Domácí pekárna Unold 68511 Zboží je v akci

  • Doprava zdarma

  • Akce

Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra - výsledek testu Haus Garten Test

Nákupní informace:

Pekárna není skladem

Doprava zdarma

Pekárna je v akci

Cena s DPH: 3 999 Kč

U vás doma: není skladem

Popis pekárny Unold 68511:

Dvouháková domácí pekárna na časté pečení s keramickým porvrchem pečících forem. Akční cena (původně 4899 Kč). Celý název: Unold 68511 BACKMEISTER® EXTRA. 2 pečící formy, 10 uložených programů plus jeden nastavitelný, 2 hnětače, forma na chléb s nepřilnavým keramickým povrchem, 3 stupně opečení kůrky, velký průzor, po výpadku proudu pekárna pokračuje v chodu, obousměrný pohyb hnětačů, možnost přípravy marmelád, časovač, 100 cm přívodní šňůra. Příslušenství: 2 pečící formy, 2 malé hnětače, 2 velké hnětače, dávkovací dóza, malá odměrka, pomůcka pro vyjmutí hnětače, návod k obsluze s recepty, kupon na směsi zdarma.

Produktová sekce: Domácí pekárny Unold

Plusy a mínusy pekárny Unold 68511:

  • dvě formy (jedna velká na jeden velký chleba, druhá malá na dva menší chleby)
  • spolehlivá pekárna pro časté pečení
  • silný a výkonný motor
  • nastavitelný program
  • pekárna je vhodná pro přípravu bezlepkových směsí
  • keramický povrch pečících nádob
  • trochu zastaralý design a ovládání tlačítky

Unold 68511 je kvalitní domácí pekárna na časté pečení (např. do domácnosti nebo pro náročné pekařky či pekaře). Silný motor se dvěma hnětači si poradí i s objemnějším chlebem a těstem. Pro ty, kteří chtějí péct přes noc, je nevýhodou nemožnost vypnout zvukový signál. Pekárna je nástupce osvědčených pekáren 8660 a 8650. Potěší dvěma pečícími formami (a také dvěmi sadami hnětačů) s keramickými povrchy.

Podobné pekárny:

Sana SBM Basic

5 800 Kč s DPH

Guzzanti GZ 635

2 499 Kč s DPH

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba750 - 1800 g (velká forma: 22 x 12,5 x 15,5 cm, malá je stejná, jen rozpůlená)
Hnětací háky2 hnětače
Počet programů10: 9 uložených plus jeden nastavitelný
Programyzákladní program, celozrnný chléb, těsto, světlý chléb, rychlý celozrnný chléb, rychlý program pro přípravu těsta, džem, kypřící prášek, kynuté těsto, vlastní program
Odložený startano (časovač 13 hodin)
Příkon700 W
Barvabílá - stříkaný kov (plášť není plastový)
Rozměry34 x 41 x 22 cm (vxšxh)
Hmotnost7,5 kg
Záruka24 měsíců

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Unold 68511:

Vložit nový komentář

  • Karel JANÁSEK: 15. 01. 2024 (10:36)

    Před mnoha lety jsem od Vás koupil pekárnu UNOLD 68511. Někam se mi zatoulal k ní Návod k obsluze. Je možno mi zaslat návod v češtině? Předem děkuji za odpověď.
    Reagovat

  • Viktor: 17. 06. 2023 (10:00)

    Dobrý den, Potřebuji náhradní velkou nádobu, nedělenou. Ložiska již protékají a hřídele vypadávají. Nikde jí nemohu najít. Díky. Viktor
    Reagovat

  • Alena: 17. 08. 2021 (22:59)

    Dobry den, rada by som si zakupila tuto pekaren. Kedy bude k dostaniu? Aku podobnu pekaren pripadne doporucujete s podobne velkou nadobou? Dakujem.
    Reagovat

  • Jana: 26. 02. 2021 (08:52)

    Přeji hezký den, uvažuji o koupi nové pekárny, jelikož mám již třetí pekárnu Eta, nejdjíve Harmony, pak Delicca a vždy stejný problém do dvou let- pekárna jede, vše ok, chleba super, ale těsnění kolem hřídelek se jaksi rozpadne a do těsta se dostává černý maz. Řešila jsem to zakoupením nové formy, ovšem nyní se již tato nedodává. Zaujala mě u vás pekárna Unold 68511- líbí se mi , že forma je keramická, a jsou k dispozici rovnou dvě. Vím, že chci dvouhákovou, často dělám kynutá těsta apod. Mám pár dotazů. Zda se do té dvojité formy ( do jedné části) vejde chleba- beru směsi od vás čili 500 g a když budu péct tedy jeden chleba a druhá část zůstane prázdná- výrobce to prý nedoporučuje , ale chtěla bych vědět, proč? co se může poškodit? A dále jaké máte zkušenosti, co na této pekárně odchází nejdříve? Pekárna u nás jede 4-5 týdně- tudíž často. Děkuji moc za odpověď, Jana
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 02. 2021 (21:09)

      Dobrý den, používat jen jednu část nádoby se nedoporučuje. Dvojitou nádobu jsem ještě nepoužil, nejsem si jist, zda se do každé vejde chléb z 500 g mouky, mám pocit, že by to při kynutí mohlo být možná až moc. Pak se ptáte, co na pekárně odchází nejdříve, na to je opravdu těžká odpověď, protože je to dost individuální. Tato pekárna je na tom se spolehlivostí velmi dobře. Asi bych čekal, že nejdříve odejde nádoba, případně řemínek, ale dávat takové predikce dopředu je ošidné...

