Mrkvovo-kefírový chléb

Recept na šťavnatý mrkvovo-kefírový chléb vhodný i do domácí pekárny.

Mrkev nastrouháme a přidáme do těsta těsně před koncem doby hnětení (v pekárně můžete mrkev přidat před poslední fází hnětení). Smíchejte 500 g směsi na bílý chléb se 160 ml vlažné vody, 160 ml kefíru a másla a hněťte asi 10 minut na pružné těsto, přidejte mrkev, přikryjte a nechte 30 minut kynout. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme chléb, dáme na plech nebo do chlebové formy a necháme znovu kynout 30 - 45 minut na teplém místě. Pečeme uprostřed předehřáté trouby na 230 °C (horkovzdušná trouba 210 °C), po 10 minutách pečení snížíme teplotu trouby o 30 °C. Při pečení v pekárně zvolte základní program, malý chléb a světlu kůrku.

500 g světlé směsi Küchenmeister


Zavřít ×

Nastavení Cookies: Aby web zůstal, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách našli, co hledáte, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním cookies (malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči).
Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme je tak, aby všechno fungovalo správně.