Odložený startano (časovač 12 hodin)
Příkon600 W
Barvanerezová ocel
Rozměry33 x 38 x 29 cm (vxšxh)
Hmotnost5,2 kg
Záruka24 měsíců

Video recenze pekárny Morphy Richards 48319:

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Morphy Richards 48319:

Vložit nový komentář

  • pavel: 04. 06. 2016 (18:15)

    Mám tuto pekárnu druhý měsíc , naprosto super . Pojem nepovedený chleda nebo i sekaná nezná. Mohu jen doporučit. Předtím jsem měl dva roky pekárnu Philco a to se nedá vůbec srovnat.
    Reagovat

  • Zuzana Macáková: 24. 05. 2016 (22:31)

    Dobrý den, s tuto pekárnu mám týden a jsem maximálně spokojená, je tichá, vše funguje tak jak má. Včera jsem zkusila upéct kváskový chleba, nastavila jsem si vlastní program a chlebík se povedl. Dostatečně vykynul a byl i správně upečený. Samozřejmě, kvásek byl dělaný mimo pekárnu. Takže pro ty co chtějí péct v této pekárně kváskový chleba, jde to. Buď si nastaví vlastní program, zhruba celý proces je na 5,15 hod. nebo zvolí program základní a přidá zhruba 1/4 lžičky sušeného droždí spolu s hotovým kváskem. Obojí je odzkoušeno, výsledek je super.
    Reagovat

  • Hana Laureysová: 13. 04. 2016 (12:25)

    Dobrý den, můžete mi prosím sdělit jestli tato pekárna má paměť pro případ výpadku proudu? Děkuji. Hana Laureyspvá
    Reagovat

  • Pavel: 05. 03. 2016 (15:49)

    Ještě k dodatek která má předehřev surovin Unold 68456 nebo Monthy Richards 48319
    Reagovat

  • Pecina Pavel: 05. 03. 2016 (15:44)

    Dobrý den . Potřebuji poradit. Rozhoduji se pro pekárnu Monthy Richards 48319 , nebo pro Unold 68456. U které je podle vás , lépe zpracován návod a ovládaní. Předpokládám, že obě pečou dobře jinak by jste je snad neprodával. Péct chci normální chleba podle mého receptu. Děkuji. P.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 03. 2016 (22:20)

      Dobrý den, obě pekárny jsou podobné a myslím, že ani s jednou neuděláte chybu. Z hlediska ovládání se mi líbí pekárna Morphy Richards (není třeba umět žádný cizí jazyk, ovládá se pomocí 4 tlačítek se symboly - plus, mínus, potvrdit, zrušit). Zmiňujete i čitelnost a použitelnost návodu, zde bude asi lepší Unold. Obě pekárny mají asi nejlépe propracované programy (ve srovnání s ostatními pekárnami), obě mají i dva nastavitelné programy. Morphy Richards má i takové "vychytávky" jako automatický podavač semínek nebo sklopný hnětač, pekárna Unold má zase formu s keramickým povrchem...

  • Magda: 03. 03. 2016 (19:28)

    Dobrý den, zakoupili jsme pekárnu MR 48319 a po 3 týdnech užívání musím vystřihnout velikou pochvalu!!! Chleby jsou naprosto supr, zkoušela jsem i těsto na pizzu - naprosto bezchybné. A přístup obchodu - platba až po vyzkoušení pekárny - ojedinělé až neuvěřitelné!! Všem váhavým mohu pekárnu opravdu doporučit.
    Reagovat

  • Jana, Prachatice.: 26. 02. 2016 (19:38)

    Dobrý den, pekárnu Morphy Richards 48319 mám dva týdny a jsem s ní spokojená na 100%. Předtím jsem měla starší typ Domo dvouhákové a zřejmě jsem měla smůlu hned z výroby, stále zlobil jeden hák i po opravě Takže jsem na pekárnu zanevřela. Až nyní jsem se rozhodla pro MR 48319 a je to něco úplně jiného! Tichá, krásně vymíchá, jeden hák naprosto stačí a vynikající je, že se sklápí-vznikne opravdu po upečení jen plochá prohlubeň, žádné "díry po granátě" se nekonají. Peču převážně nyní ze zkušebního balení směsí, zatím se každý chléb perfektně povedl, žádný se nepropadl. Pro menší rodinu pekárna plně postačuje. Vřele pekárnu doporučuji. Chválím i přístup p. Balouna, tak vstřícný e-shop ( poslání zboží ještě před zaplacením) jsem neviděla.
    Reagovat

  • Petra: 01. 01. 2016 (16:21)

