MojePekárna.cz - Internetový obchod s domácími pekárnami

Provoňte Váš domov čestvě upečeným chlebem


MojePekarna.cz » Domácí pekárny chleba » Domo B3990

Domácí pekárna Domo B3990

Nákupní informace:

» Pekárna je skladem

» Doprava zdarma

Cena s DPH: 3 289 Kč

U vás doma: zítra

Popis pekárny Domo B3990:

Spolehlivá domácí pekárna do střední a větší domácnosti, 11 uložených programů a jeden nastavitelný, 3 stupně volby propečení kůrky, 3 stupně velikosti chleba, funkce odložený start, funkce udržování teploty po ukončení programu, dvojité víko s průzorem, dotykové ovládání, vnitřní osvětlení, ochrana proti výpadku el. proudu. Příslušenství: pečící nádoba, hnětače, odměrky, návod. V případě zájmu lze k pekárně dokoupit dvojitou (dělenou) formu za 559 kč: http://www.mojepekarna.cz/dvojita-pecici-forma-domo-3955-3956 (hnětače k této formě jsou pak k pekárně zdarma).

Produktová sekce: Domácí pekárny Domo

Plusy a mínusy pekárny Domo B3990:

  • výborný poměr cena / výkon
  • vlastní (nastavitelný) program
  • povrch z nerezového plechu
  • velké množství programů
  • nemá automatický podavač surovin

Domo B3990 navazuje na velmi oblíbenou pekárnu B3955. Je vhodná do větší o střední domácnosti. Množstvím programů uspokojí i náročnější pekařky a pekaře. Vyniká tichým ale výkonným motorem a dobrým zpracováním těsta. Je vyrobena z kvalitního nerezového plechu. Za skvělou cenu získáte výkonnou pekárnu s velkým množstvím programů. Pekárna Domo B3990 je vhodná i pro bezlepkové pečení díky nastavitelnému programu.

Podobné pekárny:

Unold 68511

3 699 Kč s DPH

Domo B3958

1 989 Kč s DPH

Sana SmartBreadMaker

4 860 Kč s DPH

Domo 3990 Domo 3990 - detail ovládání Domo 3990 - otevřené víko s formou Domo 3990 - detail ovládání

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba700 - 1400 g (rozměry: 22 x 12,5 x 15,5 cm)
Hnětací háky2 hnětače
Počet programů12
Programyzákladní, celozrnný,, francouzský, rychlý, sladký, koláč, marmeláda, těsto, super rychlý, pečení, desert, nastavitelný (vlastní program)
Odložený startano (časovač 13 hodin)
Příkon800 W
Barvanerez
Rozměry30 x 40 x 26 cm (vxšxh)
Hmotnost9 kg
Záruka24 měsíců

Video recenze pekárny Domo B3990:

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Domo B3990:

Vložit nový komentář

  • Veselý : 08. 07. 2016 (10:45)

    Dobrý den, prosím o info, zda má tato pekárna sklopný hnětač. Děkuji předem za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 07. 2016 (11:24)

      Dobrý den, tato pekárna nemá sklopné hnětače, to má pouze pekárna Morphy Richards 48319.

  • EvaM: 13. 06. 2016 (11:49)

    Dobrý den, pane Baloune, kolik stojí náhradni vana do pekárny DOMO B 3990? Měla bych ji objednat u Vás? Děkuji za odpověď
    Reagovat

  • Marie: 11. 05. 2016 (19:11)

    Dobrý den, již přes rok jsem majitelkou pekárny Domo 3990. Jsem velice spokojena s touto pekárnou. Rovněž musím vyjádřit svoji spokojenost i s přístupem pana Balouna k nám, zákazníkům. Je velice ochotný a vstřícný, dokáže dobře poradit (díky jeho solidnímu jednání jsem si pekárnu koupila právě zde a nelituji toho). Děkuji a přeji hodně spokojených zákazníků:-)
    Reagovat

  • radek: 18. 01. 2016 (11:42)

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat na spolehlivost /dle Vaší zkušenosti/ s touto pekárnou. Uvažoval jsem ETA Vital, která je v podstatě stejná, ale množství negativních reakcí mne docela odradilo. Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 01. 2016 (13:25)

      Dobrý den, pekárna vychází velmi dobře. Prodávali jsme dříve i pekárnu Eta Vital a nijak špatně na tom také nebyla. Mohu se Vás zeptat, jaké negativní reakce máte na mysli? Je pravda, že pekárny jsou zvenku podobné, ale uvnitř stejné nejsou, hlavní modul i některé další díly mají pekárny i přes vnější podobnost jiné. Ani u nejspolehlivější pekárny nelze garantovat, že každý konkrétní kousek vydrží bez poruchy řadu let...

  • Irena : 31. 12. 2015 (23:39)

    Díky za neuvěřitelně rychlou odpověď:-) Mám šanci někde najít trvání jednotlivých fází u přednastavených programů, abych podle nich mohla nastavit ten svůj (pouze s delší dobou kynutí)? Popř.pokud budu mít např. pocit, že jsem některou fázi nastavila moc dlouhou /krátkou, mohu do programu vstoupit a operativně ho upravit?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 01. 2016 (10:54)

      Dobrý den, návod s časovými tabulkami je ke stažení zde: http://www.mojepekarna.cz/navody/3990.pdf Nastavitelný program lze libovolně nastavovat (tedy pouze v rámci povolených vymezených hodnot, viz čas. tabulka), pokud již program běží, tak se upravit nedá - nechá se to však obejít tak, že program zrušíte a nastavíte jej znovu. Poslední nastavení programu zůstává vždy uložené.