  • Olga Šafaříková: 13. 11. 2020 (20:00)

    Dobrý večer, pane Baloune. Je, prosím, možné pekárnu Unold 68511 objednat, přestože ji právě nemáte skladem? Případně tušíte, kdy by skladem mohla být? Děkuji za vyjádření.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  13. 11. 2020 (23:41)

      Dobrý den, v současné chvíli ji prosím neobjednávejte, zatím nevíme, kdy nám pekárny přijdou. Jisté je, že počet, který nám přijde, je již rezervován objednávkami a kdy budou další netuším.

  • Iva: 01. 06. 2020 (13:17)

    Dobrý den, nemám s pekárnami žádné zkušenosti. Vybírám a zvažuji pekárnu s keramickou formou ( z teflonovými formami si moc nerozumím). Chci péct chleba o hmotnosti 500g. Někdy max.750g. Určitě chci péci větší vánočky a také bábovky z kypřícího prášku. Myslím, že na ty vánočky by byly dobré 2 hnětací háky a láká mě velikost té velké formy. Taky budu někdy péci v malých formách. Problém s těsněním snad vyřeším když budu péct sice jen v jedné z nich ale budu je střídat. Chleba budu péci téměř každý den.Je pro mě tato pekárna vhodná, nebo utáhne větší množství těsta na vánočku i pekárna s jedním hákem ? (u jednohákových mne odrazuje malý rozměr formy) Kterou pekárnu byste mi případně doporučil ? Podle Vaší zkušenosti - není vhodné keramickou formu před pečením potřít menším množstvím tuku ? Všimla jsem si v popisu, že tu není samostatný program pečení - ten bych určitě potřebovala (pošlete mi prosím návod mailem). Některé příspěvky jsou starší - Je možné při poškrábání formy dokoupit- keramickou- formu k pekárnám Unold - třeba i na objednání - a jaká je v tom případě cena náhradní formy ? A poslední otázka - Je v Praze servis na pekárny Unold, nebo se musí někam posílat ? Děkuji za odpověď
    Reagovat

  • Pavla: 10. 01. 2020 (22:46)

    Dobrý den, po delším hledání zvažujeme koupi pekárny Unold 68511 (naše Eta delicca dosloužila a nechceme znovu teflon). Mám k pekárně snad jedinou a to kosmetickou výtku a tou je bílá barva. Prosím o informaci jestli se třeba nechystá upgrade pekárny do nerezu nebo alespoň černé barvy - máte přehled, tak byste o tom určitě věděl :-) . Případně uměl byste doporučit jinou alternativu v podobné cenové relaci? Nechceme teflonovou nádobu a rádi bychom 2 hnětací háky (častá příprava těsta), dělená nádoba by byla velkou výhodou. Děkuji a přeji pěkný den
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  13. 01. 2020 (14:29)

      Dobrý den, nová barva se nechystá, pekárna je a bude bílá. Alternativu pekárna moc nemá, zvláště pokud chcete zůstat u keramické nádoby, dvouháková pekárna s keramickou nádobou jiná není.

  • Jana Novotná: 24. 07. 2019 (20:20)

    Zvažuji koupi pekárny, mám několik otázek, píše se, že v nádobě na dva malé chleby se mohou péct dva různé chleby pokud jsou odlišná těsta poměry mouky přísady, kváskový chléb a chléb z kvasnic budou oba dopečené? Dotaz druhý jak přesně se pracuje s volitelným programem lze jej uložit a příště použít a mezi tím péci jiný volitelný recept? A poslední dotaz lze i ve velké formě péci menší chléb vymíchá se, upeče, vykyne nespadne těsto? Po pravdě malé nádoby se mi nelíbí tvarem proto se na tuto možnost ptám děkuji za odpovědi
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 07. 2019 (21:26)

      Dobrý den, v dělené nádobě je třeba dělat stejné nebo podobné chleby, protože se dělají na stejný program (pokud by se např. v jedné části dělal celozrnný chléb a v druhé vánočka, asi by to nedopadlo dobře). U volitelného programu zůstává vždy jeho poslední nastavení (zachovává se). I ve velké nádobě lze dělat menší chléb, nesmí se to samozřejmě přehnat, ale i chléb z 400 g mouky lze ve větší nádobě bez problémů udělat. Pokud by byl ještě menší, patrně by při kynutí nevyplnil dost dobře celý objem nádoby a měl by pak trochu kostrbatý tvar.

  • Ladislav Svoboda: 04. 03. 2019 (11:13)

    Dobrý den, chystám se na první pečení a podle návodu mám otvor hnětače silně potřít teplu odolným margarínem, aby se těsto nemohlo dostat do dutiny a tam se připéct. Můžete mi poradit, jaký to je?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 03. 2019 (12:30)

      Dobrý den, stačí hřídélku trochu pokapat nebo potřít olejem (používáme běžný slunečnicový).