    Dobrý den, rozhoduji se mezi pekárnami Morphy Richards 48319 a Unold 68415, popř. Unold 68616 Skala. Všechny vypadají velmi kvalitně, proto se asi budu rozhodovat jenom podle detailů. Důležitá je pro mě hlasitost pekárny a možnost vypnutí nebo ztlumení signalizace, protože plánuji používat pekárnu v noci. Mohl byste mi prosím poradit, která z pekáren je tišší a kde jde zvuk vypnout? Také bych velmi uvítala možnost dávat vnitřní mísu do myčky, je to u některé z pekáren možné? MR je z nerezu a Unold oba typy keramické? Mnohokrát děkuji za radu a zdravím, Petra
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  01. 01. 2016 (17:19)

      Dobrý den, pekárna Unold Skala již s velkou pravděpodobností vůbec nebude. Ta je z nich nejhlasitější, protože má převody řešené přes řetez, který je sice trvanlivější, ale zase hlasitější. Signalizace se u pekáren vypnout nedá (jediná pekárna, u které to jde, je pekárna Sana), i když v servisu by to uměli vypnout. Pekárny obecně tolik hlasité nejsou - hlučí jen při hnětení, kdy se otáčí motor, při kynutí a pečení jsou pekárny tiché; když vezmeme v úvahu, že program trvá cca 3 hodiny a pekárna hněte cca 5-15 minut, nehlučí zase tak dlouho. Pokud bych měl porovnat pekárnu Morphy Richards 48319 a pekárnu Unold 68415, zmínil bych toto: výhodou pekárny Morphy Richards je velké množství dobře nastavených programů, jednoduché ovládání, podavač surovin, skloný hnětač a řekl bych že i větší spolehlivost (pekárna Morphy Richards nám dlouhodobě vychází jako nejspolehlivější), výhodou pekárny Unold 68415 je forma s keramickým povrchem. Do myčky formy z pekáren dávat nelze - jak jsem zde v komentářích několikrát zmiňoval, pro formu je nejlepší, když se chléb nevyndavá hned po upečení (kdy je kůrka ostrá a tvrdá), ale nechá se zchladnout a zvlhnout (např. přikrytý 15 minut utěrkou) a pak se teprve vyklopí. Dále se do formy nalije trochu vody, nechají se odpučet zbytky těsta, forma se trochu otře rukou, voda se vyleje a je to...

    • Petra reaguje:  02. 01. 2016 (22:52)

      Dobrý večer, moc děkuji za rychlou odpověď! Mohu ještě poprosit upřesnění, z čeho je vnitřek formy pekárny Morphy Richards? Děkuji.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 01. 2016 (23:07)

      Dobrý den, forma má teflonový povrch.

    • Petra reaguje:  02. 01. 2016 (23:16)

      Děkuji! A není náhodou možnost koupit pekárnu také v nerezovém provedení? V popisu u produktu zmiňujete, že pekárna má "nerezový povrch"...

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 01. 2016 (23:25)

      Dobrý den, to není - nerezovým povrchem je myšlen povrch pekárny, nikoli materiál formy. Nerezovou formu je možno přikoupit pouze k pekárně Sana, ta má totiž možnost nastavovat teplotu pečení (při pečení v nerezu je potřeba ji snížit, aby se chléb nepřipékal)...

  • Hana: 29. 12. 2015 (15:22)

    Dobrý den, program jedna - základní chléb - může být z jakékoliv mouky (hladká, žitná - tmavá, světlá, špaldová apod.) nebo už použití určité mouky určuje program? Mohu na programu 1 péci žitný chléb se semínky, které budu přidávat do dávkovače? Nebo bych měla vždy zvolit se semínky program na celozrnný chléb? Ještě bych se chtěla zeptat, pokud chci do chleba přidat uzeninu cibulku apod., tak také dávat do dávkovače?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  29. 12. 2015 (18:02)

      Dobrý den, on mezi těmi programy není zase tak velký rozdíl. Já bych použil celozrnný a podle výsledku bych se rozhodl dále, základním programem se ale nic nezkazí. My pečeme ze směsí a i celozrnnou i žitnou směs děláme na program na směsi a vycházejí dobře. Na základní program (č. 1) je možné použít dávkovač. Uzeninu i cibulku je možno do dávkovače použít - jen bych si dal pozor na to, aby se cibulka nepřilepila k dávkovači. Pokud by se přilepila, pro příště bych ji obalil trochu v mouce...

  • Josefina Hynková: 27. 11. 2015 (00:52)

    Dobrý den,jakou má pekárna MR celkovou hloubku? 29cm je patrně bez předsunutého dílu nahoře, že? jaká je hloubka v horní části? Děkuji J.Hynková
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  27. 11. 2015 (11:41)

      Dobrý den, rozměry, které zde máme uvedené, sedí. Výška pekárny je 33 cm, šířka je 38 cm, hloubka 29 cm. Dále jsem změřil výšku s otevřeným víkem: 56,5 cm. Všechny rozměry jsou měřeny jako maximální, tedy výška až po nejvyšší místo, šířka v nejširším místě i hloubka v nejhlubším místě (což je nahoře u displ. panelu).

  • Petra: 23. 11. 2015 (21:04)

    Dobrý den, chci se zeptat, zda v této pekárně lze dělat těsto na vánoční cukroví. Děkuji za odpověď
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  23. 11. 2015 (23:32)

      Dobrý den, na to se musím zeptat ráno manželky :)

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 11. 2015 (07:31)

      Dobrý den, tak jsem se zeptal - nejvíce by asi záleželona tom, o jaké cukroví by se jednalo. Problém by mohl být v tom, že byste od pekárny potřebovala patrně jen těsto uhnětat a nikoli již nechat vykynout. Takový program sice pekárna nemá, nechá se však "nasimulovat" tak, že byste jej dala na program Těsto a po ukončení hnětení program vypnula a těsto vyjmula. Nikdy jsme takový experiment v pekárně nedělali, i když kynutá těsta si necháváme v pekárně dělat běžně (na program Těsto)...

  • Pazderková: 30. 10. 2015 (08:08)

    uvažuji o koupi pekárny Morphy Richards ,mám dotaz jsou pokyny na display v češtině? děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  30. 10. 2015 (09:00)

      Dobrý den, displej pekárny Morphy Richards 48319 má právě tu velkou výhodu, že je obrázkový. Navíc má pouze 4 tlačítka, kterými se vše snadno nastavuje - na obrázku jsou tlačítka vidět (křížek = zruš, potvrď, plus, minus). Například pokud chcete péct na program č. 1 se střední kůrkou v menší velikosti chleba, tak po zapnutí pekárny plusem nebo minusem zvolíte program č. 1 a potvrdíte, pak zase plusem nebo minusem zvolíte velikost chleba a potvrdíte, to samé pak s barvou kůrky a nakonec podržíte potvrzovací tlačítko cca 3 vteřiny a pekárna se zapne...

  • Alena: 18. 08. 2015 (10:00)

    Děkuji za odpověď, těším se až vyzkouším žitný kváskový chléb.
    Reagovat

  • Alena: 17. 08. 2015 (21:16)

    Dobrý den prosim zvládne tato pekárna kváskový chléb děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  17. 08. 2015 (22:36)

      Dobrý den, pekárna Morphy Richards kváskový chléb zvládne - je však třeba, abyste měla kvásek již připravený odjinud. Samotný kvásek by v pekárně šel připravit jen velmi složitě, spíše však nikoli - na přípravu kvásku je vhodná pekárna Sana SmartBreadMaker, ve které je možno nastavit téměř libovolně dlouhé časy "kynutí" a také lze nastavit přesné teploty "kynutí".

  • Vrbová: 10. 08. 2015 (15:09)

    Dobrý den, vybírám novou domácí pekárnu a mám dva favority: Morphy Richards 48319 a Domo B3990. V domácnosti jsme 2 dospělí a 2 malé děti, chleba (cca 1000 kg) peču ob den a používám pekárnu na kynutí těst. Kterou by jste mi doporučil? Děkuji Vrbová
    Reagovat

    • Vrbová reaguje:  10. 08. 2015 (15:14)

      oprava chleba (1000 g) :o)

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  10. 08. 2015 (16:55)

      Dobrý den, děkuji za Váš zájem. Vzhledem k velikosti chleba a počtu členů domácnosti by bylo asi vhodnější zvolit dvouhákovou pekárnu (Domo 3990), i když pekárnu Morphy Richards bych z výběru jen tak nevyřazoval (takové množství programů, navíc velmi dobře vyladěných, jen tak žádná pekárna nenabídne). Je však pravda, že v pekárně Morphy Richards kilový chléb neuděláte (nevešel by se do pečící formy - překynul by). Zadělávat těsta zvládnou obě pekárny velmi dobře (samozřejmě záleží na množství).

  • Naďa Kusynová: 05. 07. 2015 (16:06)

    Dobrý den. Prosím o komentář k bezlepkovému programu pekárny Morphy Richards 48319. Jaká je spolehlivost výsledku a postup nastavení u nastavitelného programu.Léta pečeme klasickým způsobem. Vyplatí se pořídit si tuto pekárnu,kde má být prioritou bezl. chléb? Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 07. 2015 (17:25)

      Dobrý den, musím se přiznat, že jsem asi nepochopil dobře Vaše dotazy. Bezlepkový program jsem zatím neměl možnost použít (bezl. dietu naštěstí v rodině nemáme). Tato pekárna je na bezlepkové pečení nejvhodnější, protože má bezlepkový program a zároveň dva nastavitelné programy. Já osobně bych nejprve vyzkoušel bezlepkový program a pokud by bylo potřeba jej upravit, použil bych k tomu nastavitelný program - napevno nastavený bezlepkový program se určitě nebude hodit na všechna bezlepková těsta.