  • Irena: 31. 12. 2015 (22:35)

    Dobrý den, mám nově Domo 3990 a zajímalo by mě, zda zvládne kváskový chléb (kvásek zadělaný mimo pekárnu) a který program by byl na kynutí s kváskem nejvhodnější. ( mám zkušenost, že kynutí s kváskem trvá o dost déle než s kvasnicemi) Nebo je nejlepší využít možnost nastavit program ručně ( 12 . vlastní nastavení)? děkuji mnohokrát.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  31. 12. 2015 (23:21)

      Dobrý den, ano, pokud máte kvásek hotový odjinud, tak pekárna kváskový chléb zvládne. Nejvhodnější bude použít nastavitelný pogram, kde se nechá doba kynutí nastavit delší.

  • Eva Dvouletá: 16. 10. 2015 (13:39)

    Dobrý den, dostala jsem pekárnu Domo 3990 a chci se zeptat, jak se nastavuje odložený start u programu "bake" - pečení, u kterého by to podle návodu mělo jít až o 13 hodin. Tlačítkem "time", kterým to jde u jiných programů, mi to nenastaví víc jak 60 minut, což je v podstatě jen doba pečení. Předem děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  16. 10. 2015 (14:54)

      Dobrý den, u programu "pečení" nelze použít odložený start (u pekáren je to tak běžné)...

  • Alena Kozáková: 04. 09. 2015 (14:46)

    Dobrý den, mám tuto pekárnu 2 roky a jsem s ní velmi spokojená. Bohužel mi jeden hnětač přestal hnětat, ne úplně, na prázdno se točí, ale když je tam těsto, tak nemá dost síly a hněte pouze druhý hnětač. Je možné s tím něco udělat? Děkuji za radu.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  04. 09. 2015 (15:06)

      Dobrý den, hlavní příčiny mohou být dvě: 1. je vadná forma - zkuste při vyndané formě pootočit hřídélkama, nejlépe tak, že je chytnete zespodu a zkusíte jimi otočit zespodu, jedna z hřídélek se bude patrně protáčet, což je špatně 2. může být spadlý, vytahaný nebo prasklý řemen v pekárně - pokud se však bez zátěže hnětač točí, odhaduji to spíše na tu formu. Ještě mě napadá další možná příčina - mohl by být "vymačkaný" vnitřek hnětače (myslím takové ty "zarážky" ve výřezu, který se nasazuje na hřídélku), ale to se moc často nestává. Pokud jste pekárnu kupovala u nás nebo ji máte v záruce, napište mi prosím na email, děkuji.

    • Alena Kozáková reaguje:  04. 09. 2015 (16:41)

      Ale ať formu nasadím jakkoli, tak vždy nefunguje levý hnětač, takže si myslím, že to nebude formou. Tak možná tedy opravdu nějak "vymačkaný" vnitřek hnětače. Bohužel pekárna již není v záruce, každopádně děkuji za odpověď.

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  04. 09. 2015 (19:00)

      Dobrý den, takto na dálku Vám nemohu úplně dobře poradit, nemělo by však být težké na místě příčinu rozpoznat: 1. neprotáčí-li se ani jedna hřídélka ve formě, je tedy forma v pořádku 2. "vyšmajdané" hnětače poznáte snadno - když je nasadíte do formy a zatáčíte s nimi a neprotáčí-li se, jsou v pořádku 3. pokud je obojí výše uvedené v pořádku, bude příčina někde v pekárně - nasaďte tedy formu a podívejte se, zda se při hnětení hnětače (nebo hřídélky, když nemáte nasazené hnětače) neprotáčejí, pokud se jeden protáčí (neotáčí), tak je chyba v převodech pekárny - je buď spadlý, vytahaný nebo přetržený jeden z řemínků nebo případně může být i vadné ložisko unašeče. Podle toho, který z výše popsaných Vám "vyšel", můžete buď koupit nový hnětač nebo novou formu nebo - jedná-li se o třetí bod - pekárnu opravit svépomocí či v servisu; hnětače, formy, řemínky i ložiska máme skladem...

    • Alena Kozáková reaguje:  04. 09. 2015 (20:05)

      Bohužel mi nevyšel ani jeden bod, nic se neprotáčí, vše funguje tak jak má a kdybych dala do pekárny vodu, tak bude krásně hnětat. Ale když tam dám těsto, tak vždy na levé straně hnětač nehnětá (nezávisle na umístění pekárny), je moc slabý, začne hnětat, jen když se těsto nahrne na ten funkční hnětač a má tam tedy "volno".Bude to něco uvnitř pekárny, asi bych ji musela dát do servisu. Moc děkuji za ochotu, s pekárnou jsem jinak moc spokojená

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  07. 09. 2015 (17:16)

      Dobrý den, nejsem si jist, zda jsem Vaše informace dobře pochopil a také zda jste dobře pochopila moje :) Píšete, že se jeden hnětač protáčí nezávisle na otočení pekárny a zároveň jinde píšete nezávisle na otočení formy - to jsou dvě odlišné věci, které se vzájemně vylučují. Ten test formy provedete tak, že jednou rukou chytnete hřídélku uvnitř formy a druhou rukou uchopíte "motýlek "(závlačku) zespodu formy a zkusíte je otočit proti sobě (což by jít u dobré formy nemělo), to stejné provedete i u druhé hřídélky. Pokud se bude protáčet, je to špatně a je třeba koupit novou formu. Stejně tak, pokud půjde osičku z formy vytáhnout spodem (za onen motýlek) - to by také jít nemělo. Dále nasaďte do formy hnětače a zkuste to samé, jen tou jednou rukou nebudete otáčet hřídélkou, ale hnětačem, který na ní bude nasazený. Také se nesmí nic protáčet (maximálně se mohou hnětače na hřídélce mírně viklat). Pokud je obojí v pořádku, je vadná pekárna - přijde mi ale divné, že by se hnětač při záteži přestal úplně točit - to bych právě tipoval na vadnou formu, u pekárny by to mohl dělat jedině vytahaný řemínek těsně před prasknutím nebo zcela ošoupané ozubené kolo. To už pak zjistíte jedině rozberáním pekárny - převody jsou zcela vespod, u dna, u některých modelů se nechá dno snadno odšroubovat, u některých je potřeba se tam dostat shora, nepamatuji si bohužel, jak je to u této pekárny. Přeji hodně štěstí se zkoušením.

