Vital chléb Küchenmeister 0,5 kg

  • Skladem

Vital chléb Küchenmeister

Nákupní informace:

» Zboží je skladem

Cena s DPH: 24 Kč

U vás doma: pozítří

 

Popis směsi:

Datum trvanlivosti: 22. 5. 2019. Jeden balíček o hmotnosti 0,5 kg (500 g) = na přípravu 1 chleba o hmotnosti cca 700 g. Droždí je součástí směsi. Do pekárny stačí jen nalít potřebné množství vody (300 ml), nasypat směs a pekárnu zapnout.

Produktová sekce: Chlebové směsi do domácích pekáren

Vital chléb Küchenmeister 0,5 kg – složení:

pšeničná celozrnná mouka (64%), ovesné vločky (9%), žitná mouka (5%), lněné semínko (4,5%), slunečnicová semena (4%), sušený žitný kvásek, sezamové semínko, jedlá sůl jodovaná, sušené droždí, sladová mouka, sladový výtažek, hroznový cukr (dextróza), regulátor kyselosti: octan sodný, okyselovací prostředek: kyselina jablečná, hroznový cukr, prostředek na ošetření mouky: fosforečnan vápenatý, kyselina askorbová. Alergeny: výrobek obsahuje obiloviny obsahující lepek a semínka sezamu. Výrobek může obsahovat stopové množství látek z vajec, sóji, mléka a lupiny.

Recepty:

Vital chléb

300 ml vody, 500 g Vital směsi 2 prolisované stroužky česneku, 3 lžíce nasekaných bylinek (petržel, pažitka, kopr). Všechny přísady dát ke směsi. Příprava jako v návodu. Horký chléb nakrájet na plátky, natřít máslem, orestovat v troubě a servírovat s olivami.

Silný venkovský chléb

100 g vody nahradíme jogurtem (nezapomeňte rozdíl doplnit vodou ). Vytvoří nakyslý a chuťově silný chléb.

Arašídový chléb

300 ml vody, 500 g směsi na vital chléb, 50 g slaných arašídů. Příprava jako na vital chléb. Arašídy zamíchat do těsta před kynutím. Při přípravě v domácí pekárně přidáme arašídy až po jejím pípnutí.

Chléb z podmáslí

150 g vody nahradíme 200 g podmáslí (nezapomeňte rozdíl doplnit vodou). Vznikne středně nakyslý chléb.

Bylinkový chléb

5 pol. lžic pažitky (čerstvé nebo mražené) přidat do těsta.

Kořeněný chléb

Do těsta přidat na špičku nože koriandru. Silný chléb k šunce a klobáse.

Další směsi:

Vital chléb Küchenmeister 0,5 kg – komentáře, dotazy a názory uživatelů:

Vložit nový komentář

  • Jiří Baloun, MojePekarna.cz: 31. 01. 2018 (13:17)

    Dobrý den, ano, chléb ze směsí Küchenmesiter stačí dělat v pekárně na program o délce cca 2,5-3 hodiny. Pokud byste u pekárny Sana chtěl program zkrátit, můžete použít např. toto nastavení: 10 minut hnětení, 20 minut kynutí, 15 minut hnětení, 40 minut kynutí, 65 minut pečení. Není nikde přesně dáno, že program musí vypadat přesně takto, vše záleží na výsledku. Pokud je program delší jenom kvůli tomu, že má o hodinu delší kynutí, tak to vůbec ničemu nevadí, odpočívání těstu jenom prospěje, však se také říká, že na chléb se nesmí spěchat, jinak by byl jako brousek...
    Reagovat

  • Tonda: 31. 01. 2018 (11:40)

    Dobrý den, v návodu, který jsme obdrželi s pekárnou SANA jsou programy cca od 5,5 hodin. V návodech na směsích je napsané, zvolit program na 2,5 - 3 hodiny. Tak jsem začátečnicky nastavil program cca na 4,5 h a upekl pár chlebů, které se tak nějak povedly. Chtěl bych se ale zeptat, jestli nejsou nějaké konkrétní návody na tyto směsy. Díky
    Reagovat

Vložit komentář

* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.