MojePekárna.cz - Internetový obchod s domácími pekárnami

Provoňte Váš domov čestvě upečeným chlebem


MojePekarna.cz » Domácí pekárny chleba » Eta Duplica Vital Plus

Domácí pekárna Eta Duplica Vital Plus

Upozornění k pekárně Eta Duplica Vital Plus:

Domácí pekárnu Eta Duplica Vital Plus již neprodáváme - byla nahrazena novým modelem, a sice pekárnou Sana Smart-Bread-Maker. Děkujeme za pochopení.

Popis pekárny Eta Duplica Vital Plus:

Výborná pekárna na přípravu kváskového chleba, domácích sýrů, jogurtů a zdravých potravin; včetně bagetovače. Na vývoji pekárny se podílel odborník na zdravou výživu, pan Ota Reiss. Program kvašení, snadná příprava kvásku, český displej a menu. 2 hnětače, 2 formy na chléb s nepřilnavým povrchem, bagetovač, 3 stupně opečení kůrky, velký průzor, po výpadku proudu pekárna pokračuje v chodu, obousměrný pohyb hnětačů, časovač, 100cm přívodní šňůra. Příslušenství: 2 malé hnětače, 2 velké hnětače, dávkovací dóza, malá odměrka, pomůcka pro vyjmutí hnětače, návod k obsluze s recepty. Pekárna je skladem. Tato pekárna Vám bude odeslána z jiné adresy, než na které máme sklad (dodací lhůta se proto může trochu lišit od naší standardní dodací lhůty).

Podobné pekárny:

Unold 68511

3 999 Kč s DPH

Domo B3990

3 589 Kč s DPH

Sana SBM Basic

4 860 Kč s DPH

Plusy a mínusy pekárny Eta Duplica Vital Plus:

  • spolehlivá pekárna pro zájemce o zdravou výživu
  • vhodná pro přípravu přírodního kvásku a pečení kváskového chleba
  • nastavení teploty uvnitř pekárny (25-90°C)
  • české menu a displej
  • nástavec na bagety
  • možnost dokoupit kvalitní doplňky od pana Reisse (nerezové pečící formy různých tvarů, nerezové hnětače...)
  • nerezové příslušenství lze zakoupit pouze od pana Reisse
  • vyšší cena nerezového příslušenství (nerezová forma stojí 1590 Kč, nerezové hnětače 290 Kč jeden)

Výborná pekárna na přípravu kváskového chleba, domácích sýrů, jogurtů a zdravých potravin. K pekárně je možno dokoupit velké množství kvalitních a užitečných doplňků. Multifunkční pekárnu ocení zejména lidé zajímající se o zdravou výživu a také nároční celiaci (bezlepkáři).
Oproti pekárně Vital ze sériové výroby je tato pekárna Vital Plus upravena takto: některé šroubky, které často rezly, jsou nahrazeny nerezovými; průzor není plastový, ale skleněný; pekárna je připravena na automatické hlídání teploty uvnitř pečící formy (to je důležité zejména při zrání sýrů) - na zadní stranu pekárny je připravena zástrčka, kam stačí jen umístit přídavný teploměr s čidlem (teploměr není součástí dodávky).

Eta Vital / Oto Reiss - multifunkční domácí pekárna Eta Vital / Oto Reiss - multifunkční domácí pekárna Eta Vital / Oto Reiss - multifunkční domácí pekárna Eta Vital / Oto Reiss - multifunkční domácí pekárna Eta Vital / Oto Reiss - multifunkční domácí pekárna Eta Vital / Oto Reiss - multifunkční domácí pekárna s bagetovačem

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba1300–1800 g (vanička: 22 x 12,5 x 15,5 cm)
Hnětací háky2 hnětače
Počet programů13 přednastavených
Programyvital, klasik, celozrnný chléb, toastový chléb, rychlý, sladký, dort, džem, těsto, ultrarychlý, pečení, dezert, kvašení
Odložený startano (časovač 13 hodin)
Příkon815 W
Barvanerez
Rozměry32 x 37 x 26 cm (vxšxh)
Hmotnost7,5 kg
Záruka24 měsíců

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Eta Duplica Vital Plus:

Vložit nový komentář

  • Michal Kolář: 19. 05. 2016 (19:43)

    Dobrý den, mohli byste mi, prosím, sdělit název a objednací číslo pružných ocelových držáčků formy uvnitř pekárny? Jeden praskl. Děkuji, Michal Kolář
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  19. 05. 2016 (22:15)

      Dobrý den, vím, který díl myslíte, ale název a číslo nevím, to Vám řeknou jedině v servisu.

  • Deli: 29. 12. 2015 (11:41)

    Dobrý den, pořídili jsme si tuto pekárnu a zjistil jsem, že při programu č. 1 vital, u fáze kynutí 2 se těsně před pečením těsto několikrát přerušovaně promíchá. Tedy např. po třech hodinách kynutí cca 30s přerušované míchání těsto zcela splaskne a přepne na pečení. Je toto normální?? V tabulce časových fází u kynutí č. 2 žádné hnětení uvedeno není a navíc je nelogické. Má někdo ppodobnou zkušenost. Díky
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  29. 12. 2015 (18:06)

      Dobrý den, toto přesně nevím, pekárnu již delší dobu neprodáváme. Je to ale možné, již jsem se s tím u několika pekáren setkal. Pokud se dotážete v servisu Ety, jak to má nebo nemá pekárna dělat, určitě nic nezkazíte...