  • EvaM: 01. 09. 2015 (18:22)

    Dobry den! Vidim, ze tato pekarna Domo 3990 je v akci. Znamena to, ze uz je to doprodej a nebude se uz vyrabet? Mame ji doma a jsme s ni spokojeni. Diky za odpoved
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  01. 09. 2015 (18:36)

      Dobrý den, nikoli, pekárnu máme v akci dlouhodobě, o doprodej se nejedná, pekárna ještě není zdaleka "tak stará", aby se dalo očekávat její vyřazení z prodeje...

  • Pavla: 08. 07. 2015 (14:36)

    Dobrý den, prosím už jste zjistil, jak je to s předehříváním surovin u této pekárny? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 07. 2015 (15:26)

      Dobrý den, omlouvám se, ale Vašeho dotazu jsem si prve nevšiml. Pekárna Domo 3990 funkci předehřívání surovin nemá.

  • Pavla: 06. 07. 2015 (15:33)

    Dobrý den, z návodu pekárny jsem nezjistila, jestli u programu na těsto je přednastavené předehřívání surovin. U vlastního programu se to dá vypnout? Děkuji
    Reagovat

  • Marie: 13. 03. 2015 (19:32)

    Dobrý den, pane Baloune. Po delším zvažování jsem se rozhodla pro pečení chleba doma. Jsme čtyřčlenná rodina. Nikdy jsem ještě domácí pekárnu neměla a nemám tudíž v tomto směru žádné zkušenosti. Pokud si ji pořdím, chtěla bych ji využívat jednak na pečení kváskového chleba (kvásek bych si udělala mimo pekárnu) jednak na chleba s přidávání různých semínek, na zadělávání a vypracovávání různých těst - i hutnějších, na přípravu marmelády. Na základě různých recenzí a rad na těchto vašich stránkách (mimochodem opravdu skvělých a velice užitečných) jsem si vybrala pekárnu Domo B 3990. Líbí se mi sice i Morphy Richards, ale je pro mne, bohužel, rozhodující i cena. Chtěla bych Vás poprosit o radu, zda je vhodné koupit si současně i dvojitou dělenou formu (ke které by měly být hnětače zdarma). Moje představa je, že bych ji využila např. při pečení chleba - do jedné části těsta bych přidala např. semínka apod.. Velice Vás prosím o Váš názor a radu. Nemám v tomto směru opravdu žádné zkušenosti. Děkuji předem za radu:-)
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  13. 03. 2015 (20:08)

      Dobrý den, děkuji za Váš zájem. Vzhledem k Vašim potřebám a počtu členů domácnosti doporučuji vybrat dvouhákovou pekárnu, z nich je Domo 3990 velmi dobrou volbou. Hnětače k dvojité formě opravdu přidáváme zdarma - zda však zvolit nebo nezvolit dvojitou formou, nevím, to záleží na každém, já osobně bych si ji nepořizoval, ale v některých případech si dovedu představit smysluplnné využití (např. v jedné části chléb se semínky, v druhé bez semínek apod.)

  • LenkaP: 06. 03. 2015 (15:03)

    Ďakujem za rýchlu odpoveď! Vyzerá to tak, že táto pekáreň vyhrá, ale ešte by som sa chcela spýtať - neviete, pri akej teplote pečie? A či má servis aj na Slovensku? Čo sa týka vnútornej nádoby, existuje okrem sany nejaká pekáreň s nerezovou nádobou? Predpokladám, že tá keramická nádoba z unold pekárne by do tejto nešla, alebo áno? Stále si totiž nie som istá tým teflonom, ale možno to len príliš riešim:) Ďakujem!
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 03. 2015 (23:12)

      Dobrý den, přesnou teplotu při pečení neznám, bude to kolem 200 stupňů Celsia. Servis na Slovensku značka Domo nemá. Nerezovou nádobu mají pouze značky Sana (a také Eta pro pekárnu Vital), nádoba však pasuje do různých pekáren (i do pekáren Domo), pak je ale problém s tím, že u ostatních pekáren nelze nastavovat teplotu pečení, takže by hrozilo připečení chleba v nerezové formě. Keramická nádoba z pekárny Unold 68511 by do pekárny Domo 3990 také pasovala, ale asi to pak postrádá ekonomický smysl. Teflonu bych se neobával, pokud se k němu člověk chová šetrně, vydrží bez loupání - máme doma pekárnu již pět let a formu máme stále původní...