  • Hana Šlechtová: 25. 01. 2019 (13:31)

    Chtěla bych pekárnu, u které se mi do roka nezačne odlupovat teflon. Vydrží mi keramická forma při běžném provozu déle? Můžete mi, prosím, zaslat manuál k této pekárně? Děkuji Hana Šlechtová
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 01. 2019 (19:48)

      Dobrý den, u nádoby nejvíce záleží na tom, jak se s ní zachází, nám se u nádoby teflon nikdy neloupal a vydržela nám vždy min. 4 roky (novou jsme si brali vždy z jiného důvodu, než kvůli oloupanému teflonu). Keramický povrch by měl být trvanlivější nežli teflonový, i tak je však možné ho mechanicky poškodit. Návod Vám posílám emailem (a někde níže v kometářích by také měl být odkaz na návod ke stažení).

  • Martina Punčochářová: 10. 09. 2018 (14:42)

    Dobrý den,chtěla bych vyrábět sirupy. Jsou pekárny na to vhodné? Jakou pekárnu vybrat? Děkuji Martina
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  10. 09. 2018 (18:00)

      Dobrý den, pekárny jsou zejména vhodné k přípravě chleba, případně k přípravě těsta. Je samozřejmě možno je využít i jinak, např. na džemy apod. Na přípravu sirupů by, myslím, bylo vhodnější využít polévkovar spíše než domácí pekárnu: https://www.mojipomocnici.cz/polevkovary

  • Tereza: 26. 05. 2018 (19:42)

    Dobrý den. Chtěla bych se poradit. Přemýšlím o koupi této pekárny Unold 68511. Moje předchozí domácí pekárna již dosloužila a tato mě zaujala. Jen nevím, jak velký bude rozdíl v pečení. Předchozí pekárna měla příkon 1600 W a tato má příkon jen 700 W. Bude oproti té předchozí nějaký výrazný rozdíl v propečení a nebo v délce programu?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 05. 2018 (21:48)

      Dobrý den. Rozdíl v pečení nebude. Příkony 1600 W měly pouze pekárny se dvěma topnými spirálami, případně měly jednu spirálu a jeden větrák. Údaj o příkonu je také trochu zkreslen - příkon je maximální možný výkon, jakého je pekárna schopna při sepnutí všech možných zařízení, reálně je takového odběru nedosahuje.

  • lenka : 28. 01. 2018 (11:53)

    Dobrý den, je možné někde stáhnout návod na použití, časové tabulky atd k modelu 8660 prosím?
    Reagovat

  • Radek: 28. 07. 2017 (22:14)

    Dobrý den, lze péct pouze v jedné části dělené formy a druhou nechat prázdnou (nezatíženou), pokud potřebuji jeden malý chléb? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  30. 07. 2017 (18:06)

      Dobrý den, možné to je (výrobce to nedoporučuje). Pokud to nebudete dělat příliš často, tak to nevadí (teoreticky by to mohlo vést k rychlejšímu opotřebování těsnění v nádobě).

  • Eva: 08. 06. 2017 (20:26)

    Dobrý den, potřebuji nové řemeny do pekárny Unold 8658. Jsou prosím stejné s Unold 68511? Děkuji EVa
    Reagovat

  • Tomáš Jarošek: 23. 04. 2017 (19:14)

    Dobrý den přeji. Prosím, mám několik dotazů. Keramická forma - máte už srovnání s teflonem? ptalo se již více lidí, ale komentáře jsou staré pár let a to jste psal, že je to novinka a ještě nevíte jestli se ukáže lepší jako teflon - na pánvičkách je podle mě keramika lepší, teflon toho teoreticky tolik nevydrží a po poškození se uvolňují nezdravé látky Píšete, že je potřeba nevyndávat chléb hned po upečení a nechat jej změknout. To je pro nás nepoužitelné - křupavá kůrčička je jedna z hlavních delikates domácího chleba :) takže vyndat okamžitě po upečení... Tak je důležité, který povrch vydrží lépe. Menší chleba - nakolik jsou větší pekárny vhodné, když by se častěji pekl menší chleba plus někdy dva malé. V tuto chvíli nám chléb 900g na dosloužené pekárně pro většinu času (bez návštěv) stačí. Ale rodina se rozrůstá a taky nám jde o marmeládu a pečený čaj. Velikost nádoby - jaký je prosím objem nádoby? U pekáren s 1000g chleba píšete 3l, kolik je zde? Velký chleba není nutnost, ale žena by ráda využívala i více na marmelády a tam je to velké plus mít větší formu, jen netušíme o kolik oproti jiným. Kváskový chleba - omlouvám se za opakující se dotaz, ale stále mi nejsou jasné Vaše odpovědi - píšete, ano vhodné, ale kvásek se musí připravit mimo pekárnu a pak to jde? Nechápu smysl přípravy kvásku v pekárně. Mám přece kváskovou kulturu, kterou neustále "krmím" moukou a tedy ji mám non-stop připravenou např. v ledničce. Když jsem pak pekl chleba na staré pekárně, tak jsem oddělil část kvásku a dal normálně do pekárny místo klasického droždí. Pekárna měla nastavitelný program na dlouhé časy kynutí a o něco delší pečení (celkem něco přes 6h) a vše fungovala skvěle i při odloženém startu přes nos. Sečtené časy jednotlivých fází dohromady byly cca 20min hnětení, 4.5h kynutí a 75min pečení. Předpokládám, že to umožňují asi všechny pekárny s nastavitelným programem a tudíž jsou všechny vhodné pro kvásek. Nebo mi něco uniká? Děkuji mnohokrát, Jarošek
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 04. 2017 (21:02)

      Dobrý den, ano, v porovnání s teflonem je keramický povrch opravdu o trochu odolnější. Vyndavání chleba jde mnohem snadněji, pokud je zvlhlý, zároveň se tak také prodlužuje životnost nádoby. Nevím, co považujete za menší chleba, pokud je to zmíněných 900 g výsledné hmotnosti, pak je to docela velký chleba a je vhodné jej dělat ve dvouhákové pekárně, jednohákové jsou vhodnější při hmotnosti mouky nebo směsi do 500 g včetně, chléb z většího množství mouky nebo směsi je vhodnější dělat ve dvouhákové pekárně. V tabulce parametrů u pekárny máme uvedeny i rozměry nádoby, tedy objem je možno dopočítat. Co se týče kváskového chleba, tak moje odpověď je stále stejná - kváskový chléb lze udělat v jakékoli pekárně s nastavitelným programem (kvásek je třeba mít již připravený odjinud). V pekárně značky Sana lze pak připravit i samotný kvásek. Časy, které jste psal, je možné u nastavitelných programů použít, i když se u konkrétních modelů možné nastavené maximálních a minimálních časů drobně liší.

    • Tomáš Jarošek reaguje:  24. 04. 2017 (21:54)

      Děkuji za odpověď. Pardon s tím objemem, u některých pekáren nemáte všechny rozměry a zde jsem to pak přehlédl, takže je to 4,2l podle výpočtu, omlouvám se. "Malým" chlebem jsem myslel těch 900g - malý protože je to polovina maxima této pekárny (1800g), což je ale asi výrobcem přehnaný údaj. Nádoba přece není dvojnásobná než u 900g pekáren.. Běžně tedy pečeme z cca 500-600g mouky, což je podle Vaší odpovědi už vhodné pro dvouhákovou pekárnu. Tak se tedy asi rozhodneme mezi touto (výhoda je keramika a dělená forma v ceně, za to design je hrozný a také chybí program samostatného pečení - nast. program bude nadefinovám na stálo pro kvásek) a domo B3990 (vypadá normálně, má samostat. program pečení, ale zase je to teflon a nemá dělenou formu na dva chleby v ceně...)

  • František: 08. 02. 2017 (17:00)

    Je normální, že display není během pečení podsvícený. Není to závada? Když nesvítí podsvícení, je text zobrazený na displayi bez lupy nečitelný, protože je tmavý a mrňavý. Nedá se to podsvícení někde nastavit, aby display svítil po celou dobu provozu?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  08. 02. 2017 (17:24)

      Dobrý den, ano, displej zůstává za chodu pekárny zhasnutý, podsvětlený je pouze v případě, kdy je aktivní (tedy když se mačká na tlačítka), je to tak běžné u všech pekáren.

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  09. 02. 2017 (16:09)

      Dobrý den, mám zde zrovna jednu pekárnu Unold 68511 na testování a displej je možné kdykoli v průběhu programu rozsvítit stistem kteréhokoli tlačítka (tedy nedoporučuji mačkat na tlačítko start/stop), po chvíli pak zase displej zhasne...

  • Eva: 15. 12. 2016 (19:53)

    ve své současné pekárně mám program "těstoviny" a často ho používám na výrobu těsta na domácí nudle, lze to i u vašich pekáren ? Díky za odpověď Eva
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  15. 12. 2016 (22:39)

      Dobrý den, běžně pekárny program nazvaný "nudlové těsto" nemají, díval jsem se zběžně a našel jsem jej pouze u pekárny Unold Edel: http://www.mojepekarna.cz/unold-68456 Trik je všeak v tom, že program na nudlové těsto spočívá pouze v hnětení (15 minut), žádné kynutí ani pečení v něm není - i u pekáren, které jej nemají (což je většina), lze nudlové těsto bez problémů udělat na program Těsto a po ukončení hnětení program vypnout (protože by jinak dále pokračoval kynutím, což u těsta na nudle není třeba, neboť neobsahuje kvasnice). Tedy odpověď na otázku je, že nudlové těsto zvládnou všechny pekárny, které mají program na těsto (což jsou téměř všechny pekárny).

  • Vladka: 10. 12. 2016 (10:49)

    Dobry den,da se v teto pekarne udelat take knedlik?Jake veskere prislusenstvi a pecici formy se k ni daj dokoupit?Mohla by sem vas poprosit o zaslani manualu v cestine na mailovu adresu.Dekuji moc.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  10. 12. 2016 (15:36)

      Dobrý den, ano, v pekárně lze udělat i těsto na knedlíky. K pekárně není potřeba nic dokupovat, v balení jsou dvě keramické formy včetně hnětačů (jedna forma je klasická velká a jedna je dělená na dva menší chleby). Manuál Vám posílám na email.

    • vladka reaguje:  11. 12. 2016 (13:42)

      Dekuji Vam za rychlou odpoved. Myslela sem k tomu prislusenstvi jestli jsou na trhu kompatibilni formy na bagety nebo rohliky a nevim co vsechno se k pekarnam da dokoupit mimo zakladni vybaveni

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  11. 12. 2016 (14:16)

      Ano, nechá se koupit univerzální bagetovač, který do pekárny pasuje. Žádné další příslušenství se již k pekárnám nedělá. Já osobně ten bagetovač spíše nedoporučuji, připadá mi vhodnější dělat bagety v troubě - pokud byste totiž měla více těsta, než kolik se vměstná do mističek bagetovače, tak se s ním nedá již nic dělat, kdežto do trouby se vejde všechno a není třeba myslet na to, že kapacita bagetovače je omezená. Stejně je třeba bagetky vytvarovat ručně.

  • Iva Srnska: 04. 11. 2016 (20:25)

    Dobry den, mohl byste mi jeste prosim rict rozdil mezi pekarnou Ubhold 68511 a Domo B3990? Dekuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 11. 2016 (21:46)

      Dobrý den, když nepočítám rozdíly viditelné na první pohled (design, rozložení tlačítek, dotykový/nedotykový displej, tlačítka v němčině/angličtině), tak za důležité rozdíly považuji tyto: pekárna Unold 68511 má pečící nádoby a hnětače s keramickým povrchem, pekárna Domo s teflonovým, pekárna Unold 68511 hněte na obě strany (hnětače se při hnětení otáčí doprava i doleva), pekárna Domo 3990 hněte jednostranně, pekárna Unold 68511 má o trochu méně programů (např. nemá program na samostatné pečení - i když se nechá navolit přes nastavitelný program), pekárna Domo 3990 má programů o trochu více.

  • Iva Srnska: 23. 10. 2016 (09:45)

    Dobry den, rozmyslim se mezi pekarnou ETA delicia a Unhold 68511. Pekarna Unhold umi delat jen veliky chleba 1800g ve velke forme? Jinak umi jen ty dva malinke 750g? eta Delicia udela 900g, ktery je pro nasi rodinu asi idealni. Je mozne v Unholdu udelat taky chleba kolem 900g? Jaky je prosim jinak mezi pekarnami rozdil a kterou byste mi doporucil? Kazdopadne chci, aby mela dva hnetaci haky a pripravit testo. Dekuji za odpoved.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  23. 10. 2016 (10:11)

      Dobrý den, obě pekárny mají stejně veliké pečící nádoby, tedy chleba udělají stejně velký. S Etou tak velké zkušenosti nemáme, nerad bych se tedy pouštěl do nějakého velkého srovnávání, v čem je která pekárna lepší. Pekárna Unold má každopádně všechny formy (dělenou i nedělenou) a všechny hnětače (troje - tři páry) s keramickým povrchem, což je, myslím, její veliká výhoda. Obecně je pekárna Unold 68511 jedna z nejlepších dvouhákových pekáren, i když se tak možná "designově netváří" - její spolehlivost je velmi dobrá, programy propracované, případný servis řemínků je možný svépomocí a např. na hnětení těsta je nejlepší z dvouhákových pekáren (to proto, že jako jediná při hnětení otáčí hnětači na obě strany, ostatní pekárny hnětou jen jedním směrem).

  • Anna Němčíková: 11. 10. 2016 (07:40)

    Dobrý den, je možné k pekárně Unold 68511 dokoupit nerezovou nádobu a v případě, že ano, tak kde. Chci tuto pekárnu používat výhradně pro přípravu bezlepkového chleba a dalšího bezlepkového pečiva, je to tedy správná volba? Uvažovala jsem ještě o značce SANA-nerez, ale prý se vyrábí v Číně, to mě odrazuje. Děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  11. 10. 2016 (12:26)

      Dobrý den, pekárnu Unold 68511 mohu pro bezlepkové pečení doporučit, má totiž nastavitelný program, který se při takovém pečení využije. Nerezová nádoba se nechá k této pekárně teoreticky přikoupit, ale nedoporučuji to, chléb by se v této pekárně k nerezu připékal (nerezová forma má smysl pouze u pekárny Sana, kde je možné nastavovat i teplotu pečení).

  • Radek: 07. 10. 2016 (17:04)

    Pěkný den, umí pekárna Unold 68511 těsto na bagety a lze dokoupit pečící formu na bagety k této pekárně? Moc děkuji za odpověď.
    Reagovat

  • Janka: 10. 08. 2016 (12:17)

    Dobrý deň, môžem v tejto pekárni pripraviť jogurt, alebo to dokáže len Sana? Predávate pekárne aj na Slovensko? Ďakujem.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  10. 08. 2016 (14:28)

      Dobrý den, jogurt vyžaduje specifický postup - po dlouhou dobu mít teplotu cca 40 stupňů, což nikde jinde než v pekárně Sana nastavit nejde. Na Slovensko posíláme, ale ne všechno zboží - pekárny Sana na Slovensko poslat nemůžeme, pekárny Unold ano.

  • Alena: 13. 06. 2016 (14:33)

    Dobrý den, prosím o radu při výběru pekárny. 3,5 roku používám pekárnu Domo 3990, peče prakticky denně (někdy i navíc "jen" zadělává). Takže musím konstatovat, že vyjma nádoby, kterou jsem měnila po dvou letech je spolehlivá. V poslední době mně však jde hodně špatně po ukončení pečení vydělávat nádoba s upečeným chlebem z pekárny. Všimla jsem si, že hřídelky nádoby jsou jakoby "nařízlé". Nevím, jak se to mohlo stát, nicméně si nemyslím, že by to vyřešila koupě nové nádoby. Myslím, že se to stalo při hnětení. Uvažuji tedy o nové pekárně. Byla jsem rozhodnutá opět pro Domo 3990, nyní ale zvažuji Unold 68511. Zaujal mně i model Sana (i když se přiznám, že tuto značku neznám a hlavně mně odrazuje její výroba v Číně). Můžete mně prosím poradit s výběrem? Zejména co se spolehlivosti týká. Je mně jasné, že chci dvouhákovou pekárnu, která umí zpracovat větší množství těsta. Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  13. 06. 2016 (16:57)

      Dobrý den, obě pekárny (Domo 3990 i Unold 68511) jsou dobrá volba. Unold má možná trochu výhodu, že jeho formy jsou s keramickým povrchem. Pekárna Sana je také dobrá, ale je vhodná spíše pro specialisty na kváskové pečení (jde u ní téměř vše nastavit, ale zase nemá žádné přednastavené programy). Co se týče té závady u Vaší pekárny, zkontroloval bych i plíšky, které drží formu v pekárně, jsou v páru a nechají se snadno vyměnit (vyšroubovat).

  • Irena Š.: 31. 03. 2016 (03:44)

    Dobrý den, nejdříve bych chtěla moc pochválit Vaše stránky a hlavně Váš nevídaně vstřícný přístup k zákazníkovi, soudě dle diskusí, které jsem pročetla. A teď k mému dotazu, který zde byl zmíněn již několikrát, tedy se omlouvám a ptám .... Kterou :-) ???? Selekcí jsem došla k výběru mezi pekárnami : Unold 68511 versus Domo 3990. U první, ke které se přikláním více, se mi líbí "vybavenost" a keramický povrch a možnost pečení až 1800g .... U té druhé zase zmiňujete, že je "modernější". Unold jde snadněji opravit v případě potřeby. Domo má zase levnější náhradní díly. Takže dilema .... Děkuji vřele za odpověď na moji otřepanou otázku :-) . I.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  31. 03. 2016 (07:31)

      Dobrý den, obě pekárny jsou podobné a myslím, že chybu neuděláte ani s jednou. Je dobré vědět, že pečecí formy jsou stejně velké a tedy se vejde do obou stejně těsta/chleba. Hlavní výhody i nevýhody obou jste dobře sama popsala, teď už je jen na Vás, čemu dáváte větší přednost. Funkčně jsou obě pekárny velice podobné.

  • Marie Pokorná: 11. 11. 2015 (08:35)

    Mám pekárnu Unold a mám podezření, že se ztrhal hnací řemínek. Ještě než si objednám nový, tak bych se ráda přesvědčila, že je to ono. To dno se má odšroubovat úplně zvenku (to bílé smaltované) nebo zevnitř? Nechci to nějak zbytečně rozdělávat. Děkuji za radu.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  11. 11. 2015 (09:06)

      Dobrý den, máte, předpokládám, pekárnu Unold 68511 (zřemě po záruce, protože jinka by to udělal servis zdarma) - pak tam budou řemínky dva. Pekárny Unold mají (narozdíl od většiny jiných pekáren), tu výhodu, že mají odšroubovatelné dno - pekárnu položte (nebo opřete) na bok a odšroubujte "nožičky", dále bude dno držet na asi 4 dalších šroubcích, hned pode dnem se skrývají převody, takže snadno poznáte, v jakém jsou řemínky stavu. Řemínky je možno objednat zde: http://www.mojepekarna.cz/reminky-unold-68511 Doporučuji je nasazovat při sundaných "kolech" převodů, abyste je zbytečně nepřepínala...

  • petr: 02. 11. 2015 (15:42)

    A mohu se ještě zeptat o jakého výrobce se jedna? Maďaři nebo Němci nebo co to je za značku? Nikdy jsem o ni neslyšel.
    Reagovat

  • Petr: 01. 11. 2015 (21:22)

    Dobrý den, pročetl jsem si zdejší komentáře a měl bych také jeden dotaz. Rád bych koupil nějakou domácí pekárnu ale vzhledem k tomu že jsem úplný začátečník v pekárnách tak bych uvítal nějaké doporučení. Známí mají Etu Siesta ale mámě se nelíbí teflonový povrch nádoby na pečení (máme zlé zkušenosti s teflonem na toustovačích a pánvičkách) A tak jsem hledal a našel právě pekárnu Unold 68511 která by měla mít alespoň nástřik keramikou. Líbí se nám take dva druhy nádob a podle komentářu jinde německý výrobce. Myslíte že je Unold lepší než Eta? Jak je to s náhradními díly? Docela se bojím řemenu jenže řetězový převod jsem našel u pekárny za cenu téměř 5000korun a to cena 3 779 je pro nás už dost přes čáru. Ale rád zaplatím za kvalitu. Chci každopádně dvou hnětací a aby něco vydržela. Budeme péci asi 2-3 chleby týdně (jsme většinou 3 někdy 4 + návštěvy) A tak aby něco vydržela. Etu bych si zrovna pořizovat nechtěl. Poradíte zda je řemenový převod dostatečně kvalitní? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 11. 2015 (21:35)

      Dobrý den, ano, pekárnu Unold 68511 mohu z dvouhákových pekáren doporučit. Je to sice pekárna, která se prodává již delší dobu, ale zase je to odzkoušený a osvědčený typ. Tato pekárna nemá žádnou typickou závadu. Žádný stroj však není bezúdržbový, je tedy nutno předpokládat, že po delším čase používání bude potřeba některé namáhané součástky vyměnit, např. zmiňované řemeny se mění velmi snadno (narozdíl od některých jiných pekáren mají pekárny Unold odšroubovatelné dno, pod kterým se skrývají převody, výměna řemínků je tak snadná) a řemínky stojí 99 Kč jeden. Náhradní díly na pekárny Unold jsou běžně dostupné...

  • PD: 25. 10. 2015 (10:58)

    Dobrý den, potřebuji vyměnit ozubený řemen u pekárny Unold 68511. Provozovna servisu JVServispraha v Praze 9 je od dubna 2015 zrušena. Poradíte, kam se obrátit? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  25. 10. 2015 (11:05)

      Dobrý den, servis je nyní v Chrudimi, ale řemínky je možno objednat i u nás...

  • Jana Š.: 22. 07. 2015 (14:53)

    Dobrý den, děkuji za rychlé dodání pekárny! V návodu je uvedeno, že má být v pekárně zásuvka na další přísady (zrna, oříšky) - na zadní straně přístroje. Je to popsáno na str.128. Zásuvku jsem ale neobjevila :-) Je u typu 68511 někde ukrytá, nebo se jedná o chybu v manuálu?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  22. 07. 2015 (18:58)

      Dobrý den, jedná se s jistotou o tiskovou chybu návodu, tato pekárna nikdy podavač semínek neměla (z pekáren Unold má podavač model 68616 Skala). Podavače se navíc nedělají zezadu, ale shora. Mám nyní k disposici pouze návod v pdf a tam je na straně 128 text ve španělštině (tištěný návod má zřejmě jiné stránkování nebo je v jiné verzi, než mám k disposici), nemohu tedy bohužel informaci v návodu ověřit...

  • Jana: 27. 06. 2015 (20:49)

    Dobrý večer. Mám pekárnu Unold 68511 od roku 2008. Jsem s ní velice spokojená,ale potřebovala bych novou formu nedělenou,vypadává hřídelka. Chtěla jsem se zeptat,jestli se nádoba dá ještě sehnat. Děkuji Jana.
    Reagovat

  • Pavla: 18. 06. 2015 (14:23)

    Dobrý den, rozhoduji se mezi pekárnou Unold 68511 a Domo B3990. Vzhledem k 5tičlenné domácnosti se přikláním k Unold ,jelikož by měla být větší. Zarazilo mě však, že je u obou uveden stejný rozměr formy, i když by měla být Unold na 1,8 kg a Domo jen na 1,4. Děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  18. 06. 2015 (14:44)

      Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Obě pekárny (Unold 68511 a Domo 3990) mají stejně velké pečící nádoby, nádoby dokonce pasují a je možno je zaměnit. Údaj o max. velikosti chleba od výrobce nelze brát zcela přesně. Jednak záleží na tom, jak se vlastně tato hmotnost počítá, to lze dělat třemi způsoby: 1. sečíst hmotnost surovin přes pečením chleba, 2. zjistit váhu upečeného chleba, 3. podle hmotnosti mouky (pečeme-li chléb z 500 g mouky, bude po upečení vážit cca 725 g, přičemž celková hmotnost surovin na začátku včetně vody byla cca 840-900 g). Další důvod, proč údaj o max. hmotnosti nebrat příliš vážně je ten, že každý chléb jinak kyne a je (na svou hmotnost) jinak objemný, např. celozrnné a žitné chleby budou při stejné hmotnosti menší než světlé nebo sladké chleby (např. vánočka z více než 700 g mouky by zcela jistě překynula z pečící formy). U jednohákových pekáren je ideální dělat chléb z 500 g mouky, u dvouhákových je možno přidat na 750 g, ale u většího množství mouky bych se již obával překynutí. Jinak obě pekárny jsou velmi dobré, Domo má výhodu dobré ceny a Unold má zase obě formy keramické...

  • Renáta: 19. 03. 2015 (23:10)

    Dobrý večer p.Baloune, tak jsem objednala pekárnu. Mám velikou radost,ještě jednou děkuji za cenné rady.
    Reagovat

  • Renáta: 18. 03. 2015 (17:51)

    Mockrát Vám děkuji, za cenné rady a už se těšim na pekárnu.
    Reagovat

  • Renáta: 18. 03. 2015 (16:36)

    Já se omlouvám. Píšete,ze pekárna není šikovná na marmeládu. Tak proto se ptám. Zda zvládne i marmeládu,nebo jak jste to myslel. Děkuji Vám.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  18. 03. 2015 (17:15)

      Dobrý den, pekárna marmeládu zvládne, ale myslel jsem to tak, že ten, kdo dělá marmeládu často a ve velkém množství, tak ji jistě nedělá v domácí pekárně...

  • Renáta: 18. 03. 2015 (14:11)

    P. Baloune,moc Vám děkuji za rychlou odpověď. Dovolím si ještě jeden dotaz. Která z pekáren co máte v nabídce zvládne oboji. To bude asi jen Sana, myslím si to dobře? Pekárnu si chci koupit u Vás, mate úžasné recence. Jen abych věděla kolik mám došetřit. Budu kupovat v červnu. Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 03. 2015 (16:08)

      Dobrý den, omlouvám se, ale nedokázal jsem z Vašeho dotazu poznat, co by měla pekárna obojí zvládat...

  • Renáta: 17. 03. 2015 (23:16)

    Dobrý den p. Baloune, uvažuji o koupi této pekárny, má dva hnětače, také bilou barvu a ráda bych se vyhnula slabším pekárnám. Peču žitný chleb z 1kg žitné mouky, zvládne to tato pekárna zpracovat při výkonu 700W? I ostatni programy využiji.... Jde mi hlavne o ten chléb. Je možné pri koupi objednat velkou formu, chci ji zvlašť používat na marmeládu. Předem děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  17. 03. 2015 (23:49)

      Dobrý den, chléb z žitné mouky pekárna zvládne. Příkon pro hnětení není důležitý - největší spotřebu má totiž pekárna při pečení, nikoli při hnětení. Velkou formu je možno objednat, ale v současné době ještě samostatně nemáme keramickou formu, jen původní teflonovou - já myslím, že si kvůli marmeládě novou formu nemusíte pořizovat (pokud ji nebudete dělat opravdu velmi často, na to je ale zase asi pekárna trochu nešikovná)...

  • Mila: 19. 02. 2015 (10:41)

    Chci touto cestou podekovat p.Balounovi za velice vstricny a profesionalni pristup ke svym zakaznikum. Pri vymene spatne nadoby u nove pekarny postupoval rychle, komunikace vyborna. Vse jsme vyresili na 1*. Timto Vam zaslouzene patri VELKE DIKY a rada se budu na vas e-shop vracet. Mila M.
    Reagovat

  • Mila: 18. 02. 2015 (22:38)

    Dobry den, prosim o radu. Mam tuto pekarnu s keramickou nadobou a chleb jde spatne vyklopit. Muzete mi poradit jak na to? Hridelky mazu olejem, pred vyklopenim s nimi z druhe strany pootocim, presto se s tim trapim. A za druhe pri zvoleni programu mi displej neukazuje cislo programu, pouze cas a ukazatel-sipecka k programum.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 02. 2015 (23:06)

      Dobrý den, doporučuji (bez ohledu na typ a značku pekárny) chléb z formy nevyklápět ihned po upečení - nechte jej chvíli zvlhnout, např. můžete formu přiklopit na chvíli utěrkou, chléb chytí vhlkost, změkne a půjde snáze vyklopit z formy. Co se týče čísla programu, nevím přesně, jak to myslíte - pokud je to v průběhu programu (při zapnuté pekárně), tak by měl displej ukazovat zbývající čas do konce programu (odpočítává pozpátku).

    • Mila reaguje:  19. 02. 2015 (09:18)

      Dekuji za radu, vyzkousim. Ohledne cisla programu pisou v navodu toto: Tlacitkem Menu vyvolate jednotlive programy, ktere jsou podrobne popsany v tabulce " casovy prubeh". Na displeji se objevi prislusne cislo programu a indikuje tak zvoleny program. No a me po zmacknuti tl.Menu pri zvoleni programu se ukazuji casy danych programů. Cisla ne.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  19. 02. 2015 (09:58)

      Dobrý den, v návodu je zřejmě chyba a/nebo neodpovídá některým inovacím, které u pekáren Unold 68511 v průběhu výroby proběhly. Při výběru programu se totiž na displeji nezobrazuje číslo, ale objevuje se šipečka u konkrétního programu - programy jsou vypsány nad a pod displejem a při mačkání tlačítka menu se šipečka postupně přesouvá k názvu programu, který je aktuálně zvolen, někdy se mohou objevit i dvě šipečky, např. když je zvolena rychlá verze některého programu (např. při volbě rychlého celozrnného programu se objedví šipečka u Schnell a zároveň u Vollkorn).

    • Mila reaguje:  19. 02. 2015 (10:34)

      Ja jsem si to myslela, ze to bude jine u teto novejsi verze Unoldu. Ano sipecky ukazuji i 2 ( je to dle vyberu prog.). Takze je to vporadku. Tak jako je u tohoto typu zboku vypinac, coz me plne vyhovuje, jsem spokojena.

  • Dana: 13. 02. 2015 (10:36)

    Dobrý den, dost se všude píše o hlučném pípání na konci pečení u pekáren Unold. Ale nikde jsem nenašla, zda Unold 68511 má během mísení a kynutí signalizaci k nasypání semínek. A zda má i funkci předehřev před začátkem mísení. Stále váhám, kterou pekárnu vybrat. Měla jsem jednohákovou i dvouhákovou a víc s umísením těsta jsem byla spokojená s dvouhákovou. Chléb peču většinou jen z 500 g mouky, ale často potřebuji připravit kynuté těsto z 1 kg mouky. Nejen promíchat, ale v pekárně i vykynout. Moc mne zaujala Unold Skala, pro řetězový pohon, ale je jen jednoháková a nevím, jak by větší množství těsta prohnětla. Spíš se zatím přikláním k Unold 68511, i když občas v recenzích uvádí, že menší bochníky jsou u ní hůře propečené. A i trošičku pokukuji po Eta Duplica Vital (ale docela se bojím výrobků Eta). Jaká je Vaše rada? Moc děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  13. 02. 2015 (10:53)

      Dobrý den, pekárna Unold 68511 má signalizaci pro přidání semínek a také má předehřívání surovin. Určitě bych neřekl, že pekárny Unold mají zvukovou signalizaci hlučnější než jiné pekárny, je to u všech pekáren stejné. Pro Vaši potřebu (zadělávání těsta z 1 kg mouky) bych doporučoval zvolit dvouhákovou pekárnu. S pekárnou Unold 68511 neuděláte chybu. Pokud se Vám líbí pekárna Eta Duplica, doporučuji se podívat na pekárnu Domo 3990, což je taková modernější alternativa pekárny Unold 68511. Obě (Unold 68511 i Domo 3990) jsou spolehlivé a nijak výrazně (pokud pominu design) se neliší, i když drobné rozdíly mezi nimi jsou (např. ve skladbě programů)...

Vložit komentář


* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.