  • Martin: 28. 02. 2015 (07:27)

    Dobrý den, prosím o informaci kde si můžu nastavit jak je psáno i v návodě i u článku k pekárně ETA Duplica Vital "nastavení teploty uvnitř pekárny (25-90°C)". 25 -50°C nastavím v programu kvašení, ale nenašel jsem další variantu teplot od 70-90°C. Také jsem nikde nenašel,jaké teplotě pečení odpovídá varianta barvy kůrky, což předpokládám je ovlivněno právě teplotou pečení. Poradíte mi hlavně jak nastavit teplotu v rozmezí 70-90°C?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 02. 2015 (09:36)

      Dobrý den, přiznám se, že to nevím, tuto pekárnu již delší dobu neprodáváme a toto jsem již zapomněl. V návodu se píše u programů Vital a Kvašení je o teplotě mezi 20-50 stupni. V článku jsem se však dočetl toto: "nastavitelný termostat od 20 do 50°C, teploty pro zastavování kvasných reakcí a pasterizace 70 až 90°C", zřejmě se tedy teploty 70-90 stupňů nějak nastavit dají, ale nevím jak. Zkuste programy Vital nebo Kvašení. Je také možné, že to je jen nějaká přednastavená teplota pro kynutí a nedá se s ní hýbat... Pokud byste potřeboval pekárnu s nastavováním teplot, doporučuji pekárnu Sana, kde možné nastavit téměř vše libovolně: www.mojepekarna.cz/sana

  • Petr: 24. 02. 2015 (17:14)

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, na jaké teploty u pečení mám péct kváskový chléb? Mám pekárnu Sana s teflonovou nádobou. Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 02. 2015 (22:45)

      Dobrý den, děkuji za Váš dotaz, není však na něj žádná univerzální odpověď, záleží na surovinách, jejich množství apod. Např. v návodu je uveden ukázkový příklad pečení kváskového chleba, můžete jej zkusit využít a případně upravit dle svého: 1. pečení - 1:45 hod na 130 stupňů, 2. pečení - 0:22 hod na 170 stupňů. Není to však žádné dogma, je možno využít kratšího času na vyšší teplotu...

  • Josef: 13. 01. 2015 (16:47)

    Dobrý den, koupil jsem manželce na vánoce pekárnu ETA DUPLICA VITAL. V obchodě mě prodavačka ujistila, že nic novějšího Eta momentálně nedělá. Mrkl jsem na stránky Ety a opravdu tam byl pouze tento model. Pekárnu jsem zakoupil a jsem docela spokojen. Když jsem na netu hledal recepty, našel jsem odkaz na tu stejnou pekárnu, ale ještě s označením PLUS. Ta má údajně sklo, lepší šroubky, které nereznou. Má ještě něco jiného lepšího, třeba v programování atd? A jak to, že ji ert vůbec neprodává? Díky za info a jsem s pozdravem. Josef
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  13. 01. 2015 (20:16)

      Dobrý den, tuto pekárnu již delší dobu neprodáváme, prodáváme místo ní model Sana SmartBreadMaker: www.mojepekarna.cz/sana Model Plus u pekárny Eta Vital byla speciální úprava v servisu, která obsahovala vylepšení, která jste popsala a zároveň i drobnou úpravu softwaru.

  • Pavel: 26. 07. 2014 (12:33)

    Praskl mi řemen v pekárně ETA Duplica,kde se dá prosím sehnat,případně dá se něčím nahradit? Jako náhradní díl ho výrobce totiž v e-shopu nenabízí.
    Reagovat

  • StanZah: 21. 03. 2014 (07:48)

    Dobrý den. U pekárny ETA VITAL 2147 se čas od času při hnětení vysune hnětací hák.Těsto je pak nepropracované, chléb je neforemný. Kde může být problém?
    Reagovat

    • Anna reaguje:  03. 05. 2014 (21:21)

      Mám tedy jiný typ, Deliccu, ale toto se mi také stávalo. Bylo to tím, že háky už byly opotřebované, a v té vnitřní části se odlomil malinký kousek kovu, který zajišťuje, že hák drží na místě. Koupila jsem háky nové ( dva mě vyšly na 100,- ) a už zase jede normálně.

  • Honza: 15. 06. 2013 (09:10)

    Dobry den, jakym smerem se toci haky u teto pekarny? Stejnym smerem (po smeru hodinovych rucicek) anebo proti sobe anebo promenlive?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  15. 06. 2013 (15:29)

      Dobrý den, nevím to jistě, ale mám za to, že se háky točí na obě strany, tedy nějaký na jednu a nějaký čas na druhou stranu. Zároveň bych řekl, že oba hnětače se ve stejnou chvíli točí stejným směrem.

  • Kantorová Petra: 08. 06. 2013 (19:26)

    Dobrý den,koupila jsem si pekárnu Duplica Vital,ale není k tomu žádná časová tabulka-hlavně na program 1. a 13.Mohl byste mi to poslat na email?Také nevím,jak se pracuje s programem 13-kvašení,jak vůbec lze vyrobit jogurt,sýry,kvásek atd.Pokud mi to zašlete na email,budu vám moc vděčná,předem moc děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  09. 06. 2013 (22:59)

      Dobrý den, programy jsou popsány v návodu. Pokud jej nemáte, je možno jej stáhnout z webu Ety. Žádnou speciální časovou tabulku bohužel k disposici nemám. Návodů na přípravu kvásku, jogutů, sýrů atd. je na internetu i v různých kuchařkách dostatek...

  • Dea: 25. 04. 2013 (16:05)

    Zdravim opet a dekuji za reakci. Nadstandardni funkce me urcite zajimaji, jen jsem si myslela, ze mohou byt dosazitelne i s jinymi pekarny... OK, pochopila jsem. A da se zde nastavovat teplota u vlastniho programu (na totez jsem se jiz ptala i u DOMO)? Porad zvazuji nastavec na bagety - zda se mi, ze ho nevyuziji, jen mi bude zabirat misto... Na kolik, prosim Vas, vyjde jeho cena?
    Reagovat

    • Dea reaguje:  25. 04. 2013 (16:20)

      P.S. Da se aspon nastavec na bagety rozdelat tak, aby zabiral mene mista?

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  25. 04. 2013 (20:11)

      Dobrý den, pekárna čerstvě prošla modernizací a po té již lze nastavovat teplotu u programů. Cenu bagetovače bohužel neznám. Nevím, jak to myslíte s tím jeho rozděláním...

    • Hujer reaguje:  25. 04. 2013 (23:26)

      Vzdyt podle http://eshop.eta.cz/domaci-pekarna-duplica-vital-eta-214790010 je soucasti nastavba na bagety.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 04. 2013 (07:18)

      Dobrý den, to ano, součástí nástavba na bagety je.

    • Pavel reaguje:  26. 04. 2013 (09:11)

      Podle obrazku se ten bagetovac rozdelat da... Cena tech forem od Ety bude bagatelni, kdyz se delaji e velkem a pravdepodobne nejsou ani z Nerezu. Znamena to ze se testo umicha ve velke nadobe a upeci se da do 4 bagetovacich forem? Jak pohodlna je obsluha a programovani, kdyz pekarna ma patrne pouze 1 pozici pro Vlastni programovani a tedy musim vzdy vse preprogramovat...?

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 04. 2013 (10:48)

      Dobrý den, cenu bagetovače opravdu neznám, ale tipnul bych si, že bagatelní nebude. Těsto na bagety se umíchá a vykyne ve velké formě a následně se vloží do misek bagetovače, kde se upeče. Pohodlnost obsluhy se těžko nějak obecně hodnotí, záleží, jak a na co pekárnu používáte. V nyní prodávané nové verzi této upravené pekárny jsou již nastavitelné programy dva. Novinku ještě nemáme uvedenou na webu, ale už je skladem a v prodeji.

    • Dea reaguje:  26. 04. 2013 (12:08)

      V tom pripade si informaci o Etu Duplica Vital Plus zaktualizujte a doplnte (tak, jako i moznost dokoupeni nekterych surovin a dokonce i kurzy, ktere byly nize zminene) - je to prece v zajmu obchodu, navic se vyhnete tomu, aby potencialni zakaznici informaci neustale pacili... Taky se mi z obrazku zda, ze bagetovac lze rozdelat. A ja jdu objednavat. :) Hezky den.

  • Alena: 19. 02. 2013 (16:58)

    Dobrý den, podle informací z Ety je tato pekárna totožná s jimi nabízenou pekárnou Eta Duplica Vita. Je to tak nebo vámi nabízená má právě ty výše uvedené úpravy. Uniká mi totiž rozdíl mezi eta duplica, eta duplica vital a eta duplica vital plus. Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  19. 02. 2013 (17:37)

      Dobrý den, jak je zde uvedeno, jedná se o pekárnu Eta Vital, která je však mírně upravena, proto je na konci ještě to plus, aby to někdo nemohl zaměnit. Rozdíl je popsán výše: "některé šroubky, které často rezly, jsou nahrazeny nerezovými; průzor není plastový, ale skleněný; pekárna je připravena na automatické hlídání teploty uvnitř pečící formy (to je důležité zejména při zrání sýrů) - na zadní stranu pekárny je připravena zástrčka, kam stačí jen umístit přídavný teploměr s čidlem (teploměr není součástí dodávky)."

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  19. 02. 2013 (17:51)

      Dobrý den, ještě raději svoji odpověď doplním, protože zde koluje několik názvů. Nejprve Eta Duplica - jedná se o starší typ, který se již delší dobu neprodává, měla však stejné "tělo" nebo korpus chce-li (jednoduše vypadala stejně) jako Eta Duplica Vital, oproti ní však byla "okleštěna" v programech, funkcích a příslušenství. Eta Duplica Vital (někde se používá jen zkráceně Eta Vital) je tedy podstatně vylepšenou "následovnicí" pekárny Duplica, ta se nechá koupit v jakémkoli obchodu a prodejnách Ety. Eta Duplica Vital Plus je však ještě znovu vylepšená Eta Duplica Vital, liší se však jen mírně (rozdíly jsem popsal výše), v prodeji je jen v našem obchodu, nikde jinde ji sehnat nelze. Snad jsem to popsal srozumitelně.

    • Pavel reaguje:  26. 04. 2013 (09:44)

      ETA114790010 Pekárna Duplica 1147 ETA214790000 Pekárna Duplica Vital - model 2010 ? ETA214790010 Pekárna Duplica Vital - model 2011 ? ETA2147900x0 Pekárna Duplica Vital Plus - zde popsaná úprava od p.Reisse Možná byste mohl rozebrat a upřesnit příslušenství... Není mi jasné, zda má - proč 2 hnětače, když Eta dodává 3... - Kuchařku ETA či směs na chleba BIO jako odává Eta? A zalinkovat do popisu zboží návod, tabulku programů apod... Podle linku http://www.etapekarna.cz/unikatni-funkce je z. na motor 3 roky automaticky (bez podmínky registrace :-) Možná stačí vytisknout tento důkaz. Wishlist pro R&D Ety :-) síťový vypínač, sklopné háky, integrovaná váha :-)

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 04. 2013 (10:39)

      Dobrý den, rozdíly mezi jednotlivými typy jsou myslím popsány dostatečně. Příslušenství k pekárně a součást balení je také popsáno. Informace na odkazovaných stránkách se vztahují k eshopu Ety, neplatí tedy pro celou distribuční síť. Záruka je u nás 2 roky (na vše). Jen upozorním, že prodloužená záruka na motor je velké lákadlo, důležité ovšem je, co se do této záruky vztahuje, také je dobré vědět z praktické zkušenosti, že motory u pekáren prakticky neodchází...

  • Ivana: 24. 04. 2013 (12:08)

    Dobrý deň,máme doma pekáreň Duplica Vital plus a už po druhý krát sme museli reklamovať nádobu - odlupuje sa z nej teflon, aj keď sa s nádobou pri umývaní zachádza veľmi šetrne. Týmto sa chcem opýtať na skúsenosti s nerezovou nádobou. Nepripaľuje sa v nej chlieb ?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 04. 2013 (14:50)

      Dobrý den, zkušenosti s nerezem nemám, lze se však domnívat, že pokud se bude používat stejným způsobem jako teflonová (bez mazání), bude se nejspíše chléb připékat. Pokud se však s teflonovou nádobou zachází šetrně, není důvod se domnívat, že málo vydrží, máme ji více než dva roky a je stále v pořádku, bez odlupování a bez problémů s těsněním. Při mytí je třeba ji ničím nedřít, ale jen napustit vodou a případně rukou setřít, při vyndavání chleba nespěchat a nechat je zvlhnout a pak teprve vyndat (rozhodně by se neměl z formy rvát nějakými nástroji, byť třeba dřevěnými), před pečením by se měl hnětač a hřídélka zakapat olejem nebo natřít jiným tukem...

    • Hujer reaguje:  25. 04. 2013 (23:33)

      A vy mate opravdu doma tuto pekarnu? Pokud mate Domo ci jinou, formy budou jine a s jinou kvalitou jak Eta...

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 04. 2013 (07:19)

      Dobrý den, máme doma pekárnu Morphy Richards 48321.

  • Ivana : 24. 04. 2013 (20:57)

    Dobrý večer,ďakujem za odpoveď,ale presne tak ako opisujete sa s nádobou zachádza. Chlieb z nádoby určite nasilu nevyberám a umývam ju len vodou...Aj cez to všetko sa teflon odlupuje :(
    Reagovat

    • Hujer reaguje:  25. 04. 2013 (23:30)

      Jakych teplot se prosim dosahuje v pecici forme? Teflon je potencialne jedovaty az od teplot vyssich 260 stupnu Celsia, objektivne od 500 stupnu celsia. Pokud se pece napriklad do 230, je teflon neskodny.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 04. 2013 (07:18)

      Dobrý den, cca 180-200 stupňů C.

  • Dea: 25. 04. 2013 (16:53)

    Pardon, jeste jeden dotaz: Pochopila-li jsem spravne z nize napsaneho, lze si u Vas objednat i potrebne kultury k vyrobe bobovych syru. Mam to nejak zaznamenat/pripsat k objednavce? Na strankach vidim pouze chlebove smesi, takze nevim, jak postupovat...
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  25. 04. 2013 (20:11)

      Dobrý den, ano, je to možné, pokud o ně máte zájem, připište to prosím do poznámky k objednávce.

  • Dea: 25. 04. 2013 (13:45)

    Dobry den, dekuji za odpoved. Jelikoz vazne uvazuji o koupi pekarny, mam vsakjeste par dotazu... :) Zajimalo by me, jestli Eta Eta Duplica Vital Plus - ma tzv. vlastni program - ma program na pouziti prasku do peciva - pri nastaveni odlozeneho startu stale bude pipat - zda se daji misto nektere casti (napr. nastavce na bagety) koupit jine (napr. nerezova vanicka ci teplomer atp.) Jeste bych se chtela zeptat, zda se Vam zda, ze tato pekarna by byla lepsi vyber, nez Domo B3990, ci nejakou silnejsi Unold?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  25. 04. 2013 (14:48)

      Dobrý den, vlastní program pekárna má, stejně tak program na pečení z kypřícího prášku. Při nastavení odloženého startu nebude pípat stále, ale podle typu programu jednou nebo dvakrát. S tou výměnou bych spíše řekl že ne, byl by problém s oceněním, např. nerezová forma je dražší než bagetovač atd. Co se týče posledního dotazu, není tak lehké na něj odpovědět, co je pro někoho dobrá volba, může být pro jiného špatná. Pokud byste nevyužila nadstandardních funkcí pekárny Eta Vital, byla by pro Vás jistě vhodnější Domo 3990, která tyto funkce nemá a tedy je levnější a přitom stejně kvalitní. Unold 68511 je alternativa pro Domo 3990.

  • Dea: 23. 04. 2013 (15:12)

    Dobry den, potrebuji si ujasnit velikost chleba/objem vanicky - pisete zde, ze je az 1800 g, ale na Heurece uvadeji az 1400 g, takze co je spravne? A take, zda Eta Duplica Vital Plus umi udrzovat teplotu jeste po upeceni chleba? Dekuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  23. 04. 2013 (21:40)

      Dobrý den, udávanou velikost chleba berte jen orientačně, záleží vždy, podle čeho se počítá (zda podle hmotnosti výsledného chleba nebo hmotnosti surovin). Pekárna umí udržovat teplotu po upečení (60 minut).

  • Tereza: 07. 04. 2013 (18:41)

    Dobry den prosim vas jak se odemyka já ted po dlouhe dobe ji poouzila a zamkla se a ja tedy nemuzu v ni rozsvitit ? Dekuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  07. 04. 2013 (19:29)

      Dobrý den, odemknutí se provádí stejně jako zamykání, tedy stiskem tlačítka cyklus a následně tlačítka barva.

  • Alex: 01. 04. 2013 (18:41)

    Dobry den, chcela by som sa informovat, ake prislusenstvo je mozne si objednat cez Vas eshop k pekarni Eta DUplica Vital Plus, a kolko tieto jednotlive diely prislusenstva stoja. Dakujem pekne.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 04. 2013 (11:00)

      Dobrý den, zřejmě máte na mysli různé nerezové nádoby apod. Pokud oželíte původní teflonovou formu, stojí nová nerez nádoba 1590 Kč, pokud si necháte zároveň i teflonovou, stojí 1990 Kč. Přídavný teploměr stojí 590 Kč. Dále je možno objednat nerez nádoby různých tvarů, cena a výroba je individuální.

  • Roman: 24. 03. 2013 (22:59)

    Dobrý den,připravuji se ke koupi pekárny Eta Duplica Vital Plus z Vašeho e-shopu a mám několik dotazů jelikož těch informací je tolik,že se v tom začínám trochu ztrácet. 1.Příslušenství dodávané s pekárnou (velká a dělená nádoba,6 hnětacích háků,stojánek na pečení baget)je totožné s pekárnou Duplica Vital nabízenou v prodejně Eta. 2.Pečení je možné jak s běžně prodávanými surovinami,tak s doma umletou moukou. 3.Při programu Vital,kerý jak jsem pochopil si kompletně nastavuji sám,lze nastavit i teplota pečení ve stupních(například 185 C) nebo je tam pevně zadáno několik druhů teplot. 4.Obsahuje balení také nějaký recept na výrobu sýrů. Předem Vám mnohokrát děkuji za odpovědi.Roman.
    Reagovat

  • Tomáš: 06. 03. 2013 (16:41)

    Dobrý den chtěl jsem se zeptat na čidlo s teploměrem ktere se da koupit k pekárně , jestli se používa jenom k výrobě sýru a nebo lze je využít i na pečeni .Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 03. 2013 (17:57)

      Dobrý den, čidlo je možné využít na cokoli, např. na dělání kvásku v pekárně...

  • Petra: 05. 03. 2013 (08:04)

    Dobrý den, když bych si chtěla objednat pekárnu Vital Plus i s přídavným teploměrem s čidlem, je možné toto uvést do poznámky k objednávce a zboží bude k pekárně dodáno taky? Nebo jak čidlo objednat? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  05. 03. 2013 (13:15)

      Dobrý den, ano, pokud to napíšete do poznámky, bude Vám zboží dodáno včetně čidla.

  • Tomáš: 23. 02. 2013 (19:45)

    Dobrý den chci se zeptat , když si uvás koupim pekarnu , tak kdy mi dorazí domu a v jakým čase , když jsem s Orlové.Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  23. 02. 2013 (20:33)

      Dobrý den, pokud se dotaz týká pekárny Eta Vital, tak to bývá o nějaký den později, než u ostatního zboží, není totiž odesílána z našeho skladu. Přesný čas samozřejmě nemohu určit, na dni je však možné se domluvit.

  • Petra: 19. 02. 2013 (14:03)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik stojí teploměrem s čidlem, které k pekárně normálně neprodáváte a dá se koupit zvlášť?
    Reagovat

  • Jirka: 04. 02. 2013 (20:21)

    Dobrý den,uvažuji o koupi pekárny.Je rozdíl mezi DUPLICA VITAL Plus a DUPLICA VITAL(uvádějí 3 velikosti hnětacích háků-6kusů)
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 02. 2013 (21:17)

      Dobrý den, pekárna "plus" je oproti standardní verzi mírně upravena, viz výše v popisu.

  • Tomáš: 04. 02. 2013 (20:10)

    Dobrý den ještě jednou , rozhodl jsem se pro pekárnu Eta Duplica Vital Plus , kterou si u vás během pár dní zakoupim. Jenom mě zajimá její životnost při každodenním použiváni.Ještě jednou děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 02. 2013 (21:16)

      Dobrý den, na takovou otázku snad nikdo neumí odpověď. Dá se předpokládat, že cca po dvou letech bude potřeba vyměnit formu. Řemen a ložisko unašeče také nejsou doživotní, vše se ale nechá bez větších problémů a investic vyměnit...

  • Tomáš : 04. 02. 2013 (17:24)

    Dobrý den Chci si určitě vybrát a koupit od vás pekárnu , ale váham mezi Duplica Vital Plus a Morphy Richards 48319 , mohl byste poradit která je lepší děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 02. 2013 (17:39)

      Dobrý den, to se těžko posuzuje, která je lepší. Spíše bych se zaměřil na to, která je vhodnější. Na začátku vždy doporučuji se rozhodnout, zda zvolit dvouhákovou nebo jednohákovu. Dvouháková má větší formu, tedy se v ní dá dělat větší chléb nebo bez problémů zadělávat těsto. Jednoháková má menší rozměry, je na menší chléb, pro méně osob (např. jednu nebo dvě) je tato vhodnější. Rozhodoval bych tedy spíše takto, jinak co se spolehlivosti týče, řekl bych, že jsou na tom stejně dobře. Zajímavou alternativou k pekárně Eta Vital (nepotřebujete-li funkce na kvásek a rozličné příslušenství atd.) je pekárna Domo 3990. (My doma máme pekárnu Moprhy Richards, má asi ze všech nejjednodušší ovládání)

  • Tomáš: 03. 02. 2013 (10:10)

    Dobrý den chtěl jsem se zeptat na pekárnu Eta Duplica Vital plus , a to na upravy které má a proč tyto upravý nedělá autoryzovaná firma značky ETA .Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  03. 02. 2013 (11:35)

      Dobrý den, úpravy dělá autorizovaný technik značky Eta, pan Reiss. Úpravy jsou zde v popisu i v komentářích několikrát popsány. Cituji: "Oproti pekárně Vital ze sériové výroby je tato pekárna Vital Plus upravena takto: některé šroubky, které často rezly, jsou nahrazeny nerezovými; průzor není plastový, ale skleněný; pekárna je připravena na automatické hlídání teploty uvnitř pečící formy (to je důležité zejména při zrání sýrů) - na zadní stranu pekárny je připravena zástrčka, kam stačí jen umístit přídavný teploměr s čidlem (teploměr není součástí dodávky)".

  • Dana: 27. 12. 2012 (20:58)

    Dobrý den , dostala sem pekárnu Eta duplica vital na Vánoce a chtěla sem se zeptat zda v ni jde udělat i jiny než sojovy sýr ? Děkuji za odpověd Dana :)
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  27. 12. 2012 (23:56)

      Dobrý den, přiznám se, že to nevím, sýry jsem ještě nikdy nedělal. Řekl bych, že ano, jen je asi potřeba mít vhodnou kulturu...

    • servis reaguje:  31. 01. 2013 (08:48)

      Pekárna "Vitalka" už umí dělat přes 20 druhů sýrů. Je sice pravda, že nějaký minikurz by byl třeba, protože jde o práce s plísněmi, ale napíšete-li si o kultury, zkoušet můžete. Nejčastěji děláme sýr cizrnový, fazolový, rýžový, kroupový i pšeničný. Lepší je kombinace např. rýže cizrna apod. Dále je zajímavý sojový sýr (syreček) natto a pracujeme i s KOJI. Jen pro představu, bílá sněhová plíseň nemusí obrůstat jen mléčný substrát jako u hermelínu, ale prakticky cokoliv.

  • Pavlína: 30. 01. 2013 (10:19)

    Dobrý den, níže uvádíte, že pokud si zákazník neponechá teflonovou formu, stojí nerezová forma i s hnětači 1990 Kč. V ceně je i nerezová forma dělená a nerezová forma na bagety? Předem děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  30. 01. 2013 (12:45)

      Dobrý den, v ceně 1990 Kč je nerezová velká nedělená forma a k ní nerezové hnětače. Dělená forma i bagetovač zůstávají původní.

  • SAPOUSKOVA VERA: 26. 01. 2013 (22:22)

    Dobry den,chtela bych se zeptat jaky program je na peceni bezlepkoveho chleba v pekarne duplica vital ,vyrobce neudava delky peceni jednotlivych programu.Na chlebove smesi pisi 2hod. ale nepisi stupne teploty. Vpeceni jsem zacatecnik proto prosim o radu.DEKUJI SAPOUSKOVA
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 01. 2013 (22:38)

      Dobrý den, na bezlepkový chléb bych použil program nastavitelný. Pokud by se mně někdo zeptal, jak takový program nastavit, odpověděl bych, že nevím, ale postupoval bych asi takto: stáhnul bych si jakýkoliv návod k pekárně s bezlepkovým programem, podle toho bych časy nastavil a případně podle výsledku dále upravil (zde právě tkví výhoda nastavitelného programu, a sice že se vše nechá upravit, vyladit a nastavit dle potřeby, navíc každé bezlepkové směsi jsou jiné a jeden napevno nastavený program jim často nevyhovuje). Co se týče pečení ze směsí, nedělal bych s tím žádnou vědu a pekl na základní program (klasik), můžete samozřejmě zvolit i rychlý, ale na základní máte jistotu, že vše bude dobře vykynuté a propečené. Délky jednotlivých programů je možné zjisit z této tabulky: http://www.penzion.dukovany.cz/duplica.xls

    • Lenka reaguje:  28. 01. 2013 (21:49)

      Jeslti chcete tak já mám tuhle pekárnu a peču předehřev 0, první hnětení 20 minut (2,3, hnětení nedávám- nemám dobré zkušenosti chlebík se mi propadne), první kynutí 40 minut, další nedávám a pečení 1 hodinu, teplotu kynutí dávám 42 stupňů. Chleba ze směsí nedělám nějak se mi nedaří jen jeden z nominalu a to přidávám pouze u kynutí dalších 10minut. Program je to teda ten první nastavitelný - Vital a občas mi chleba klepe na dvířka :D. Snad jsem pomohla

  • Hana Pravdová: 08. 01. 2013 (13:26)

    Dobrý den, mám novou pekárnu Eta DUPLICA VITAL PLUS a jsem začátečník. Kváskový chléb se mi povedl super, sama jsem byla prekvapena z prvniho meho kvasku i chleba! Kynul celou noc a byl jako z ucebnice. Ted chci pect babovku a vubec dle návodu se v těch programech nevyznam. Nepotrebuji kynuti, jen michani a nevim jak to zjistit, ktery program co a jak dlouho dela....muzete mi prosim poslat nejake časové rozmezi jednotlivych fazi. Nejde poznat z navodu, co ktery program vlastne ma a jak dlouho... Dekuji Hanka.
    Reagovat

  • EvaM: 06. 01. 2013 (10:24)

    Jsem témeř čerstvá majitelka pekárny Domo B 3990 a jsem s ní velice spokojená, překonala moje dlouholeté zkušenosti s pekárnami Professor a Unold.Teď ale pro svou příbuznou potřebuji informace k pekárně ETA DUPLICA VITAL PLUS.Jaký je postup při pečení kváskového chleba? Např. nejdříve udělám v nádobě kvásek a potom dosypu ostatní ingredience, nebo udělám kvásek, vyndám ho z nádoby, dám ostatní ingredience a kvásek vrátím do nádoby anebo dokonce dám do nádoby vše najednou, což se mi nezdá pravděpodobné. A dále bych prosila o zaslání elektronické podoby návodu k pekárně EDVP na mojí mailovou adresu. V nejhorším alespoň časovou tabulku průběhu programů. Děkuji předem
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 01. 2013 (10:46)

      Dobrý den, při přípravě kváskového chleba jsou dvě možnosti. 1. kvásek se udělá mimo pekárnu (např. ve sklenici na routeru, na topení nebo v troubě atd.) a v pekárně se nechá chléb již jen upéct. 2. vše udělat v pekárně - to lze jen v pekárně Eta Vital. Návod k pekárně je disposici zde: http://eta.cz/download.php?group=produkty1_soubory&id=202

    • Eva M reaguje:  06. 01. 2013 (18:25)

      Pane Baloune, diky za odpoved. Ale nevim, jestli nedoslo k nedorozumneni. V uvodu k pekarne EVDP je psano, ze dela kvasek a pece taky, takze to umi , nejen ETA VITAL. A v navode na uvedenych strankach neni ani casova tabulka programů a napr. ani slovo o bagetovaci. Existuje vubec kompletni elektronicky navod a popis k pekarne ETA VITAL DUPLICA PLUS vcetne casove tabulky? Dekuji za odpoved

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 01. 2013 (18:58)

      Dobrý den, pod názvem Eta Vital jsem myslel Eta Duplica Vital Plus. Návod jsem pravda nestudoval, většinou v nich časová tabulka bývá. Pan Reiss však k pekárně přidává své vlastní dokumenty, tam je to popsáno. Nechám je zaslat na Váš email.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  07. 01. 2013 (13:54)

      Dobrý den, časovou tabulku pro 1. a 13. program jsem Vám poslal emailem a zde je tabulka pro ostatní programy: http://www.penzion.dukovany.cz/duplica.xls

  • Alena P.: 27. 11. 2012 (09:04)

    Dobrý den, má Duplica Vital vnitřní osvětlení? Jde během programu pekárnu otevřít a přidat semínka atp. (má např. tlačítko "pauza")? A poslední otázka...kdybych od vás objednala pekárnu, jde zároveň přes vás objednat přídavný teploměr s čidlem od p. Reisse? Děkuji za odpověď
    Reagovat

  • Ivana Junová: 17. 11. 2012 (22:35)

    Dobrý den,má cenu koupit pekárnu jen s velkou pečící nádobou(bez té dvoudílné?)-takto je mi nabízeno.Děkuji za odp.,Ivana
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  17. 11. 2012 (22:56)

      Dobrý den, nepovažuji absenci dělené formy za velkou ztrátu. Dělená forma je však vždy součástí zásilky...

  • : 01. 01. 1970 (01:00)

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  27. 10. 2012 (11:31)

      Dobrý den, teploměr se nechá objednat u p. Reisse, stojí cca 500 Kč.

    • Servis reaguje:  07. 11. 2012 (13:39)

      Ještě malou poznámku k technickému vybavení. K rychlo hnětení se žádný PODAVAČ SUROVIN nedává. Nejen že by u modelu Vital PLUS neměl význam, ale zbavíte se dalšího zbytečného zařízení, které by později představovalo jen možný zdroj poruch.

  • : 01. 01. 1970 (01:00)

    • Servis reaguje:  07. 11. 2012 (13:39)

      Ještě malou poznámku k technickému vybavení. K rychlo hnětení se žádný PODAVAČ SUROVIN nedává. Nejen že by u modelu Vital PLUS neměl význam, ale zbavíte se dalšího zbytečného zařízení, které by později představovalo jen možný zdroj poruch.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  27. 10. 2012 (11:31)

      Dobrý den, teploměr se nechá objednat u p. Reisse, stojí cca 500 Kč.

  • : 01. 01. 1970 (01:00)

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  20. 04. 2013 (14:13)

      Dobrý den, teploměr je propojen s pekárnou, neslouží tedy uživateli, ale pekárně. Co se týče hlučnosti, to opravdu nedokážu posoudit, žádné testy hlučnosti se nikdy nedělaly, každá informace o hlučnosti je vždy subjektivní posouzení. Pípák pípá na konci programu a při některých programech i jednou v jeho průběhu. Pekárna síťový vypínač nemá.

    • Rekkor reaguje:  19. 04. 2013 (23:49)

      Ten teplomer je pouze indikacni, anebo ma i nejakou zpetnou vazbu do pekarny? Jak hlucna je pekarna na ranni pripravu chleba? Jak hlucny je pipak? Kdy pipa? Ma pekarna sitovy vypinac? Co ma vlastne Eta patentovano, to ze lze nastavit teplota programu? Huh!

  • : 01. 01. 1970 (01:00)

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 04. 2013 (10:43)

      Dobrý den, pravidla akce prodlužky záruky jsou přesně taková, jak jsem je popsal, bez vyplnění osobních údajů se neobejdete. Nejsem sice právník, ale řekl bych, že pokud Eta nabízí prodlužky záruky výměnou za vyplnění těchto údajů a vyplníte je schválně špatně nebo jinak, o prodlouženou záruku přicházíte.

    • Pavel reaguje:  26. 04. 2013 (09:20)

      Podle http://prodluzka.eta.cz/pravidla-akce to NENÍ omezeno jen na prodejny Eta, tedy klidně si po koupi zaregistrujte záruku na motor, pochybuji, že se bude Eta cukat s vadným motorem jen proto, že jejich člověk, od kterého mají 3 užitné vzory, vyměnil 2 šroubky, sklíčko místo plastu a udělal dírku pro teploměr... To rozhodně neovlivňuje funkci motoru, pokud budete mít orig. Teflonové formy. Osobní údaje klidně uveďte na někoho jiného ;-)

Vložit komentář

* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.





© Jiří Baloun — MojePekarna.cz 2008 - 2017
Specialisté na domácí pekárny
Obchodní podmínky | Kontakt
Ochrana osobních údajů


Další odkazy:

Mapa webu, Odkazy, www.pekarny.unas.cz

Nejprodávanější zboží:

Novinky:

  • Domácí pekárna Unold 68415 1. Unold 68425 Kompakt Plus - vynikající pekárna s keramickou nádobou a nádherným designem » více informací

  • Domácí mlýnek na obilí Sana Natural 2. Domácí mlýnek na obilí Sana - namelte si domácí mouku, čerstvou a bez konzervantů » více informací