  • LenkaP: 05. 03. 2015 (20:58)

    Dobry den, chcela by som sa poradit ohladom kupy domacej pekarne. Zatial mame pozicanu Moulinex, ale planujeme vlastnu. Co by sme potrebovali je moznost piect velky chlieb (viac nez kg) a dostatocne silny motor, ktory zvladne aj tuhe cesto a caste pecenie. Chceme totiz piect najma kvaskovy chlieb (kvasok si pripravim sama zvlast, v zasade mi nevadi ani to, keby som musela dat program cesto, nechat kysnut a svlast program pecenie, samozrejme ak by sa dalo predlzene kysnutie nejak nastavit by to bolo fajn). Tiez by mala mat moznost len pripravy cesta, len pecenia, odlozeneho startu (idealne aj na pripravu cesta) a moznost piect aj nekysnute mucniky (len s praskom do peciva). A este mat dobry servis a dostupne nahradne diely. Ak by bola ticha a dalo by sa nieco robit so zvukovou signalizaciou by to bolo super, ale to nie je nutne. Je podla vas tato pekaren vhodna, alebo by ste doporucili nejaku inu? Este by ma zaujimalo, aky je rozdiel medzi keramickou a teflonovou nadobou - jednak z hladiska pouzivania, ale aj zo zdravotneho a bezpecnostneho. Velmi pekne dakujem za radu!
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  05. 03. 2015 (21:14)

      Dobrý den, doporučoval bych Vám vybrat mezi pekárnou Domo 3990 nebo Unold 68511. Obě jsou to velmi dobré pekárny, splňují všechny Vaše požadavky, a ač vypadají na pohled rozdílně, jsou ve skutečnosti velmi podobné. Z hlediska ceny náhradních dílů je na tom lépe Domo. Za tichou bych asi žádnou pekárnu neoznačil, je ale zároveň třeba počítat s tím, že pekárny hlučí jen při hnětení, což je vlastně jen malou chvíli z celkové doby programu. Se zvukovou signalizací se u těchto pekáren nic dělat nedá. Rozdíl mezi keramickou a teflonovou nádobou je velmi malý - oba povrchy jsou stejným způsobem nastříkány na formu, keramický postřik je čerstvá novinka a zatím nemáme dostatek podkladů pro nějaké větší hodnocení...

  • Pavel: 23. 02. 2015 (20:57)

    Dobrý den, u této pekárny máte dvě rozdílné informace a sice o hnětačích (zdarma-platí se?) u dvojité formy. Viz : Popis pekárny Domo B3990: ...........V případě zájmu lze k pekárně dokoupit dvojitou (dělenou) formu za 559 kč: http://www.mojepekarna.cz/dvojita-pecici-forma-domo-3955-3956 (hnětače k této formě jsou pak k pekárně zdarma). --------------------------------- MojePekarna.cz » Pečící formy a hnětače » Dvojitá forma k pekárnám Domo 3955: Popis příslušenství: Dělená (dvojitá) pečící forma k pekárně Domo 3955 a Domo 3956. Hnětače nejsou součástí formy a prodávají se zvlášť. Prosím o vysvětlení. Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  23. 02. 2015 (22:37)

      Dobrý den, já v tom rozpor neshledávám - při koupi formy spolu s pekárnou jsou hnětače přidávány zdarma, formu je však možno koupit i samostatně jako náhradní díl, pak k ní hnětače zdarma nejsou.

  • Lucie: 21. 02. 2015 (20:53)

    Dobry den, chtela jsem se zeptat,zda je mozne v teto pekarne Domo 3990 pect i bezlepkovy chleba? Dale, na jake maximalni mnozstvi mouky mohu pouzit program testo? Delam synovi bezlepkove pecivo a skladuji jej po upeceni v mrazaku a tak vetsinou zadelavam rucne z 1 kg moucne smesi a cca 650ml tekutiny. Vleze se mi cela tato davka na jedno zadelavani? Take bych si rada dokoupila dvojitou formu a chtela bych vedet na jake mnozstvi mouky je ta jedna pulka? Posledni dotaz je, jak dlouho budete mit tu akci na tuto pekarnu? Dekuji moc a doufam,ze jsem Vas prilis nezahltila svymi dotazy :-).
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  21. 02. 2015 (23:05)

      Dobrý den, ano, pekárna Domo 3990 má nastavitelný program, tedy je v ní možno bez problémů péct i bezlepkový chléb. S tím maxilmálním množstvím těsta je to složité, záleží vždy na tom, jak které těsto kyne - např. těsto na vánočku by při uvedeném množství mohlo i překynout, jiné těsto, např. žitné, by tolik nenakynulo a asi by se vešlo. U bezlepkového těsta to bohužel nejsem schopen posoudit, nikdy jsem bezlepkový chléb nedělal - vzhledem k tomu, že je mouka bez lepku, zřejmě hůře kyne, tedy bych usuzoval, že by se toto množství mohlo do formy vejít. U té poloviční formy je to stejné jako u velké, přesné množství těsta se nedá jednoznačně určit, forma je ale stejná jako nedělená, jen je uprostřed přepažená. Akce na tuto pekárnu je dlouhodobá, nepočítám s tím, že bychom ji v brzké době ukončili.

  • radek s.: 19. 02. 2015 (18:51)

    Dobrý den, je možné u pekárny Domo 3990 použít formy z pekárny Domo 3955? Můžete mi ještě poradit servis na uvedenou značku pekáren ve Zlínském kraji? Děkuji Vám za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  19. 02. 2015 (20:01)

      Dobrý den, ano, formu z pekárny Domo 3955 je možno použít, bude pasovat. Servis pekáren Domo je u Domažlic v Plzeňském kraji.

  • Renata: 19. 02. 2015 (09:24)

    Moc Vám děkuji, myslím že už je rozhodnuto. Přeji hezký den.
    Reagovat

  • Renata: 18. 02. 2015 (11:30)

    Dobrý den, mohu mít prosím 2 dotazy k pekárně DOMO B3990? Zajímá mne, zda lze použít odložený start i pro program 8 - těsto. Moje stávající pekárna to neumožňuje a tato funkce mi dost chybí. Ještě by mne zajímalo, zda u nastavitelného programu 12 lze nastavit jen hnětení bez použití dalších kroků programu - tuto funkci využívám u stávající pekárny například k výrobě těsta na těstoviny. Děkuji za odpovědi.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 02. 2015 (12:28)

      Dobrý den, použití odloženého startu na program č. 8 nyní nevím, zjistím to a napíšu sem dnes odpoledne. U nastavitelného programu nelze nastavit pouze hnětení - program má několik fází a lze jej nastavit takto: 1. hnětení 6-14 minut, 1. kynutí 20-60 minut, 2. hnětení 5-20 minut, 2. kynutí 5-120 minut, 3. kynutí 0-120 minut, pečení 0-80 minut.