  • Jarda: 14. 05. 2015 (14:55)

    Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda je možné objednat i samotný sklopný hnětač na tuto pekárnu. Nám se z 99% nepodaří, aby nezůstal v chlebu...což není nejlepší, ale co je horší - manželka zapomněla hnětač vyndat a náhodou jsme odjeli a po návratu chléb vyhodili...vč. hnětače. Můžete poradit? Děkuji. JL
    Reagovat

  • Jan Slavik: 26. 03. 2015 (18:29)

    Dobrý den, 15.2. odpovídáte na dotaz k dávkovači semínek s odkazem na návod a časovou tabulku, kde má být tečka u příslušných "semínkových" programů. Nu, prohlédl jsem pomalu a myslím i pečlivě jak dodaný návod, tak stažený z netu, nicméně onu "časovou tabulku" jsem neobjevil. Prosím, pokud vlastníte návod jenž tyto informace obsahuje, prosím o zaslání. Děkuji. P.S.: První, povedený chléb je na světě ;)
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  26. 03. 2015 (20:05)

      Dobrý den, tabulka je hned na začátku - tedy nikoli v české verzi, ale hned na začátku návodu, protože je pro všechny jazyky stejná. U některých programů jsou v tabulce takové černé tečky, tyto tečky značí, že na daný program je možno dávkovač použít...

  • Anna: 07. 03. 2015 (15:59)

    Dobrý den pane Baloun, děkuji Vím za urychlené vyřízení mého problému neboť s takovým rychlým servisem jsem se zatím nesetkala. S pekárnou jsem velmi spokojena.
    Reagovat

  • G.Paulá: 26. 02. 2015 (14:17)

    Dobrý den, mohla bych poprosit o kontakt na servis? Pekárnu už mám rok schovanou ve spíži, chtěla bych ji nechat opravit. Do té doby mi fungovala perfektně. Děkuji předem.
    Reagovat

  • Jana: 16. 02. 2015 (09:49)

    Dobrý den, rozhozoduji se, kterou pekárnu koupit, Morphy Richards 48319 je největší favorit. Bude to má první pekárna, nemám z žádnou zkušenosti. Můžete mi prosím poradit, jestli je to dobrá volba popř. doporučit jinou? Chci péct semínkové chleby (podavač semínek), kváskový chléb (program pro kváskový chléb), chléb pro celiaky (program pro bezlepkové pečení). Bohužel žádná z pekáren na trhu nemá všechny 3 funkce zároveň, tak potřebuji radu, která z funkcí je zbytečná a dá se nahradit jinak. Mám představu, že večer vsypu do pekárny suroviny a ráno vytáhnu upečený chléb, nechci v průběhu pečení nijak do procesu zasahovat/něco přisypávat/přepínat na jiný program apod. Morphy Richards vyhovuje asi nejvíc, ale nemá program kváskové pečení. V internetových diskuzích jsem četla, že u kváskového chleba je nutná delší doba kynutí. V pekárnách bez spec. programu nechávají umíchat těsto, vypnou pekárnu a nechávají 4-6 hodin kynout, pak teprve spouštějí program pečení. Jde tento postup ošetřit u MR nastavitelným programem tak, abych pekárna sama nechala těsto delší dobu kynout a pak sama začala péct? Možná jsou mé přestavy a požadavky naivní, tak budu ráda, když mě uvedete do reality :) Předem děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  16. 02. 2015 (10:00)

      Dobrý den, pekárnu Morphy Richards Vám mohu doporučit, je to spolehlivá pekárna s velmi dobře poskládanými programy. S tím kváskovým chlebem je to trochu složitější - není žádná pekárna, která by měla program na kváskový chléb. Pokud budete mít již hotový kvásek odjinud, lze kváskový chléb bez problémů udělat v pekárnách, které mají nastavitelný program (na tento program je možné nastavit kynutí na max 4 hodiny). Kvásek samotný lze v pekárně také připravit, ale jen v pekárně Sana SmartBreadMaker, u té lze totiž nastavovat teploty kynutí a zároveň i téměř libovolně dlouhé časy, pekárna Sana ale zase nemá žádný přednastavený program (vše je třeba nastavit, je tedy vhodná pro zkušené pekařky), takže bych Vám doporučoval pekárnu Morphy Richards s tím, že byste si kvásek případně "vyrobila" mimo pekárnu. Pekárna Morphy Richards má dále výhodu v tom, že má bezlepkový program a zároveň i dva programy nastavitelné (to jiné pekárny nemají, většinou mají buď jen bezlepkový a nebo jen nastavitelný).

  • Martin: 15. 02. 2015 (10:31)

    Dobrý den, prosím o radu jak „donutit“ nastavit pekárnu tak aby při vlastním programu (16,17) došlo k otevření násypníku na semínka? Jde mě o to, že používám směsi a program č. 8, ale ten neotevře násypník, tak jsem nastavil program č. 16 stejně jako program č.8, ale nastavení otevření násypníku tam není a násypník neotevře. Děkuji mnohokrát
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  15. 02. 2015 (10:49)

      Dobrý den, dávkovač semínek se neotvírá u každého program, ale jenom u některých. U těchto programů je v návodu znázorněna v časové tabulce taková černá tečka. Jsou to programy č. 1, 2, 3, 4, 5, 10 a 15. U ostatních programů se dávkovač neotvírá.

  • Martin: 30. 01. 2015 (18:05)

    Dobrý den, kdy bude pekárna skladem? Děkuji mnohokrát
    Reagovat

  • Miroslav VALTA: 23. 01. 2015 (22:37)

    Hezký den, pekárnu MP48319 používáme se střídavými úspěchy cca 1/2roku. Těmi střídavými úspěchy mám na mysli to, že při stejném nastavení (program č. 1), stejných surovinách se nahodile stává, že v průběhu pečení vypadá chleba krásně, ale po dopečení se "propadne" tak, že místo cca 20cm výšky je cca 10cm nebo jsou různě zdefomované. A jindy je zase naprosto dokonalý a to neděláme nic jinak. Nevíte prosím, co děláme špatně? Napadlo nás otevírání dveří moc brzy nebo pozdě po dopečení, ale to vliv nemělo. Moc děkuji za pomoc. Přeji jen dobré S pozdravem Miroslav VALTA
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  25. 01. 2015 (18:26)

      Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Takto na dálku Vám bohužel nedokážu dobře poradit, neznám přesně další okolnosti, které by na to mohly mít vliv. Zkusil bych nejdříve nechat chléb v pekárně delší dobu (pekárna po upečení ještě nechává chléb hodinu odpočívat při teplotě cca 80 stupňů), není potřeba jej vyndavat hned. Dále bych vyzkoušel trochu snížit množství vody. Rozdíly (i při použití stejných surovin) mohou být i díky jinému množství lepku v mouce (stačí jiná šarže stejné mouky a již to může být poznat). Mohlo by pomoci i jiné množství droždí, pokud používáte čerstvé, doporučuji nejdříve udělat kvásek (z vlažného mléka, trošky cukru a rozdrobeného droždí)...

  • Miloš Bergman: 21. 01. 2015 (18:15)

    Dobrý den, pekárna po 3 letech bezchybného provozu přestala "fungovat podle představ". Těsto nevykyne, ale upeče se. Nevíte prosím kde by mohla být chyba, případně poradit, kde nechat opravit? Děkuji s pozdravem Miloš
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  21. 01. 2015 (20:31)

      Dobrý den, takto na dálku to nedokážu přesně posoudit - pokud pekárna opravdu nekyne, tj. nepřitápí při kynutí těsta, může být pravděpodobně vadný spínač nebo pojistka; někdy se však stane, že za nevykynutím těsta je špatné prohnětení, doporučuji tedy zkontrolovat, zda pekárna hněte. Prolbém samozřejmě nemusí být v pekárně, ale může být i někde jinde, např. v receptu, v mouce, kvasnicích atd ABych to mohl posoudit, musel bych pekárny vidět v chodu... Kontakt na servis posílám emailem.

  • Silvie: 19. 01. 2015 (19:40)

    Dobrý den, je možné u pekárny Morphy Richards 48319 vypnout zvuk, aby nerušil při nočním pečení? Jinak pekárnu mám už 4 roky a jsem s ní nesmírně spokojená.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  19. 01. 2015 (21:56)

      Dobrý den, zvuk žádným tlačítkem či jiným nastavením u pekárny vypnout nelze - šlo by to udělat v servisu zaslepením či odpojením reproduktoru.

  • Martin: 12. 12. 2014 (08:24)

    Dobrý den, lze naprogramovat tuto pekárnu ve vlastním nastavitelném programu takto? 15 minut míchaní, 5 hodin kynutí při teplotě 30 stupňů a pak hodina pečení na teplotu cca 200 stupňů. Je pro mne velmi důležité, aby vlastní program šel přesně takto nastavit, protože ji chci používat na bezlepkový chléb z kvásku Sekowa, který je velmi citlivý na správnou teplotu.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  12. 12. 2014 (09:28)

      Dobrý den, takto přesně program u této pekárny nastavit nelze - není možno nastavovat teplotu a také není možno zvolit kynutí takto dlouho bez přerušení hnětením. Takto přesné nastavení včetně teploty Vám umožní pouze pekárna Sana: www.mojepekarna.cz/sana

  • René: 06. 12. 2014 (10:29)

    Dobrý den, ckceme koupit mladým manželům s malou holčičkou pekárnu, kde chtějí kromě chleba připravovat i jiná těsta a výrobky. Rozhoduji se mezi MorphyR 48319 a Unoldy 68615 nebo 68415. Co by jste mi doporučil? Je to dárek, a proto potřebuji opravdu dobrý výrobek... Děkuji René
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 12. 2014 (10:45)

      Dobrý den, děkuji za Váš zájem. Pekárny Morphy Richards 48319 a Unold 68615 Skala jsem velmi podobné, liší se opravdu jen v detailech (např. Unold má vestavnou váhu, Morphy Richards zase sklopný hnětač, mají malinko jiné ovládání, Unold Skala má trvanlivý řetězový rozvod, Morphy Richards zase trochu praktičtější nabídku programů, se spolehlivostí jsou na tom velmi dobře a téměř stejně). Pekárna Unold 68415 je již starší typ, postrádá sice některé vymoženosti (podavač surovin, váhu, sklopný hnětač, pohon řetězem apod.), ale jinak jí nic nechybí, stále je to velmi dobrá pekárna. Pokdu by případně manželé uvažovali o tom, že by pekárnu využívali na časté zadělávání většího množství těsta (z více než 500 g mouky), stálo by za to uvažovat o dvouhákové pekárně, do množství 500 g mouky však stačí jednoháková.

    • Rene reaguje:  06. 12. 2014 (14:13)

      Dobrý den, děkuji za rychlou reakci. Takže u těch s jedním hnetakem bud MR nebo Skala...raději sklopný hák nebo vahu? A pokud tu dvou hnetakovou, kterou? Dekuji a tímto končím s otázkami. .. R

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 12. 2014 (16:46)

      Dobrý den, pekárny Morphy Richards 48319 a Unold 68615 Skala jsou natolik podobné (a to i spolehlivostí), že bych si netroufal jednu z nich nad druhou vypichovat (důležité rozdíly pro rozhodování jsem se Vám pokusil popsat v minulé odpovědi). Já osobně sklopný hnětač ani zabudovanou váhu nepovažuji za důležité věci. Sám za sebe bych se rozhodl pro jednohákovou pekárnu, dvouhákovou bych volil pouze v případě, že bych opravdu potřeboval velký chléb a nebo bych často zadělával větší množství těsta. Jsme doma dva s miminkem, máme jednohákovou pekárnu a zatím nám vždy stačila, a to ji manželka používá velice často i na míchání těsta. Z těch dvouhákových jsou tyto volby: 1. Sana SmartBreadMaker - ta je vhodná pro časté domácí chleby, na kvásek, kváskový chléb a různé další domácí výrobky (jogurty, sýry atd.), je téměř libovolně nastavitelná, 2. Domo 3990 a Unold 68511 - záměrně jsem je uvedl takto najednou, jsou obě podobné, i když to tak podle obrázku možná nevypadá, Domo je modernější, Unold je zase starší odzkoušený typ (ač je bílá, není z plastu, ale z bílého plechu), mají i podobnou skladbu programů, jsou to dobré pekárny na klasické pečení i na zadělávání těsta, 3. Domo 3958 - levná pekárna, i přesto je spolehlivá, vhodná např. na chalupu

  • Zdenka: 06. 12. 2014 (13:29)

    Má tato pekárna také program na jogurt?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 12. 2014 (16:33)

      Dobrý den, jak lze vyčíst ve výpisu programů této pekárny, který máme pod obrázky uveden, program na jogurt pekárna nemá. Z domácích pekáren by šlo jogurt pouze v pekárně Sana, ta má totiž nastavitelnou teplotu a má možnost volby dlouhých časů - na jogurt je potřeba teplota cca 30-45 stupňů po dobu cca 5-10 hodin, to nikde jinde než v pekárně Sana není možno nastavit...

  • Rebeka: 24. 11. 2014 (14:24)

    Dobrý den, má pekárna Morphy Richards 48319 samostatný program jen na hnětení těsta? Děkuji
    Reagovat

  • Vladimír : 14. 09. 2014 (08:51)

    Dobrý den, která pekárna má kovové součástky (myšleno soukolí převodovky atd.), Děkuji
    Reagovat

  • Karel: 01. 07. 2014 (12:43)

    Dobrý den, před pár měsíci jsem koupil tuto pekárnu, tak také přidám své hodnocení. Už několik měsíců pečeme téměř každý den, a nemám této pekárně co vytknout :-). Srozumitelné ovládání, kvalitní zpracování, dobře čitelný displej, nedělám s pekárnou žádné experimenty, prostě chci abych měl co nejsnadněji každý den čerstvý chléb. Hodně se mi líbí dost podceňovaná věc, a to sklopný hnětací hák. Chleba jde snadno "vyklepnout" z pečící nádoby, když hák zůstane v chlebu jde snadno vyndat. Uchycení pečící nádoby do pekárny je také podstatně lépe vyřešeno než u mé předchozí pekárny. Každému mohu tuto pekárnu doporučit, cena je trošku vyšší, ale rozhodně nelituji že jsem si připlatil :-).
    Reagovat

  • Lída: 12. 05. 2014 (18:55)

    Dobrý den,potřebuji poradit,kterou pekárnu vybrat pro pečení chleba a a dalšího pro vegany,množství pro 2-3 lidi?Díky za info.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  12. 05. 2014 (19:15)

      Dobrý den, pekárny Morphy Richards mohu jedině doporučit, velikost je pro 2-3 lidi dostatečná a pekárna kromě obecné spolehlivosti potěší i množstvím přednastavených programů a dvěma nastavitelnými programy.

  • Vlasta: 12. 04. 2014 (20:56)

    Děkuji vám ;)
    Reagovat

  • Vlasta: 08. 04. 2014 (18:08)

    Dobrý den, poraďte mi, prosím, jakým argumentem přesvědčím manžela / pracuje ve velkoobchodě elektro - takže má přehled o cenách atd. ;) / že bych se rozhodovala mezi Morphy Richards 48319 nebo Unold 68615 Skala a ne mezi Eta nebo Panasonic - ceny jsou dost rozdílné. Děti celiaci, my se k nim samozřejmě přidáváme, jsme žravější rodinka - takže budu potřebovat péci každý den, včetně příprav na buchty , koláče atd. Napište mi jednou větou která je pro naši situaci nejvhodnější a čím bych muže uzemnila ;) A pro bezlepkové pečení je vhodnější jeden hák nebo dva ? Děkuji vám za pochopení, mějte se pohodově.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 04. 2014 (21:51)

      Dobrý den, já bych raději nikoho neuzemňoval, nejlepší je se dohodnout a shodnout na výběru. U pekáren Eta a Panasonic najdete i dražší modely, než Morphy Richards nebo Unold Skala, záleží, které typy srovnáváte. Pro bezlepkové pečení je důlěžité, aby pekárna měla nastavitelný program (případně aby měla přednastavený bezlepkový program, ten se však nedá upravovat). Nejlépe vybavenou pekárnou pro bezlepkové pečení je pekárna Morphy Richards, která má dva nastavitelné programy a k tomu ještě přednastavený bezlepkový program. Při častém používání pekárny i k jiným účelům než pro pečení chleba (např. pro zadělávání těsta atd.) a při větším počtu členů domácnosti je vhodné uvažovat i o pekárně se dvěma hnětači. Z jednohákových pekáren bych Vám doporučil na bezlepkové pečení zvolit pekárnu Morphy Richards, pokud byste se rozhodli pro pekárnu dvouhákovou, pak bych doporučil vybrat mezi modely Domo 3990 (má nastavitelný program) nebo v případě levné varianty Domo 3958 (má bezlepkový program).

  • Fatr: 28. 03. 2014 (07:08)

    Dobry den, davkovac ingredienci se automaticky otevira pokazde, nebo jen v nekterem programu? Z navodu to nejde vycist. Lze zjistit, ve kterem case peceni se otevira? Dekuji za odpoved.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 03. 2014 (07:22)

      Dobrý den, ano, z návodu to lze vyčíst, čteme-li jej pozorně. Na začátku je časová tabulka (rozpis programů), kde jsou po druhém hnětení u některých programů tečky/puntíky. To právě značí, že se v daný moment u tohoto programu otevře dávkovač ingrediencí. Všimněte si prosím, že dávkovač se v angličtině nazývá "fruit and nut dispenser", tedy "dávkovač ovoce a ořechů", čímž je krásně naznačeno, k čemu přesně slouží, což zároveň odpovídá i na dotaz na dávkovač o několik komentářů níže...

  • Jan: 22. 03. 2014 (21:54)

    Dobrý den, jak vypadá chléb když se zapeče s háky? Jsou to velké díry? K čemu jsou vlastně sklopné háky, když je stejně potřeba je vyndat, před pečením aby byl chléb bez poškození a děr. Ještě mám dotaz k použitelnosti přidavači ingrediencí. Jak to usnadní práci? Přeci, tam dám mouku suroviny a hotovo. To by muselo mít nějakou velkou nádobu i na mouku.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  23. 03. 2014 (12:37)

      Dobrý den, vezmu to v bodech: 1. s těmi sklopnými hnětači je to takto: je nutno o nich hovořit pouze v jednotném čísle, protože se sklopné hnětače dělají pouze u jednohákových pekáren. U dvouhákových pekáren se nedělají, protože dvouhákové pekárny hnětou obousměrně, kdežto jednohákové jen jedním směrem - sklopný hnětač se sklápí právě díky zpětnému chodu na konci hnětení, kdy díky svému tvaru "zajede" pod těsto a sklopí. Výhoda sklopného hnětače spočívá v tom, že z upečeného chleba jde vyndat snáze, než hnětač nesklopný a zároveň v chlebu neudělá tak velkou díru. Naši rodiče mají tuto pekárnu (Morphy Richards 48319) se sklopným hnětačem a mohu potvrdit, že hnětač v naprosté většině případů sklopí, jde opravdu lépe vyndat z chleba a díra po něm není tak velká jako díra po hnětači nesklopném. Někdo na konci hnětení hnětače z formy vyndává úplně, aby neměl v chlebu tak velké díry (je však třeba pamatovat na to, že díry po hřídélkách tam zůstanou vždy), já to však moc nedoporučuji, protože otevřením víka pekárny se do pekárny k těstu dostane studený vzduch, který by mohl "shodit" již vykynuté těsto. 2. Co se týče velikosti děr po hnětačích, doporučuji se podívat na fotografie, kde je vidět forma i hnětač/hnětače, z toho si uděláte obrázek, jak asi velká díra po hnětači může v chlebu být. 3. Podavač surovin - ten neslouží k tomu, že by do formy sypal mouku nebo jiné základní suroviny - ty se do formy sypou již na začátku, protože pekárna začíná hnětením; slouží právě pro suroviny, které se do těsta přidávají většinou až posléze, jako např. rozinky, mandle, oříšky, semínka atd.

  • Alena: 10. 03. 2014 (08:16)

    Dobrý den, můžete mi, prosím, sdělit, jaký je rozdíl mezi Morphy Richards 48319 a Morphy Richards 48319 PREMIUM PLUS BREADMAKER? Při porovnávání jsem si všimla jen odlišné hmotnosti, ale mohla jsem něco přehlédnout. Děkuji, Alena
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  10. 03. 2014 (08:28)

      Dobrý den, model 48319 je jen jeden, nevyrábí se v žádných rozdílových verzích. Dodatek za názvem je jen dodatek, který se běžně nepoužívá/neuvádí.

  • Lenka: 31. 01. 2014 (23:26)

    Dobry vecer, do nejuzsiho vyberu se dostala tato trouba a Sana. Chtela bych pect kvaskovy chleba, kvasek si muzu pripravit bez trouby. Muzu ho pect v obou? Pochopila jsem, ze Sana ma nejaky jiny system haku, jaky? V cem jsou lepsi? Na MR se mi libi sklopny hak, ale zase bych radsi, kdyby se chleba pekl "nalezato". U Sany by se mi vic libila nerezova varianta, ale nerozumim tomu, zda potom pekarna pece pri nizsich teplotach. Jeste bych se chtela zeptat, jestli jsou pekarny plastove, nebo kovove? Hledam idealne celokovovou pekarnu, plast ve me u peceni nebudi duveru. Velice dekuji za odpovedi.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  31. 01. 2014 (23:42)

      Dobrý den, budete-li mít již hotový kvásek, chléb z něho můžete péct v obou pekárnách. Pekárnu Sana lze použít i pro přípravu samotného kvásku, ostatní pekárny nikoli (neumožňují nastavení dlouhých časů "kynutí" a ani teplot). "Systém" háků je u všech pekáren stejný, rozdíl mezi těmito dvěma je ten, že Sana má háky dva a Morphy Richards jeden. Pekárna Sana peče při takových teplotách, které nastavíte, v tomto není mezi nerezovou a teflonovou verzí rozdíl. Pekárny jsou kovové, plastové jsou jen některé vnější součásti (na obrázcích to lze vidět), kostra a vnitřek jsou z kovu.

  • Martin: 17. 01. 2014 (15:06)

    Dobry den, Koupili jsme si pekarnu MR 48321 a chystame se na prvni chleb. Mam jednu "hloupou" otazku - kdyz budu peci z kupovane smesi (a nebudu vyuzivat davkovace) musim ho presto instalovat nez zacnu peci? Logika mi rika, ze ano - nebudu preci peci s "dirou" v pekarne ... presto se ptam. Mohl byste mi nekdo potvrdit moji domnenku? Dekuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  17. 01. 2014 (15:23)

      Dobrý den, zřejmě máte pekárnu MR 48319, protože typ 48321 podavač nemá. Podavač rozhodně nasaďte, jinak by Vám unikalo teplo víkem pekárny, není nutno jej používat, je ale třeba, aby byl nasazený. Na směsi je ideální program na chlebové směsi, myslím, že má číslo 8.

  • Betty: 28. 11. 2013 (18:21)

    Dobrý den, nikde jsem nenašla sídla záručních a pozáručních oprav Morphy Richards 48319. Je takový autorizovaný servis v Praze, případně na jaké adrese ? Patřím mezi ty, kteří mají s reklamacemi negativní zkušenosti. Ne u vás !!! Zatím :-). Děkuji za odpověď. Betty
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  28. 11. 2013 (19:16)

      Dobrý den, autorizovaný servis je na této adrese: Milady Horákové 4, Svitavy. V případě reklamace zboží do servisu posíláme na naše náklady přes společnost PPL.

Vložit komentář

* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.





© Jiří Baloun
MojePekarna.cz 2008 - 2016
Specialisté na domácí pekárny
RSS aktualit | Kontakt

Další odkazy:

Mapa webu, Odkazy na srovnávače cen, Odkazy, www.pekarny.unas.cz, www.mojapekaren.sk

Nejprodávanější pekárny

Přečtěte si

Mohlo by Vás zajímat: