MojePekárna.cz - Internetový obchod s domácími pekárnami

Provoňte Váš domov čestvě upečeným chlebem


MojePekarna.cz » Domácí pekárny chleba » Sana SmartBreadMaker

Domácí pekárna Sana SmartBreadMaker

Nákupní informace:

» Pekárna je skladem

» Doprava zdarma

Cena s DPH: 4 860 Kč

U vás doma: v úterý

Popis pekárny Sana SmartBreadMaker:

Výborná pekárna na přípravu kváskového chleba, domácích sýrů, jogurtů a zdravých potravin. Pekárna umožňuje nastavit teploty pečení, teploty kynutí i rychlost hnětení. Snadná příprava domácího kvásku, sýrů, jogurtů apod. 2 hnětače, forma na chléb s nepřilnavým povrchem, skleněný průzor, po výpadku proudu pekárna pokračuje v chodu, časovač, 100cm přívodní šňůra. Příslušenství: 2 hnětače, dávkovací dóza, malá odměrka, návod k obsluze s recepty, startovací domácí kvásek. Pekárnu Sana doporučují Ota a Petra Reissovi, jako t. č. nejlepší domácí pekárničku pro kváskové pečení na českém trhu. Pekárnu je možno dodat ve dvou variantách: teflon a nerez – ve variantě nerez pekárna stojí 6915 Kč a obsahuje místo teflonové formy a hnětačů nerezovou formu a hnětače, skleněné úsporné pokličky a jehlový teploměr. Pokud máte zájem o variantu nerez, napište to prosím do poznámky v objednávce, děkujeme. Na tuto pekárnu se vztahuje doživotní servis zdarma (servisní práce jsou zdarma, zákazník hradí pouze cenu náhradních dílů).

Produktová sekce: Domácí pekárny Sana

Plusy a mínusy pekárny Sana SmartBreadMaker:

  • spolehlivá pekárna pro zájemce o zdravou výživu
  • vhodná pro přípravu přírodního kvásku a pečení kváskového chleba a pečiva
  • nastavení teploty kynutí (20-50°C) i pečení (50-230°C)
  • jediná pekárna na trhu s originální nerezovou formou a hnětači
  • doživotní servis zdarma (servisní práce jsou zdarma, zákazník hradí pouze cenu náhradních dílů)
  • vyšší cena

Výborná pekárna na kompletní domácí pečení a přípravu potravin, včetně snadné přípravy kvásku, jogurtů, sýrů apod. Pekárna Sana má 7 programů, z toho jsou 3 nastavitelné. Lze také nastavit rychlost hnětení, teplotu kynutí (kvašení) mezi 20-50 stupni a teplotu pečení mezi 50-230 stupni. Díky snížené teplotě pečení lze bez problémů péci i v nerezových formách (bez připékání). Pekárna je vybavena předehřevem surovin. Pečení je možno nastavit trojfázově včetně teploty, tedy např. 10 minut na 200 stupňů, 50 minut na 160 stupňů a 10 minut na 150 stupňů. Díky funkci rychlohnětení lze uhnětat velké množství těsta během několika minut. Předehřívání lza nastavit až na 10 hodin, kynutí na 0-10 hodin, pečení na 0-6 hodin. Teploty lze nastavovat po jednom stupni. Pekárnu lze využít i pro ohřev jídel (s nastavením jakékoli teploty).

Podobné pekárny:

Unold 68511

3 699 Kč s DPH

Unold 68616 Skala

4 399 Kč s DPH

Domo B3990

3 289 Kč s DPH

Víceúčelová domácí pekárna Sana Smart Bread maker Víceúčelová domácí pekárna Sana Smart Bread Maker Víceúčelová domácí pekárna Sana Smart Bread Maker Víceúčelová domácí pekárna Sana SBM Teflonová a nerezová pečící forma pekárny Sana SBM Teflonové hnětače pro pekárnu Sana SBM Nerezové hnětače pro pekárnu Sana SBM Skleněné úsporné pokličky pekárny Sana SBM Skleněné úsporné pokličky pekárny Sana SBM

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba500–1700 g (vanička: 22 x 12,5 x 15,5 cm)
Hnětací háky2 hnětače
Počet programů7 komplexních programů
ProgramyNastavitelný 1, nastavitelný 2, nastavitelný 3, samostatné pečení, marmeláda, kvašení 1, kvašení 2
Odložený startano (časovač 13 hodin)
Příkon815 W
Barvanerez
Rozměry30 x 40 x 24 cm (vxšxh)
Hmotnost9,5 kg
Záruka24 měsíců

Video recenze pekárny Sana SmartBreadMaker:

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Sana SmartBreadMaker:

Vložit nový komentář

  • Václav Ostádal: 06. 06. 2016 (12:18)

    Dobrý den, jsem náruživý pekař (domácí na chleba), při uvažování o koupi pakárny potřebuji vědět: a) vše nastavitelné - to je asi Sana b) u Pain dÀncien se po umíchání pouze mouky s vodou dává tato směs na 10 - 12 h do ledničky - lze to u pekáren prodávaných? c)u některých německých Landbrotů je doba kynutí 10 h (přes noc) a až pak pečení - lze to u některé? Splňuje některá tato všechna kritéria? Díky Vašek Ostádal
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 06. 2016 (12:36)

      Dobrý den, a) vše nastavit (včetně dlouhých časů a teplot) lze jen u pekárny Sana, b) není problém po kynutí formu vyjmout a dát ji do lednice, to je možné u jakékoli pekárny, c) dobu kynutí na více než 4 hodiny lze nastavit jen u pekárny Sana (je to u ní možné nastavit na téměř celý den)

  • hanka: 01. 04. 2016 (13:49)

    pokud si zakoupím pekárnu Sana v nerezu, ale bez bagetovače. Je možné ho dokoupit za sníženou cenu později ? např. do roka ? jaký je rozdíl v ceně se slevou dohromady s pekárnou a bez. prodáváte takto obdobně i jiné doplňky ? (se slevou) děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  01. 04. 2016 (15:57)

      Dobrý den, bagetovač běžně stojí 339 Kč, spolu s pekárnou 269 Kč (cena platí při posílání najednou). Za zvýhodněnou cenu jsou k pekárně dále např. chlebové směsi nebo dvojitá nádoba (teflonová); kuchařku manželů Reissových psanou pro tuto pekárnu přidáváme ke každé pekárně zdarma.

  • Hanka: 26. 03. 2016 (20:33)

    Dobrý den, mám dotaz k ovládání pekárna Sana nerez. Jak je to se zvukovou signalizací ? Když se volí programy pípá ? Když skončí např. kynutí, pečení atd. pípá či vydává jiné zvukové znamení ? Jak moc je hlasité ? Lze vypnout ? Např. pro odložený start - noční pečení apod., je zde opět pípání ? Máme miminka, takže i proto mne to zajímá. Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  27. 03. 2016 (22:41)

      Dobrý den, ano, pekárna standardně upozorňuje zvukovou signalizací jako běžné pekárny. Signalizaci lze však jednoduše v menu vypnout.

  • František: 13. 01. 2016 (14:22)

    Dobrý den,měl bych zájem o pekárnu Sana SmartBreadMaker v nerezové verzi za 6.915,- kč. Je možné přikoupit k této pekárně bagetovač,je v nerezu nebo teflonu? Dále mě zajímá, zda je u pekárny český návod a nějaká doporučená kuchařka a co by to stálo? Děkuji za odpověď a pěkný den.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  13. 01. 2016 (15:55)

      Dobrý den, při koupi bagetovače spolu s pekárnou Sana, dáváme na bagetovač slevu a stojí pak jen 269 Kč. Bagetovač je však pro všechny verze stejný (mističky jsou s teflonem). U pekárny je český návod a k nerezové verzi pekárny přidáváme k zásilce zdarma kuchařku manželů Reissových, která je psaná přímo "na míru" pro tuto pekárnu.

