☰
0
0Nákupní košík je prázdný
Nacházíte se zde: MojePekarna.cz » Chlebové směsi do domácích pekáren » Slunečnicový chléb Küchenmeister 0,5 kg
Skladem
Zboží je skladem
Cena s DPH: 39 Kč
U vás doma: v úterý
-+
Datum trvanlivosti: 14. 5. 2026. Slunečnicový chléb Küchenmeister. Jeden balíček o hmotnosti 0,5 kg (500 g) = na přípravu 1 chleba o hmotnosti cca 700-740 g. Droždí je součástí směsi. Do pekárny stačí jen nalít potřebné množství vody (množství je napsáno na každém balíčku), nasypat směs a pekárnu zapnout. Na každém balíčku směsi je štítek v českém jazyce obsahují návod na přípravu a složení.
Produktová sekce: Chlebové směsi do domácích pekáren
pšeničná mouka (61%), žitná mouka (12%), slunečnicová semena (20%), sušený žitný kvásek, jedlá sůl jodovaná, sušené droždí, hroznový cukr, ječný slad, sladový extrakt (ječmen, žito), regulátor kyselosti: octan sodný, okyselovací prostředek: kyselina jablečná, prostředek na ošetření mouky: fosforečnan vápenatý a kyselina askorbová. Alergeny: výrobek obsahuje obiloviny obsahující lepek. Výrobek může obsahovat stopové množství látek z vajec, sóji, mléka, sezamu a Lupiny.
Postup přípravy: Směsi je možné péct v domácích pekárnách i v klasické troubě. Postup pro pečení v troubě: těsto je třeba uhnětat, dokud nebude vláčné, přikryjte a nechte 30 minut kynout. Pomoučenýma rukama vytvořte chléb nebo rohlíky a položte na plech vyložený pečícím papírem nebo těsto nalijte do vymazané formy. Nechte na teplém místě kynout 30 – 45 minut. Povrch potřete vodou a pečte v předehřáté troubě na 230 stupňů (horkovzdušná trouba 210 stupňů). Po 10 minutách snižte teplotu o 30 stupňů. Délka pečení 45-60 minut v případě chleba, rohlíky nebo housky pečte 15-25 minut. Postup pro pečení v domácí pekárně: Nalijte do nádoby 300-360 ml vody (přesné množství je uvedeno v českém návodu na každé směsi) o pokojové teplotě, nasypte směs a vložte do pekárny. Nejvhodnější je zvolit základní program, menší velikost chleba a světlé nebo střední propečení kůrky.
39 Kč s DPH
Osvěžující paprikový chléb. Vhodné i pro přípravu v pekárně chleba.
Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostičky. Smíchejte 500 g slunečnicové směsi na pečení s 320 ml vlažné vody, paprikovým práškem a kostičkami papriky a hněťte asi 10 minut, aby vzniklo vláčné těsto, poté přikryjte a nechte 30 minut kynout. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme chléb, dáme na plech nebo do chlebové formy a necháme znovu kynout 30 - 45 minut na teplém místě. Pečeme uprostřed předehřáté trouby na 230 °C (horkovzdušná trouba 210 °C), po 10 minutách pečení snížíme teplotu trouby o 30 °C.Při přípravě v domácí pekárně zvolíme základní program, malou velikost chleba a světlou kůrku.
Zobrazit všechny recepty →
Vložit nový komentář
KYPR ivan: 05. 10. 2021 (18:02)
BUDU SKOUŠET CO MĚ BUDE VYHOVOVAT Reagovat
Jiří Baloun, MojePekarna.cz: 26. 06. 2011 (23:21)
Dobrý den, přiznám se, že toto nevím. Doporučoval bych raději bezlepkové směsi.Reagovat
Renata Konečná: 24. 06. 2011 (19:48)
Chci se zeptat, jestli sušený žitný kvásek a sušené droždí obsahují mléčnou bílkovinu,mám na ni alergii,pokud ano můžete mě doporučit ,které směsi neobsahují tuto bílkovinu?Reagovat
Vaše jméno*:
Váš email *(nebude zveřejněn):
Text komentáře*:
* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.
39 Kč
Zavřít menu ×
Zavřít ×
Abyste na našich stránkách našli, co hledáte, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním cookies (malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči).Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme je tak, aby všechno fungovalo správně.