Dobrý den, rozměrově je tato nejmenší pekárna, kterou máme, zároveň je také z malých nejhezčí. Je vhodná na opravdu malé chleby, má totiž i malou pečící nádobu - je vhodné v ní péct z cca 250-300 g mouky. Výška s otevřeným víkem je cca 42 cm. Moje zkušenost je, že pekárna potřebuje pro svoji obsluhu místa na výšku více, protože při vyndavání a zandavání pečící nádoby do pekárny je třeba více místa, tedy je lepší na tento úkon pekárnu zpod linky vysunout. Dlouhodobé zkušenosti s keramickým povrchem jsou dobré, povrch je stejně komfortní jako teflonový (chléb se nepřipéká apod.) a přitom by měl být odolnější (což cca 2-3 leté zkušenosti s tímto povrchem potvrzují). Záleží samozřejmě nejvíce na způsobu zacházení. Pokud mohu poradit Vašim rodičům, aby nemuseli s formou mlátit o prkénko, stačí nechat chléb po vyjmutí z pekárny chvíli zchladnout a zvlhnout ve formě, např. na 15 min. pod utěrkou a pak jej teprve vyklopit...