  • Veronika: 07. 12. 2015 (08:42)

    Dobrý den! Je pravda, že na pekárnu je poskytován doživotní servis zdarma, kdy zákazník hradí poze díly nutné k opravě?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  07. 12. 2015 (17:04)

      Dobrý den, ano, je to pravda, vztahuje se to na všechny výrobky značky Sana - po ukončení záruky je servis zdarma, cenu dílů hradí zákazník. Nechci být hnidopich - v mých očích tento fakt nijak pekárnu nepovyšuje nad ostatní - cena práce v servisu je po ukončení záruky vždy jen malou položkou celkové sumy za případnou opravu, nejdražší jsou díly...

  • Jjan: 15. 11. 2015 (05:21)

    Kolik by stalo dokoupeni nerezu? Diky
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  15. 11. 2015 (09:45)

      Dobrý den, pekárna s nerezovou formou, hnětači, skleněnými pokličkami a jehlovým teploměrem stojí 6915 Kč.

  • Ivana: 25. 10. 2015 (02:57)

    Dobrý den, je, prosím, možné k pekárně dokoupit nerezovou nádobu s hnětači (a případně pokličkami) nebo je to jen součást sady varianty "nerez"? Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  25. 10. 2015 (08:48)

      Dobrý den, nerezová forma i nerezové hnětače se nechají koupit i samostatně.

  • Pepa: 13. 09. 2015 (08:00)

    Co se týká nádoby tak asi kvůli trvanlivosti nemá smysl kupovat antikoro. Já osobně peču hodně často a nádoba vždy (3x během cca šesti let) časem odejde kvůli závadě v té mechanické části.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  13. 09. 2015 (10:59)

      Dobrý den, v tom právě má nerezová nádoba velkou výhodu, protože se u ní nechají samostatně měnit hřídélky s těsněním (tuto mechanickou část jste měl zřejmě na mysli). U teflonové nádoby to měnit nelze a je třeba ji vyměnit celou.

    • Pepa reaguje:  16. 09. 2015 (08:53)

      Dobrý den, v tom právě má nerezová nádoba velkou výhodu, protože se u ní nechají samostatně měnit hřídélky s těsněním (tuto mechanickou část jste měl zřejmě na mysli). U teflonové nádoby to měnit nelze a je třeba ji vyměnit celou. Tak to jsem netušil že to jde u antikora měnit, kolik pak taková výměna stojí?

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  16. 09. 2015 (09:13)

      Dobrý den, to bohužel nevím...

    • Pepa reaguje:  16. 09. 2015 (09:15)

      Děkuji za odpověď, hezký den.

  • Darina: 07. 09. 2015 (15:20)

    Dobrý den, přemýšlím o této pekárně. Lze ji objednat i s bagetovačem? Je lepší ve verzi s nerezem nebo stačí teflon? Dostanu od Vás kuchařku? Děkuji za odpověď
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  07. 09. 2015 (17:01)

      Dobrý den, nemáte spíše na mysli pekárnu Sana SmartBreadMaker (usuzuji dle bagetovače a volby mezi teflonem a nerez)? Pekárnu Sana lze objednat i s bagetovačem, pekárnu Unold Skala nikoli (má jinou velikost formy, do které by se bagetovač nevešel). Zda zvolit teflon nebo nerez je těžká otázka - nerez je dražší a méně komfortní, zase ale vydrží mnohem déle a nikdy se neodře (do nerezu lze bez problémů např. vkládat sklenice s kváskem, to by do teflonové formy nešlo kvůli poškrábání), záleží na způsobu používání. Na běžné používání je asi vhodnější teflon, na nerze je třeba si zvyknout. Kuchařku byste od nás dostala zdarma.

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  07. 09. 2015 (17:04)

      Komentář jsem přesunul z pekárny Unold Skala sem k pekárně Sana SmartBreadMaker...

  • jaro: 05. 07. 2015 (01:41)

    Dobry vecer. Ta suma 4860 kc je cena za pekaren s antikorovou alebo len s teflonovou formou na pecenie.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 07. 2015 (17:26)

      Dobrý den, cena 4860 Kč je za pekárnu s teflonovou formou a 6915 Kč je za pekárnu s nerezovou formou a hnětači, s jehlovým teploměrem a skleněnými pokličkami.

  • lenka: 01. 07. 2015 (17:35)

    Inak nerozumiem preco su na ceskom vyrobku anglicke popisky
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  01. 07. 2015 (19:44)

      Dobrý den, patrně proto, že pekárna se prodává i na jiných trzích. Jinak menu je obrázkové, není tedy třeba ovládat angličtinu.

  • lenka: 01. 07. 2015 (17:33)

    Poprosim Vas, aky je rozdiel medzi modelom basic a standart {exclusive - viem antikorova vanicka}
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  01. 07. 2015 (19:43)

      Dobrý den, model Basic (teflon) je pekárna s teflonovou formou a hnětači, model Standard (nerez) je model s nerezovou formou a hnětači, jehlovým teploměrem a skleněnými pokličkami.

  • lenka: 28. 06. 2015 (16:45)

    Chcem sa spytat ako je to s pozarucnym servisom?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  28. 06. 2015 (20:19)

      Dobrý den, pozáruční servis je na stejném místě jako servis záruční (v ČR). Některé náhradní díly máme sami skladem.

  • Renča: 10. 05. 2015 (09:03)

    Takže jestli to dobře chápu, lze použít jako nějaký multifunkční hrnec - tedy jogurtovač, pekárnu, pomalý hrnec, remosku, rýžovar..... Lze teoreticky i vařit ve vodě (např brambory) či dělat na páře (s nějakým pařáčkem), smažit a pod.?? A jaké jsou vnitřní rozměry?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  10. 05. 2015 (10:12)

      Dobrý den, ano, je to tak. Máte zřejmě na mysli rozměry nádoby, ty jsou: 22 x 12,5 x 15,5 cm

  • Renča: 08. 05. 2015 (09:01)

    Dobrý den, chci si ujasnit, co tedy lez vše (ve srovnáním s ostatními pekárnami) dělat v Saně?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  09. 05. 2015 (16:19)

      Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Žádný pevný výčet toho, co vše lze dělat v pekárně Sana, neexistuje, vše záleží na kreativitě uživatele pekárny. I v klasických pekárnách s pevnými programy lze udělat mnoho (kromě chleba např. i sekanou nebo džemy). Hlavní rozdíl je v tom, že v pekárně Sana je možno nastavit téměř libovolné teploty a také téměř libovolně dlouhé časy, je tedy možno ji využít tak, jak jiné pekárny využít nelze, a sice na: přípravu kvásku, jogurtů, sýrů, ale i na ohřev potravin apod...

  • Lenka: 03. 04. 2015 (09:53)

    Dobrý den, prosím o více informací o Sana exclusive, včetně ceny....a to je německý výrobce? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  03. 04. 2015 (13:43)

      Dobrý den, pekárna Sana ve verzi exclusive obsahuje kromě samotné pekárny také nerezovou nádobu a hnětače, bagetovač, multiteploměr, skleněné pokličky a sadu na tempeh (oproti verzi standard tedy obsahuje navíc multiteploměr, bagetovač a sadu na tempeh). Cena verze exclusive je 8310 Kč. Výrobce je český (Sana je česká značka), výroba probíhá v Číně.

    • Lenka reaguje:  03. 04. 2015 (15:08)

      upřímně řečeno, tak Čína mě děsí...měla jsem Eta duplicia vital a byla to katastrofa-problémy z elektronikou i po výměně za jiný kus...také český výrobce,ale dělají to v Taiwanu nebo tam někde...jsem na vážkách..

  • Lenka: 03. 04. 2015 (09:54)

    a ty úsporné pokličky slouží k čemu? to se využije při pečení, že se chléb při něm přiklopí? děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  03. 04. 2015 (13:45)

      Dobrý den, úsporné pokličky se využijí zejména u nerezové formy - pokličky totiž udržují větší vlhkost ve formě, takže se pak chléb nepřipéká ke stěnám nerezové nádoby. Pokličky také pomáhají udržet ve formě stálou teplotu, takže se využijí např. při výrobě kvásku, sýra apod.

  • lenka: 01. 04. 2015 (20:00)

    a model Sana je hodně (esteticky) podobný Eta Duplicia Vital...je tam veliká podobnost..technická...v elektronice,ovládání, motoru atd?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 04. 2015 (23:42)

      Dobrý den, pekárny jsou si zvenku podobné, vevnitř jsou ale jiné. Co je důležité, jiné jsou i možnosti nastavení a programy...

  • lenka: 01. 04. 2015 (19:57)

    a ještě, je k pekárně sana nějaký návod s recepty a nastaveními? a jak a na co ji využít? děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 04. 2015 (23:41)

      Dobrý den, ano, součástí návodu je také značná část kuchařky manželů Reissových, kde je popis včetně nastavení pekárny.

  • lenka: 01. 04. 2015 (19:47)

    a ještě dotaz...v případě, že bych se rozhodla pro Sana exclusive...jaký je v ní rozdíl od ostatních v řadě sana nebo v jiných (s nastavitelním programem pro kvásek) a je možné ji zakoupit u vás?děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 04. 2015 (23:40)

      Dobrý den, jednotlivé varianty pekárny Sana je liší pouze v příslušenství, samotná pekárna i možnosti nastavení jsou vždy stejné. Všechny varianty je možno objednat i u nás.

  • irena: 05. 03. 2015 (06:11)

    Dobrý den, mám nerezovou pekárnu sana a nepodařilo se mi z ní kváskový chléb vyklopit, co mám dělat? mám ho z té formy nějak vydolovat, a ještě otázka jak se pak postarat o formu jak ji mám umýt, nebo ji vůbec nemýt? Děkuji Irena
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  05. 03. 2015 (09:20)

      Dobrý den, doporučuji chléb nechat před vyklápěním zvlhnout, pak půjde snáze. Zároveň je možno u pekárny Sana pracovat s teplotami, např. nastavit nižší tpelotu pečení po delší čas apod.

  • martina masova: 04. 03. 2015 (18:14)

    A z coho přesně pozostava sada na tempeh? su tam aj Ine části okrem nádoby nevyhnutne na výrobu tempehu? dakujem za odpoved
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  05. 03. 2015 (09:12)

      Dobrý den, sada na tempeh se skládá z nerezové misky, dvou sad pokliček (skleněné a keramické) a kartáče.

  • martina masova: 04. 03. 2015 (14:02)

    A este poprosim cenu v eur za sana standard aj exclusiv, dakujem
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 03. 2015 (16:22)

      Dobrý den, pekárnu Sana můžeme posílat jen v ČR, ceny v Eurech na Slovensku tedy neznám...

  • martina masova: 04. 03. 2015 (13:13)

    Dobry den, v predoslich komentaroch som sa docitala, ze tempeh mozem upiect v akejkolvek nádobě (pekaren sana). to znamená, ze mi stačí Sana standard kedchcem robit aj tempeh? a naco je potřebný ten teploměr prosím? som zaciatocnicka azvazujem kupit San. dalujem
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 03. 2015 (16:21)

      Dobrý den, ano, tempeh můžete udělat v jakékoli nádobě v pekárně Sana. Teploměrem můžete zjistit teplotu zevnitř sýra (nebo např. zevnitř kvásku).

  • Holdy: 24. 02. 2015 (21:24)

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, na jaké teploty u pečení mám péct kváskový chléb? Mám pekárnu Sana s teflonovou nádobou. Děkuju
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 02. 2015 (22:44)

      Dobrý den, děkuji za Váš dotaz, není však na něj žádná univerzální odpověď, záleží na surovinách, jejich množství apod. Např. v návodu je uveden ukázkový příklad pečení kváskového chleba, můžete jej zkusit využít a případně upravit dle svého: 1. pečení - 1:45 hod na 130 stupňů, 2. pečení - 0:22 hod na 170 stupňů. Není to však žádné dogma, je možno využít kratšího času na vyšší teplotu...

  • Radek: 01. 02. 2015 (02:59)

    Dobry den,.. Nikde na Vasich strankach ani jinde na internetu jsem nenasel k teto pekarne dvokomorovou pecici fomu tak jak to ma DOMO 3955 nebo ETA Duplica Vital.(nebo se da pouzit treba z techto typu) Je tedy k prikoupeni tato dvojforma? Dekuji
    Reagovat

  • Anna: 26. 01. 2015 (15:27)

    Dobrý den, mám sadu s nerezem a nejsem úplně spokojená. Chleba se špatně vyklápí (musí se vždy rukama podebrat), kůrka je drolivá, nekompaktní, přestože pečeme podle návodu (140-150 st.). Je možné přiobjednat teflonovou formu, případně i hnětače a kolik stojí? V příslušenství jsem neviděla... Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 01. 2015 (16:19)

      Dobrý den, teflonovou formu s hnětači je možno doobjednat, cenu Vám posílám emailem. Co se týče vyklápění, mám stejnou radu jako při pečení v teflonu - nevyklápějte chléb ihned po dopečení, ale nechte jej chvíli zchladnout (a zvlhnout), může být přikrytý utěrkou nebo může klidně zůstat po dopečení několik desítek minut v pekárně. Pak půjde snáze vyklopit a ani kůrka nebude tak drolivá...

  • Kika: 25. 01. 2015 (16:21)

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je tato pekárna vhodná na pečení bezlepkového chleba i pečiva sladkého kynutého i s přidáním kypřícího prášku.popř. kdyby jste byl tak laskav a poslal mi kontakt na pána ,který mi poradí s bezlepkovým pečivem.Děkuji Kika
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  25. 01. 2015 (18:33)

      Dobrý den, ano, pekárna je vhodná na bezlepkové pečivo, stejně tak i na pečivo z kypřícího prášku. Největší rozdíl mezi pekárnou Sana a ostatními pekárnami je ten, že v pekárně Sana je možno udělat (téměř) vše, od kvásku, kváskového chleba, přes bezlepkové pečivo, pečivo z kypřícího prášku, po jogurty, sýry apod., vyžaduje to však znalost přípravy těchto pokrmů (tato znalost se projeví ve správném nastavení časů a teplot jednotlivých fází přípravy). Pekárna se dá použít i při neznalosti předchozího, a sice tak, že pekárnu nastavíte "opsáním" přednastaveného programu z jiné pekárny (časové tabulky se nechají snadno najít v návodech na internetu) a případným "doladěním". Kotakt na onoho pána posílám emailem...

  • Zuzana Kobrlová: 08. 01. 2015 (20:22)

    Dobrý den, jde v této pekárně umíchat i těsto s kypřícím práškem? Popřípadě ho i upéct? tzn, upéct třeba bábovku?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 01. 2015 (23:41)

      Dobrý den, ano, je to možné - je potřeba znát konkrétní postup (recept) nebo pokud jej neznáte, je možno pro začátek program nastavit dle existujícího programu na kypřící prášek z některé jiné pekárny a dle výsledku jej upravit...

  • Petr Hracek: 05. 01. 2015 (00:02)

    Dobrý den pekárna je super. Jen mam problém, že se mi nepodařilo chleba zatím nikdy vyklopit či jednoduše vyjmout. Nevíte jak docílit aby sel chleba jednoduše vyklopit?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  05. 01. 2015 (07:07)

      Dobrý den, nechte chléb chvíli zvlhnout, nejlépe formu po vyjmutí z pekárny přikrejte utěrkou nebo formu z pekárny nevytahujte ihned po upečení chleba.

    • Petr Hráček reaguje:  05. 01. 2015 (13:06)

      Zjistil jsem, ze po rychlohneteni zůstávají na bocich nadoby zbytky těsta, které po kynuti a pečení způsobí, ze chleba nejde jednoduše vyndat. Testo je zapeceno. Používám ted směs z Lidlu. Je někde nějaké forum, kde bych mohl toto prodiskutovat? Díky

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 01. 2015 (16:14)

      Dobrý den, v tom případě můžete nastavit nižší rychlost motoru pro hnětení a zároveň můžete použít první i druhé hnětení (druhé na malou rychlost) proložené kratším kynutím, pak již jistě bude vše v pořádku.

  • Luboš: 01. 01. 2015 (16:40)

    Dobrý den, tato pekárna má pohon řemen či řetěz? Pokud tato pekárna nemá řetěz, tak která srovnatelná (možnostmi použití byť s jednou velkou nádobou ) jej má? Děkuji za krátkou výstižnou odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 01. 2015 (21:43)

      Dobrý den, pekárna má pohon ozubeným řemenem, přesněji by se mělo říct řemeny - u dvouhákových pekáren jsou totiž vždy dva, jeden kratší a jeden delší. Jediná pekárna, která má pohon řetězem, je pekárna Unold Skala: www.mojepekarna.cz/unold-68615 Ta je ale menší/jednoháková (má menší nádobu než pekárna Sana).

  • Petr: 20. 12. 2014 (14:23)

    Dobrý den chtěl jsem se zeptat kde bych našel návod na pekárnu Sana. Ná stránkách které jste dole uváděl jsm nic nenašel.
    Reagovat

  • Radek: 09. 12. 2014 (12:12)

    Dobrý den pane Baloune. Eta Duplica Vital nebo Sana? Zvládá i Eta kváskový chléb a kvásek, nebo je v tomto ohledu produkt Sana nedostižný? Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  09. 12. 2014 (13:11)

      Dobrý den, i Eta Vital zvládá kvásek a kváskový chléb, ale pekárna Sana je k tomu lépe uzpůsobena.

  • Milena: 03. 12. 2014 (15:13)

    Dobry den, budete mit nejake vanocni slevy, nebo nemivate?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  03. 12. 2014 (22:15)

      Dobrý den, vánoční slevy nemáme, ale každému, kdo napíše do poznámky k objednávce "akce kuchařka", dostane k pekárně Sana zdarma kuchařku manželů Reissových: http://www.mojepekarna.cz/kucharka-peceme-s-reissovymi

    • Milena reaguje:  03. 12. 2014 (22:35)

      Dekuji. Tak ted se jen rozhodnout zda Sana nebo Domo 3990. To bude nejtezsi.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  03. 12. 2014 (23:12)

      Dobrý den, na časté pečení z vlastních směsí a na kvásek a kváskový chléb je jasnou volbou pekárna Sana, na "jednoduché" pečení bez nastavování teplot a na občasné zadělání těsta stačí pekárna Domo 3990.

  • Zuzana: 02. 12. 2014 (09:45)

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jednotlivé modely Sany se liší pouze dodaným příslušenstvím nebo i naprogramováním popřípadě něčím dalším? Děkuji za odpověď Zuzana
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 12. 2014 (11:01)

      Dobrý den, pekárny se od sebe liší pouze příslušenstvím - lze tedy na nerezovou verzi "přejít" i z teflonové kdykoli v budoucnu...

  • Zuzana: 23. 04. 2014 (18:36)

    Jedna věc je, jestli to vůbec jde. :) Druhá - pane Baloune, v návodu je část NEPŘEHLÉDNĚTE a je uzavřena vykřičníkem. Hned první bod je: Vypálení pekárny. Dřív, než začnete péci, nezapomeňte vypálit topné těleso uvnitř pekárny. V programu pečení č. 4 nastavte čas 15 min. a teplotu 180 C. Pak postavte pekárnu s otevřeným víkem pod digestoř a zapněte start. Důrazně připomínáme s "OTEVŘENÝM VÍKEM". Je jisté, že to mám ignorovat? Spíš jak to udělat. :) Recepty bez lepku nemám problém najít. Mě jen napadlo, že pečení takového chleba má svoje specifika a je fajn, pokud se už nabízí kuchařka, že by jeden recept s přibližnými časy, odpovídajícími této pekárně mohli být i součástí. Přece jen pekárnu vyvíjeli lidé, kteří mají pravděpodobně větší zkušenosti, než já. :) Mějte hezký den. Nechci, aby to vyznělo jako kritika, spíš podnět.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  23. 04. 2014 (20:39)

      Dobrý den, ano, vím, že je to tam napsáno, nicméně já jsem návod nepsal. V některých návodech to výrobci píší, v některých nikoli. "Vypalování" pekárny "nasucho" mi přijde jako dost riziková činnost, raději bych to tedy nedělal - udělá se to "samo" při prvním použití pekárny. Je to jako při prvním použití trouby nebo varné konvice. Na otázku "jak to udělat" jste si sama odpověděla citováním z návodu, chcete-li to tedy udělat, postupujte podle něj a nastavte program č. 4...

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  23. 04. 2014 (20:41)

      Ještě jsem zapomněl na to bezlepkové pečení - posílám Vám emailem kontakt na pána, který Vám poradí jistě lépe než já.

  • Zuzana: 23. 04. 2014 (16:09)

    Nákup pekárny naprosto bez problémů, vynikající komunikace. Škoda jen, že i dvojitá nádoba, nebo bagetovač nejsou také nerezové. Nastavení pekárny je pro mě oříšek. Dva dny jsem zkoumala návod a nedostala jsem se ještě k rozluštění, jak se pekárna "vypaluje", natož abych se dostala k pečení. Shlédla jsem několikrát video, pročetla návod. Docela mě zajímaly bezlepkové recepty, ale o nich jsem se dočetla pouze to, že jsou s nimi dobré zkušenosti. Existuje podrobný popis na vypalování pekárny? Pochopila jsem, že se mám na pekárně dostat do nějaké střední části "pečení", kde nastavím čas a teplotu a tam se celé vypalování uskuteční. :) Už se těším, až si zapeču. :)
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  23. 04. 2014 (17:33)

      Dobrý den, vypékat pekárnu není nutné, navíc to nepovažuji za bezpečné. Bezlepkové recepty u pekárny nejsou, doporučuji si na internetu vyhledat stránky věnující se celiakii, tam bude konkrétních receptů dost.

  • Jarda: 17. 04. 2014 (17:13)

    Dobrý den pane Baloune. Rád bych se zeptal, zda v domácích pekárnách Sana SmartBreadMaker (B,S,E) lze připravit chléb v dělené formě? V doplňcích jsem tuto formu včetně odpovídajících hnětacích háků nenašel. Lze ji nahradit jinou z obdobné domácí pekárny? (např. Eta duplica vital nebo Unold 86511 apod.) Děkuji za odpověď.
    Reagovat

  • Martina: 15. 04. 2014 (19:24)

    Dobrý den, mám dotaz: Když bych chtěla v pekárně dělat jogurt nebo třeba "vařit" polévku nebo "péci" maso jako v pomalém hrnci, lze to? Je nutné v těchto případech do orig. nádoby vložit ještě jednu, aby mi to neproteklo spodem? Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  15. 04. 2014 (22:28)

      Dobrý den, je možno vše dělat v orig. nádobě, není nutno do ní nic vkládat, forma má těsnění, kterým voda neproteče...

  • : 01. 01. 1970 (01:00)

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  14. 04. 2014 (11:25)

      Dobrý den, kromě rozdílu v materiálu a průhlednosti asi jiný podstatný rozdíl nebude, pokud vím, tak k pekárně Sana se používají skleněné pokličky...

  • : 01. 01. 1970 (01:00)

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  14. 04. 2014 (11:25)

      Dobrý den, kromě rozdílu v materiálu a průhlednosti asi jiný podstatný rozdíl nebude, pokud vím, tak k pekárně Sana se používají skleněné pokličky...

Vložit komentář

* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.





© Jiří Baloun
MojePekarna.cz 2008 - 2016
Specialisté na domácí pekárny
RSS aktualit | Kontakt

Další odkazy:

Mapa webu, Odkazy na srovnávače cen, Odkazy, www.pekarny.unas.cz, www.mojapekaren.sk

Nejprodávanější pekárny

Přečtěte si

Mohlo by Vás zajímat: