Zde je více problémů. Slovo kvásek není ve slovníku, tudíž se pod něj může zařadit cokoliv. To zneužívají nejen běžné pekárny, ale i různí výrobci celozrnného pečiva. Zdravý chléb nelze nikde zakoupit! Byl by nejen nerentabilní (výroba trvá 5-10 hodin), ale nikdo vám jej "neušije na míru". Sladit je nutné hutnost (množství vody), sůl, koření, poměr různých zrn, semínek a to jinak pro děti či dospělé, V každém případě jsme tuto pekárnu 68211 testovali a skutečně nemá takové programy, jaké bychom pro zdravou kuchyni potřebovali. Příplatek je zde jen za Design a za nezdravé vaření rýže v teflonu. Pro výrobu tradičního přírodního kvásku je vybavená stále jen 8660 (nově 68511). Díky regulacím teplot je možné přenastavení na jakékoliv kvasné procesy. Nejen tedy pro první nastartování kvásku, ale i pro kvásková těsta, jogurty, sýry, slady a vše, co má kvasný proces. Proto je zde uváděná pod názvem "multifunkční".
Reagovat