    • Renata reaguje:  19. 02. 2015 (07:53)

      Dobrý den, včera jste mi slíbil odpověď na otázku ohledně odloženého startu u programu č. 8 - těsto. Vážně uvažuji o koupi této pekárny ve vašem e-shopu, tato informace bude pravděpodobně rozhodující, zda tuto pekárnu zvolím, nebo ne. Předem děkuji za váš čas a odpověď na můj dotaz.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  19. 02. 2015 (09:22)

      Dobrý den, omlouvám se, nezapomněl jsem na to, ale již se mi to včera nepodařilo zjistit. U programu na těsto u pekárny Domo 3990 lze použít odložený start. Jen pro srovnání jsem se podíval, zda to tak lze i u naší pekárny, kterou máme doma (Morphy Richards) a tam to na programy těsto, džem a pečení nelze. Není tedy běžné, že by u pekáren šlo nastavit odložení startu při programu na přípravu těsta...

  • Pavel Pech: 15. 01. 2015 (08:32)

    Dobrý den, chci se zeptat, kde se vyrábí pekárna DOMO 3990. Je to také čínský výrobek jako např. Bielmaier? Děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  15. 01. 2015 (10:14)

      Dobrý den, všechny pekárny (jakož i téměř všechno elektro a elektronika) se vyrábějí v Číně, z tohoto pohledu tedy nemá smysl zboží srovnávat. Důlěžité pak je, jak má která značka dělanou výstupní kontrolu, zda má své lidi v továrnách, zda je sama navrhuje nebo je jen nakupuje atd., v tomto už pak rozdíly jsou...

  • Miroslav: 04. 01. 2015 (22:16)

    Pozdravujem Vás. Ak by ste bol ochotný, chcem Vás poprosiť o radu. Doposiaľ som mal, resp. ešte mám svoju prvú pekáreň z Lidlu - SilverCrest, ale ani nie po pól roku už nefunguje / vyhryzené zasúvacie úchyty zo spodku nádoby /. Už od počiatku bol problém po dopečení vybrať nádobu, hlavne z jednej strany, kde bolo vidieť drobné železné piliny z nadmerného ošúchavania.Takže dúfam, že mi po reklamácii vrátia peniaze a kúpim si inú. Obzerám sa hlavne za takou čo má väčšiu nádobu, preto sa rozhodujem medzi Vami ponúkanou pekárňou Domo B3990 a Kenwood BM 900. Moja prosba o radu sa týka toho, či by mi ste ako odborník vedel porovnať výhody, resp. nevýhody, t. j. vzájomne ich porovnať? Čo by ste vyzdvihol u jednej, u druhej, resp. ktoré hlavné nedostatky, resp. ktoré podstatné funkcie im chýbajú? Skúste to nejako zhrnúť, možno to pomôže pri výbere nielen mne ale aj vaším ďalším budúcim, potencionálnym zákazníkom. Obe pekárničky sú podľa mňa na jednej úrovni, až na nejaké odchýlky. Ďakujem.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  05. 01. 2015 (10:37)

      Dobrý den, děkuji za Váš dotaz i důvěru. Pekárnu Kenwood jsem viděl pouze na obrázku, zkušenost s ní nemám a vzhledem k tomu, že tuto značku neprodáváme, ani nemohu vědět, jak je na tom se spolehlivostí, nerad bych se tedy pouštěl do nějakého velkého srovnávání. Jak vidím, pekárna Kenwood nemá nastavitelný program, což bych označil za velkou nevýhodu oproti pekárně Domo 3990. Velikostí formy jsou pekárny stejné (nebo velmi podobné). Pekárnu Domo 3990 mohu doporučit, nejen dobře vypadá, ale i její spolehlivost je nadprůměrná, navíc díky velmi dobré ceně má z dvouhákových pekáren asi nejlepší poměr cena/funkčnost/kvalita/design.

  • Milena: 06. 11. 2014 (20:35)

    Dobry den, zvazuji koupi pekarny, ale nemuzu se rozhodnout zda DOMO 3990 nebo UNOLD 68511? Vyuzivat budu hlavne michani kynuteho testa. V jakem jazyce jsou popisky na panelu pekarny?
    Reagovat

    • Milena reaguje:  06. 11. 2014 (20:38)

      Uz vidim ze DOMO je v angl.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 11. 2014 (23:34)

      Dobrý den, popisky u pekárny Domo jsou v angličtině, u pekárny Unold v němčině. Pekárny jsou podobné, i když bych se asi rozhodl pro modernější pekárnu (Domo 3990), pro ni hovoří i nižší cena náhradních dílů, i když to neznamená, že by pekárna Unold 68511 měla být horší...

    • Milena reaguje:  01. 12. 2014 (06:46)

      Dobry den pane Baloun, dekuji za odpoved. Jeste se divam na pekarnu SANA SBM. Nebyla by tato vhodnejsi? Vzhledem k tomu, ze budu v ni hodne zadelavat testo, ma nastaveni teploty, coz je na kynuti lepsi. Bude to moje prvni pekarna, tudiz zvazuji peclive. Nyni si delam chleba rucne, ze zacatku jsem delala takovy ten, vse se nahazi, zamicha, necha pres noc kynout. Nevyhovovalo mi susene drozdi, a nahradila klasickym drozdi, a tak davam do misy tuperware, ke krbu, a teplem mam krasne nakynuto za 30 min. Pecu v troube, krupava kurka. Z pekarny jsem slysela, ze neni krupava. Kazdy obdivuje chlebik, pecu ho v dvojte davce, 1 nam nestaci. Bohuzel po operaci ruky, neumycham kynute testo, a tak chci pekarnu hlavne kvuli vymychani, detem na buchty, a samozrejme vyuziji i na chlebik, i kdybych ho mela pak pect v klasic.troube. Jak dlouho trva nejkratsi prog. kynuti? A ma pekarna Sana hl.vypinac nebo se musi vypinat zastrckou?

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 12. 2014 (07:31)

      Dobrý den, ano, pekárna Sana by byla také vhodná, oproti jiným pekárnám se výrazně liší - téměř vše se nechá nastavit, zato ale téměř nemá přednastavené programy (je nutno je napoprvé nastavit). Pro zkušené pekaře je pekárna Sana nejlepší, nastavování teploty ani jiná pekárna neumí. Pekárna Sana i Domo 3990 se vypínají vyjmutím ze zásuvky.

    • Milena reaguje:  03. 12. 2014 (23:05)

      Jeste se zeptam, prosim, Domo 3990 kynuti testa probiha pri kolika stupnich? u SANA se nastavi individualne.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  03. 12. 2014 (23:13)

      Dobrý den, stanovené teploty při kynutí bohužel neznám...

  • Hana Břešťáková: 29. 11. 2014 (14:42)

    Prosím o doporučení pekárny - 2 členi rodiny,použít ji chci i na zadělávání kynutého i jiného těsta.Nezáleží mi až tak na ceně,ale na kvalitě a mnohostranosti použití.Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  29. 11. 2014 (15:59)

      Dobrý den, nejprve bych zvážil, zda by pro dva členy domácnosti nestačila jednoháková pekárna. Z jednohákových bych doporučil pekárny značky Morphy Richards: http://www.mojepekarna.cz/domaci-pekarny?vyrobce=morphy-richards Z dvouhákových na běžné používání doporučuji tuto, a sice Domo 3990. Rozdíl mezi jednohákovými a dvouhákovými pekárnami je hlavně ve velikosti formy (a tedy i chleba nebo množství těsta, které lze v pekárně připravit), od toho se odvíjí i další rozdíly, např.: dvouhákové pekárny jsou lepší na zadělávání většího množství těsta, na menší chleby jsou zase vhodnější jednohákové pekárny. Pro dva členy domácnosti obvykle doporučuji zvolit jednohákovou pekárnu, v případě zadělávání těsta záleží na množství - pokud plánujete zadělávat těsto z více než 500 g mouky, doporučuji pekárnu dvouhákovou, jinak dobře postačuje jednoháková...

  • Petr: 27. 11. 2014 (12:12)

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli není tato pekárna 3990 také s českými ovládacími prvky jako byl starší typ 3965
    Reagovat

  • Markéta : 21. 08. 2014 (22:07)

    Dobrý den, chtěla bych si koupit domácí pekárnu. Nejvíce mě z vaší nabídky zaujala pekárna Domo B 3990. Ale mám jeden problém. Mám ložnici hned vedle kuchyně a potřebovala bych nějakou tichou pekárnu, protože jsem zvyklá spotřebiče ( pračka, myčka ) pouštět na noční proud. U této je psaný tichý chod, ale dost lidí si stěžuje na hlasité pípání, které nejde vypnout. Mohl by jste mi doporučit nějakou pekárnu, která by v noci nebudila?? :-D Vzhledem k ostatním kuchyňským pomocníkům bych ji potřebovala v nerezu, kdyžtak kombinovanou s černou. Zatím mockrát děkuji Baliharová
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  21. 08. 2014 (23:04)

      Dobrý den, všechny pekárny jsou vybaveny zvukovou signalizací, vypnout lze, pokud vím, jen u pekárny Sana. Je samozřejmě také možné nechat si signalizaci vypnout v servisu, kde odstraní nebo vyřadí z provozu onen "pípák". Pak záleží, jak moc je kdo citlivý na hluk/zvuk, protože pekárna bude slyšet při hnětení - pokud Vám (a sousedům :) ) v noci nevadí puštěná myčka nebo pračka, tak Vám nebude vadit ani pekárna při hnětení. K pečení při odloženém startu se váže ještě jeden problém, který není na první pohled patrný - je nutno zamezit "rozjetí" kvasnic ještě před zahájením kynutí, nejlépe zabráněním jejich styku s vodou, což může v některých případech být problematické (např. pokud jsou kvasnice již smíchány s moukou předem jako ve většině směsí), ne vždy se při odloženém startu dosahují uspokojivé výsledky. Obecně jako vhodnější řešení vidím pečení večer tak, aby se pečený chléb vyndal z pekárny před spaním a nechal se přes noc zabalený v utěrce, chléb zchladne, zvlhne a zvláční...

  • Renata: 03. 08. 2014 (22:09)

    Dobrý den, uvažuji o této pekárně a chci se zeptat na servis, měla jsem Etu a servis byl v Liberci.Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  03. 08. 2014 (22:24)

      Dobrý den, servis je u Domažlic. V případě reklamace hradíme cestu do servisu a servis pak cestu zpět, pozáruční servis je také bez problémů, díly jsou k disposici i na pekárny, které se již neprodávají, cena dílů je velmi dobrá ve srovnání s jinými značkami...

  • Martina Chrápková: 22. 07. 2014 (17:04)

    Dobrý den, je možno v této pekárně připravit kvásek ,těsto a upéct kváskový chléb ,a také jogurt ? Děkuji Chrápková
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  22. 07. 2014 (22:05)

      Dobrý den, kvásková chléb v pekárně upéct lze, ale jen pokud máte připravený kvásek odjinud. Na přípravu samotného kvásku a jogurty atd. je vhodná pekárna Sana SmartBreadMaker, která umožňuje nastavovat dlouhé časy a libovolné teploty...

  • Olga Kořínková: 18. 05. 2014 (22:34)

    Dobrý večer pane Baloune, opět se ozývám, protože dnes jsem byla v obchodech podívat se na pekárny a už konečně si něco vybrat, ale aspoň u nás - v Olomouci - je to bída. Nikde jsem nenarazila na Vámi doporučenou DOMO 3990. Ještě se půjdu podívat zítra do jednoho obchodu a pokud nic nebude, tak jsem se Vás chtěla zeptat, zda tedy je na skladě u Vás DOMO 3990, a to za Vámi sdělenou cenu 2699.- Kč. Pokud teda zítra nic nevyřídím, tak se ozvu. Zatím děkuji Kořínková
    Reagovat

  • Jana: 16. 05. 2014 (21:30)

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda můžu ihned po skončení pečení program zapnout znovu nebo musí pekárna chvíli odpočívat. díky Jana
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  16. 05. 2014 (22:41)

      Dobrý den, to nelze jednoznačně obecně říci, někdy to možné je a někdy to možné není, záleží, jak kterou situaci pekárna vyhodnotí, někdy ji znovu zapnout nejde, protože ukazuje přehřátí, někdy ji lze zapnout hned po dopečení. Je to tak stejné u všech pekáren bez ohledu na značky...

  • Vera: 11. 05. 2014 (22:04)

    Dobrý den. Mám asi úplně základní dotaz. Zajímalo by mne jestli pekárna při procesu kynutí hřeje na nějakou nízkou teplotu a případně na jakou? Nebo je to vlastnost všech pekáren? V návodu jsem o tom nic nenašla. S pečením chleba nemám zkušenosti, a chtěla bych péci celožitný chléb. Půjde v ní upect? Jak jsem pochopila, musí se péct z kvásku a ne z droždí. Teorie zdá se mi místy složitá :-) Děkuji Vám. Věra
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  12. 05. 2014 (06:59)

      Dobrý den, pekárny při kynutí hřejí, přesnou teplotu však neznám. Celožitný chléb půjde v pekárně upéct, pekárna má nastavitelný program, takže pokud by nestačil nebo nevyhovoval přednastavený program, lze jednotlivé fáze poupravit.

  • Habrychová Zdeňka: 27. 04. 2014 (15:27)

    Dobry den, je možné získat české návody, které byly přiložené v balení u mé pekárny , kterou jsem u Vas pane Baloune koupila (došla 23.4.2014) a nebo se mám raději řídit recepty domacipekárny.cz Dekuji Vám za odpověď.S pozdravem Vaše nová zákaznice Zdeňka H.
    Reagovat

  • Zdeňka Habrychová: 27. 04. 2014 (09:49)

    Dobrý den, pane Baloune, objednaná pekárna DOMO B3990 došla ve středu 23.4. 2014 v pořádku. Po důkladném prostudování návodu jsme upekli svůj prvních chléb, který se krásně povedl. K zakoupení mě přivedli Vaše dobře vytvořené stránky kde je možné načerpat mnoho rad a inspirací v případě nezdaru nebo problému. Nikdy jsem pekárnu neviděla v provozu ani neochutnávala žádné pečivo z ní udělané. V poslední době jsem se začala zabývat pečením domácího chleba a tak jsem uvažovala o domácí pekárně. A po prostudování nejrůznějších recenzí a jsem zvolila tuto se dvěma hnětači. Nakonec jsme ji dostali jako dodatečný dárek k vánocům od našeho syna. Mám z ní velkou radost a bude dlouho a dobře sloužit. Jste opravdu dobrý a spolehlivý e-shop. S pozdravem Vaše nová zákaznice Zdeňka H.
    Reagovat

  • Jitka: 30. 03. 2014 (18:51)

    Dobrý den, již skoro 5 let jsem spokojenou uživatelkou pekárny Domo 3955, chleba v ní pečeme minimálně, ale velmi často pekárnu využívám na zadělávání těsta. Poslední týdny mi ale pekárna začala při hnětení točit háky pomalu a velmi problematicky, při tužších těstech se háky téměř neroztočí a musím je ručně roztáet, aby se vůbec hýbali. Mám se s pekárnou začít pomalu loučit nebo se jedná o nějakou opravitelnou závadu? A pokud bych hledala novou členku rodiny, pochopila jsem správně, že tento typ je nástupce typu 3955? Předem díky za odpověď! Jitka
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  30. 03. 2014 (21:40)

      Dobrý den, ano, pekárna Domo 3990 je nový model nahrazující původní typ Domo 3955. Co se týče Vaší závady pekárny 3955, každá závada je odstranitelná, doporučuji kontaktovat servis a zeptat se, kolik by případná oprava stála, abyste se mohla rozmyslet, zda je vhodnější ji opravit nebo koupit novou...

  • Daniela: 20. 02. 2014 (12:39)

    Dobrý den, mám doma již přes 7 let pekárnu Domo 3955 a jsem maximálně spokojená. Bohužel poslední rok již zadrhává jeden hnětač a netočí se, tudíž pekárna nedokáže promíchat základní suroviny (musím jí pomoc vařečkou :) Na pečení to nemá moc vliv. Vždy se těsto povede (možná s otočným druhým hnětačem ještě víc). A tak uvažuji o pořízení nové pekárny - asi opět zn. DOMO. Můžete mi doporučit nějaký typ, který má podobné funcke jako má 3955. Mám od ní formu s háky, i dvojformu...tudíž se domnívám, že zůstat u stejné značky je ideálné. Netuším však, zda to bude pasovat.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  20. 02. 2014 (13:18)

      Dobrý den, mohu Vám doporučit pekárnu Domo 3990 jako velmi dobrou náhradu pekárny 3955. Hnětače s formou i dvojformou Vám budou pasovat. Pekárna Domo 3990 je navíc spolehlivější než starší typ 3955.

  • Andrea: 28. 01. 2014 (18:35)

    Dobrý večer, prosím Vás o informaci, jaký bagetkovač si mám objednat do pekárny Domo B3955, která se již nevyrábí. Předem Vám děkuji za odpověď. Srdečně zdraví, Andrea Horáčková
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 01. 2014 (18:44)

      Dobrý den, je možno použít jakýkoli, rozměry forem u pekáren Domo 3955, Domo 3990, Sana SmartBreadmaker, Eta Vital jsou stejné.

  • Dominika: 08. 01. 2014 (20:39)

    A ještě poslední dotaz...hnětače jsou k dělené formě tedy přidávány? děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 01. 2014 (21:30)

      Dobrý den, ano, hnětače k dělené formě po dohodě s dovozcem přidáme zdarma.

  • Denisa Komůrková: 08. 01. 2014 (09:51)

    Dobrý den, chtěla bych si koupit pekárnu a líbí se mi právě tato DOMO 3990. V produktovém manuálu jsem našla, že se jedná o typ Quigg BM2. Je to tedy pekárna značky DOMO nebo Quigg. Na stránkách značky DOMO jsem našla, že vyrábí a prodávají výrobky tří značek. Není to levnější varianta značky DOMO.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 01. 2014 (12:16)

      Dobrý den, Quigg BM2 je jen staré označení. Pekárna je značky Domo, jak je uvedeno v popisu. Žádné varianty ani příbuzné nebo rozšířené typy tato pekárna nemá...

  • Dominika: 08. 01. 2014 (11:57)

    Já vím, že pekárna to nepozná:-)...myslela jsem to tak...že, když chci péct celozrný chleba, dávám program na celozrný a když např. světlý, tak zase zvolím daný program..když chci péct oba narát v té dvojformě...tak to z hlediska různých programů vlastně nejde....snad mi rozumíte. to by totiž znamenalo, že by se musel nastavovat program na každou 1/2 zvlášť. ...takže jestli to chápu správně...na tu dvojformu se nastavuje pouze jeden program, a když nastavím např. ten základní...tak se "vystavuji" roziku, že pod tímto programem nebude celozrný chleba dobře upečený (předpokládám, že rozlišování programů má jistý smysl a důvod)...chápu to správně? děkuji za odpověď:-)
    Reagovat

  • Dominika: 07. 01. 2014 (19:43)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se ve formě na dva chlebíky dají péct dva různé chleby? tzn., v jedné třeba celozrný a v druhé bílý? a jak se to potom na pekárně nastavuje: děkuji za odpověď
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  07. 01. 2014 (21:12)

      Dobrý den, v dělené formě je možné péct i různé chleby, je však třeba počítat s tím, že se pečou na stejný (jeden) program. Na pekárně se nic zvláštního kvůli tomu nenastavuje, prostě se jen místo klasické formy na místo usadí dělená, pekárna to nijak nerozpozná (a je jí to jedno :) )

  • Ivana: 16. 12. 2013 (19:30)

    Dobrý večer, čtu a vybírám už pár dní, pročetla jsem tady snad celou diskuzi u všech pekáren a moc ráda bych vás i já obtěžovala s dotazem. Toužím po Saně, ale ze strachu, že by mohla být chytřejší než já :) a z důvodu ceny jsem nejspíš rozhodnutá pro Domo 3990. Chtěla jsem se zeptat, u Sany by se mi líbily jogurty, sýry, je nějaká možnost vytvořit tyhle produkty v Domo 3990? Resp. úplně polopaticky, dá se napsat, o co budu ochuzená, co nebudu moct vyrábět, pořídím-li místo Sany Domo? Kvásek si pěstuji mimo, na ten nebudu pekárnu potřebovat. Díky předem za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  16. 12. 2013 (21:06)

      Dobrý den, jogurty a sýry, stejně tak i kvásek, vyžadují nižší teploty po dlouhý čas, tedy je lze udělat v pekárně, kde lze toto nastavit, coř je možné jen v pekárně Sana. Pokud se smíříte s tím, že jogurty, kvásek apod. budete dělat mimo pekárnu, bude Domo 3990 jistě dobrou volbou.

  • Monika H.: 02. 12. 2013 (11:34)

    Dobrý den, koupila jsem si před časem tento typ pekárny 3990, předtím jsem měla 5let DOMO 3995. Nyní čtu hodně tipů na to, že se dá zadělávat těsto na vánoční cukroví v pekárně, ale většinou píšou "těstoviny-nudlové těsto", to tato pekárna nemá. lze použít nějaký jiný program? Nebo to obejít prostě tím, že dám program "těsto" na prvních 20min a musím hlídat, aby nezačalo kynutí? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 12. 2013 (11:41)

      Dobrý den, lze využít i nastavitelný program. Šlo by to udělat i Vámi popsaným způsobem, tedy po hnětení program zrušit...

Vložit komentář

* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.





© Jiří Baloun
MojePekarna.cz 2008 - 2016
Specialisté na domácí pekárny
RSS aktualit | Kontakt

Další odkazy:

Mapa webu, Odkazy na srovnávače cen, Odkazy, www.pekarny.unas.cz, www.mojapekaren.sk

Nejprodávanější pekárny

Přečtěte si

Mohlo by Vás zajímat: