MojePekárna.cz - Internetový obchod s domácími pekárnami

Provoňte Váš domov čestvě upečeným chlebem


MojePekarna.cz » Domácí pekárny chleba » Unold 68511

Domácí pekárna Unold 68511

Nákupní informace:

» Pekárna je skladem

» Doprava zdarma

Cena s DPH: 3 699 Kč

U vás doma: pozítří

Popis pekárny Unold 68511:

Dvouháková domácí pekárna na časté pečení s keramickým porvrchem pečících forem. Celý název: Unold 68511 BACKMEISTER® EXTRA. 2 pečící formy, 10 uložených programů plus jeden nastavitelný, 2 hnětače, forma na chléb s nepřilnavým keramickým povrchem, 3 stupně opečení kůrky, velký průzor, po výpadku proudu pekárna pokračuje v chodu, obousměrný pohyb hnětačů, možnost přípravy marmelád, časovač, 100 cm přívodní šňůra. Příslušenství: 2 pečící formy, 2 malé hnětače, 2 velké hnětače, dávkovací dóza, malá odměrka, pomůcka pro vyjmutí hnětače, návod k obsluze s recepty

Produktová sekce: Domácí pekárny Unold

Plusy a mínusy pekárny Unold 68511:

  • dvě formy (jedna velká na jeden velký chleba, druhá malá na dva menší chleby)
  • spolehlivá pekárna pro časté pečení
  • silný a výkonný motor
  • nastavitelný program
  • pekárna je vhodná pro přípravu bezlepkových směsí
  • keramický povrch pečících nádob
  • ovládací tlačítka a display nemají sladěné jazyky (střídá se němčina s angličtinou)

Unold 68511 je kvalitní domácí pekárna na časté pečení (např. do domácnosti nebo pro náročné pekařky či pekaře). Silný motor se dvěma hnětači si poradí i s objemnějším chlebem a těstem. Pro ty, kteří chtějí péct přes noc, je nevýhodou nemožnost vypnout zvukový signál. Pekárna je nástupce osvědčených pekáren 8660 a 8650. Potěší dvěma pečícími formami (a také dvěmi sadami hnětačů) s keramickými povrchy.

Podobné pekárny:

Domo B3990

3 289 Kč s DPH

Sana SmartBreadMaker

4 860 Kč s DPH

Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra Unold 68511 Backmeister extra - výsledek testu Haus Garten Test

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba750 - 1800 g (velká forma: 22 x 12,5 x 15,5 cm, malá je stejná, jen rozpůlená)
Hnětací háky2 hnětače
Počet programů10: 9 uložených plus jeden nastavitelný
Programyzákladní program, celozrnný chléb, těsto, světlý chléb, rychlý celozrnný chléb, rychlý program pro přípravu těsta, džem, kypřící prášek, kynuté těsto, vlastní program
Odložený startano (časovač 13 hodin)
Příkon700 W
Barvabílá - stříkaný kov (plášť není plastový)
Rozměry34 x 41 x 22 cm (vxšxh)
Hmotnost7,5 kg
Záruka24 měsíců

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Unold 68511:

Vložit nový komentář

  • Janka: 10. 08. 2016 (12:17)

    Dobrý deň, môžem v tejto pekárni pripraviť jogurt, alebo to dokáže len Sana? Predávate pekárne aj na Slovensko? Ďakujem.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  10. 08. 2016 (14:28)

      Dobrý den, jogurt vyžaduje specifický postup - po dlouhou dobu mít teplotu cca 40 stupňů, což nikde jinde než v pekárně Sana nastavit nejde. Na Slovensko posíláme, ale ne všechno zboží - pekárny Sana na Slovensko poslat nemůžeme, pekárny Unold ano.

  • Alena: 13. 06. 2016 (14:33)

    Dobrý den, prosím o radu při výběru pekárny. 3,5 roku používám pekárnu Domo 3990, peče prakticky denně (někdy i navíc "jen" zadělává). Takže musím konstatovat, že vyjma nádoby, kterou jsem měnila po dvou letech je spolehlivá. V poslední době mně však jde hodně špatně po ukončení pečení vydělávat nádoba s upečeným chlebem z pekárny. Všimla jsem si, že hřídelky nádoby jsou jakoby "nařízlé". Nevím, jak se to mohlo stát, nicméně si nemyslím, že by to vyřešila koupě nové nádoby. Myslím, že se to stalo při hnětení. Uvažuji tedy o nové pekárně. Byla jsem rozhodnutá opět pro Domo 3990, nyní ale zvažuji Unold 68511. Zaujal mně i model Sana (i když se přiznám, že tuto značku neznám a hlavně mně odrazuje její výroba v Číně). Můžete mně prosím poradit s výběrem? Zejména co se spolehlivosti týká. Je mně jasné, že chci dvouhákovou pekárnu, která umí zpracovat větší množství těsta. Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  13. 06. 2016 (16:57)

      Dobrý den, obě pekárny (Domo 3990 i Unold 68511) jsou dobrá volba. Unold má možná trochu výhodu, že jeho formy jsou s keramickým povrchem. Pekárna Sana je také dobrá, ale je vhodná spíše pro specialisty na kváskové pečení (jde u ní téměř vše nastavit, ale zase nemá žádné přednastavené programy). Co se týče té závady u Vaší pekárny, zkontroloval bych i plíšky, které drží formu v pekárně, jsou v páru a nechají se snadno vyměnit (vyšroubovat).

  • Irena Š.: 31. 03. 2016 (03:44)

    Dobrý den, nejdříve bych chtěla moc pochválit Vaše stránky a hlavně Váš nevídaně vstřícný přístup k zákazníkovi, soudě dle diskusí, které jsem pročetla. A teď k mému dotazu, který zde byl zmíněn již několikrát, tedy se omlouvám a ptám .... Kterou :-) ???? Selekcí jsem došla k výběru mezi pekárnami : Unold 68511 versus Domo 3990. U první, ke které se přikláním více, se mi líbí "vybavenost" a keramický povrch a možnost pečení až 1800g .... U té druhé zase zmiňujete, že je "modernější". Unold jde snadněji opravit v případě potřeby. Domo má zase levnější náhradní díly. Takže dilema .... Děkuji vřele za odpověď na moji otřepanou otázku :-) . I.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  31. 03. 2016 (07:31)

      Dobrý den, obě pekárny jsou podobné a myslím, že chybu neuděláte ani s jednou. Je dobré vědět, že pečecí formy jsou stejně velké a tedy se vejde do obou stejně těsta/chleba. Hlavní výhody i nevýhody obou jste dobře sama popsala, teď už je jen na Vás, čemu dáváte větší přednost. Funkčně jsou obě pekárny velice podobné.

  • Marie Pokorná: 11. 11. 2015 (08:35)

    Mám pekárnu Unold a mám podezření, že se ztrhal hnací řemínek. Ještě než si objednám nový, tak bych se ráda přesvědčila, že je to ono. To dno se má odšroubovat úplně zvenku (to bílé smaltované) nebo zevnitř? Nechci to nějak zbytečně rozdělávat. Děkuji za radu.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  11. 11. 2015 (09:06)

      Dobrý den, máte, předpokládám, pekárnu Unold 68511 (zřemě po záruce, protože jinka by to udělal servis zdarma) - pak tam budou řemínky dva. Pekárny Unold mají (narozdíl od většiny jiných pekáren), tu výhodu, že mají odšroubovatelné dno - pekárnu položte (nebo opřete) na bok a odšroubujte "nožičky", dále bude dno držet na asi 4 dalších šroubcích, hned pode dnem se skrývají převody, takže snadno poznáte, v jakém jsou řemínky stavu. Řemínky je možno objednat zde: http://www.mojepekarna.cz/reminky-unold-68511 Doporučuji je nasazovat při sundaných "kolech" převodů, abyste je zbytečně nepřepínala...

  • petr: 02. 11. 2015 (15:42)

    A mohu se ještě zeptat o jakého výrobce se jedna? Maďaři nebo Němci nebo co to je za značku? Nikdy jsem o ni neslyšel.
    Reagovat

  • Petr: 01. 11. 2015 (21:22)

    Dobrý den, pročetl jsem si zdejší komentáře a měl bych také jeden dotaz. Rád bych koupil nějakou domácí pekárnu ale vzhledem k tomu že jsem úplný začátečník v pekárnách tak bych uvítal nějaké doporučení. Známí mají Etu Siesta ale mámě se nelíbí teflonový povrch nádoby na pečení (máme zlé zkušenosti s teflonem na toustovačích a pánvičkách) A tak jsem hledal a našel právě pekárnu Unold 68511 která by měla mít alespoň nástřik keramikou. Líbí se nám take dva druhy nádob a podle komentářu jinde německý výrobce. Myslíte že je Unold lepší než Eta? Jak je to s náhradními díly? Docela se bojím řemenu jenže řetězový převod jsem našel u pekárny za cenu téměř 5000korun a to cena 3 779 je pro nás už dost přes čáru. Ale rád zaplatím za kvalitu. Chci každopádně dvou hnětací a aby něco vydržela. Budeme péci asi 2-3 chleby týdně (jsme většinou 3 někdy 4 + návštěvy) A tak aby něco vydržela. Etu bych si zrovna pořizovat nechtěl. Poradíte zda je řemenový převod dostatečně kvalitní? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 11. 2015 (21:35)

      Dobrý den, ano, pekárnu Unold 68511 mohu z dvouhákových pekáren doporučit. Je to sice pekárna, která se prodává již delší dobu, ale zase je to odzkoušený a osvědčený typ. Tato pekárna nemá žádnou typickou závadu. Žádný stroj však není bezúdržbový, je tedy nutno předpokládat, že po delším čase používání bude potřeba některé namáhané součástky vyměnit, např. zmiňované řemeny se mění velmi snadno (narozdíl od některých jiných pekáren mají pekárny Unold odšroubovatelné dno, pod kterým se skrývají převody, výměna řemínků je tak snadná) a řemínky stojí 99 Kč jeden. Náhradní díly na pekárny Unold jsou běžně dostupné...

  • PD: 25. 10. 2015 (10:58)

    Dobrý den, potřebuji vyměnit ozubený řemen u pekárny Unold 68511. Provozovna servisu JVServispraha v Praze 9 je od dubna 2015 zrušena. Poradíte, kam se obrátit? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  25. 10. 2015 (11:05)

      Dobrý den, servis je nyní v Chrudimi, ale řemínky je možno objednat i u nás...

  • Jana Š.: 22. 07. 2015 (14:53)

    Dobrý den, děkuji za rychlé dodání pekárny! V návodu je uvedeno, že má být v pekárně zásuvka na další přísady (zrna, oříšky) - na zadní straně přístroje. Je to popsáno na str.128. Zásuvku jsem ale neobjevila :-) Je u typu 68511 někde ukrytá, nebo se jedná o chybu v manuálu?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  22. 07. 2015 (18:58)

      Dobrý den, jedná se s jistotou o tiskovou chybu návodu, tato pekárna nikdy podavač semínek neměla (z pekáren Unold má podavač model 68616 Skala). Podavače se navíc nedělají zezadu, ale shora. Mám nyní k disposici pouze návod v pdf a tam je na straně 128 text ve španělštině (tištěný návod má zřejmě jiné stránkování nebo je v jiné verzi, než mám k disposici), nemohu tedy bohužel informaci v návodu ověřit...

  • Jana: 27. 06. 2015 (20:49)

    Dobrý večer. Mám pekárnu Unold 68511 od roku 2008. Jsem s ní velice spokojená,ale potřebovala bych novou formu nedělenou,vypadává hřídelka. Chtěla jsem se zeptat,jestli se nádoba dá ještě sehnat. Děkuji Jana.
    Reagovat

  • Pavla: 18. 06. 2015 (14:23)

    Dobrý den, rozhoduji se mezi pekárnou Unold 68511 a Domo B3990. Vzhledem k 5tičlenné domácnosti se přikláním k Unold ,jelikož by měla být větší. Zarazilo mě však, že je u obou uveden stejný rozměr formy, i když by měla být Unold na 1,8 kg a Domo jen na 1,4. Děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  18. 06. 2015 (14:44)

      Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Obě pekárny (Unold 68511 a Domo 3990) mají stejně velké pečící nádoby, nádoby dokonce pasují a je možno je zaměnit. Údaj o max. velikosti chleba od výrobce nelze brát zcela přesně. Jednak záleží na tom, jak se vlastně tato hmotnost počítá, to lze dělat třemi způsoby: 1. sečíst hmotnost surovin přes pečením chleba, 2. zjistit váhu upečeného chleba, 3. podle hmotnosti mouky (pečeme-li chléb z 500 g mouky, bude po upečení vážit cca 725 g, přičemž celková hmotnost surovin na začátku včetně vody byla cca 840-900 g). Další důvod, proč údaj o max. hmotnosti nebrat příliš vážně je ten, že každý chléb jinak kyne a je (na svou hmotnost) jinak objemný, např. celozrnné a žitné chleby budou při stejné hmotnosti menší než světlé nebo sladké chleby (např. vánočka z více než 700 g mouky by zcela jistě překynula z pečící formy). U jednohákových pekáren je ideální dělat chléb z 500 g mouky, u dvouhákových je možno přidat na 750 g, ale u většího množství mouky bych se již obával překynutí. Jinak obě pekárny jsou velmi dobré, Domo má výhodu dobré ceny a Unold má zase obě formy keramické...

  • Renáta: 19. 03. 2015 (23:10)

    Dobrý večer p.Baloune, tak jsem objednala pekárnu. Mám velikou radost,ještě jednou děkuji za cenné rady.
    Reagovat

  • Renáta: 18. 03. 2015 (17:51)

    Mockrát Vám děkuji, za cenné rady a už se těšim na pekárnu.
    Reagovat

  • Renáta: 18. 03. 2015 (16:36)

    Já se omlouvám. Píšete,ze pekárna není šikovná na marmeládu. Tak proto se ptám. Zda zvládne i marmeládu,nebo jak jste to myslel. Děkuji Vám.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  18. 03. 2015 (17:15)

      Dobrý den, pekárna marmeládu zvládne, ale myslel jsem to tak, že ten, kdo dělá marmeládu často a ve velkém množství, tak ji jistě nedělá v domácí pekárně...

  • Renáta: 18. 03. 2015 (14:11)

    P. Baloune,moc Vám děkuji za rychlou odpověď. Dovolím si ještě jeden dotaz. Která z pekáren co máte v nabídce zvládne oboji. To bude asi jen Sana, myslím si to dobře? Pekárnu si chci koupit u Vás, mate úžasné recence. Jen abych věděla kolik mám došetřit. Budu kupovat v červnu. Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 03. 2015 (16:08)

      Dobrý den, omlouvám se, ale nedokázal jsem z Vašeho dotazu poznat, co by měla pekárna obojí zvládat...

  • Renáta: 17. 03. 2015 (23:16)

    Dobrý den p. Baloune, uvažuji o koupi této pekárny, má dva hnětače, také bilou barvu a ráda bych se vyhnula slabším pekárnám. Peču žitný chleb z 1kg žitné mouky, zvládne to tato pekárna zpracovat při výkonu 700W? I ostatni programy využiji.... Jde mi hlavne o ten chléb. Je možné pri koupi objednat velkou formu, chci ji zvlašť používat na marmeládu. Předem děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  17. 03. 2015 (23:49)

      Dobrý den, chléb z žitné mouky pekárna zvládne. Příkon pro hnětení není důležitý - největší spotřebu má totiž pekárna při pečení, nikoli při hnětení. Velkou formu je možno objednat, ale v současné době ještě samostatně nemáme keramickou formu, jen původní teflonovou - já myslím, že si kvůli marmeládě novou formu nemusíte pořizovat (pokud ji nebudete dělat opravdu velmi často, na to je ale zase asi pekárna trochu nešikovná)...

  • Mila: 19. 02. 2015 (10:41)

    Chci touto cestou podekovat p.Balounovi za velice vstricny a profesionalni pristup ke svym zakaznikum. Pri vymene spatne nadoby u nove pekarny postupoval rychle, komunikace vyborna. Vse jsme vyresili na 1*. Timto Vam zaslouzene patri VELKE DIKY a rada se budu na vas e-shop vracet. Mila M.
    Reagovat

  • Mila: 18. 02. 2015 (22:38)

    Dobry den, prosim o radu. Mam tuto pekarnu s keramickou nadobou a chleb jde spatne vyklopit. Muzete mi poradit jak na to? Hridelky mazu olejem, pred vyklopenim s nimi z druhe strany pootocim, presto se s tim trapim. A za druhe pri zvoleni programu mi displej neukazuje cislo programu, pouze cas a ukazatel-sipecka k programum.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 02. 2015 (23:06)

      Dobrý den, doporučuji (bez ohledu na typ a značku pekárny) chléb z formy nevyklápět ihned po upečení - nechte jej chvíli zvlhnout, např. můžete formu přiklopit na chvíli utěrkou, chléb chytí vhlkost, změkne a půjde snáze vyklopit z formy. Co se týče čísla programu, nevím přesně, jak to myslíte - pokud je to v průběhu programu (při zapnuté pekárně), tak by měl displej ukazovat zbývající čas do konce programu (odpočítává pozpátku).

    • Mila reaguje:  19. 02. 2015 (09:18)

      Dekuji za radu, vyzkousim. Ohledne cisla programu pisou v navodu toto: Tlacitkem Menu vyvolate jednotlive programy, ktere jsou podrobne popsany v tabulce " casovy prubeh". Na displeji se objevi prislusne cislo programu a indikuje tak zvoleny program. No a me po zmacknuti tl.Menu pri zvoleni programu se ukazuji casy danych programů. Cisla ne.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  19. 02. 2015 (09:58)

      Dobrý den, v návodu je zřejmě chyba a/nebo neodpovídá některým inovacím, které u pekáren Unold 68511 v průběhu výroby proběhly. Při výběru programu se totiž na displeji nezobrazuje číslo, ale objevuje se šipečka u konkrétního programu - programy jsou vypsány nad a pod displejem a při mačkání tlačítka menu se šipečka postupně přesouvá k názvu programu, který je aktuálně zvolen, někdy se mohou objevit i dvě šipečky, např. když je zvolena rychlá verze některého programu (např. při volbě rychlého celozrnného programu se objedví šipečka u Schnell a zároveň u Vollkorn).

    • Mila reaguje:  19. 02. 2015 (10:34)

      Ja jsem si to myslela, ze to bude jine u teto novejsi verze Unoldu. Ano sipecky ukazuji i 2 ( je to dle vyberu prog.). Takze je to vporadku. Tak jako je u tohoto typu zboku vypinac, coz me plne vyhovuje, jsem spokojena.

  • Dana: 13. 02. 2015 (10:36)

    Dobrý den, dost se všude píše o hlučném pípání na konci pečení u pekáren Unold. Ale nikde jsem nenašla, zda Unold 68511 má během mísení a kynutí signalizaci k nasypání semínek. A zda má i funkci předehřev před začátkem mísení. Stále váhám, kterou pekárnu vybrat. Měla jsem jednohákovou i dvouhákovou a víc s umísením těsta jsem byla spokojená s dvouhákovou. Chléb peču většinou jen z 500 g mouky, ale často potřebuji připravit kynuté těsto z 1 kg mouky. Nejen promíchat, ale v pekárně i vykynout. Moc mne zaujala Unold Skala, pro řetězový pohon, ale je jen jednoháková a nevím, jak by větší množství těsta prohnětla. Spíš se zatím přikláním k Unold 68511, i když občas v recenzích uvádí, že menší bochníky jsou u ní hůře propečené. A i trošičku pokukuji po Eta Duplica Vital (ale docela se bojím výrobků Eta). Jaká je Vaše rada? Moc děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  13. 02. 2015 (10:53)

      Dobrý den, pekárna Unold 68511 má signalizaci pro přidání semínek a také má předehřívání surovin. Určitě bych neřekl, že pekárny Unold mají zvukovou signalizaci hlučnější než jiné pekárny, je to u všech pekáren stejné. Pro Vaši potřebu (zadělávání těsta z 1 kg mouky) bych doporučoval zvolit dvouhákovou pekárnu. S pekárnou Unold 68511 neuděláte chybu. Pokud se Vám líbí pekárna Eta Duplica, doporučuji se podívat na pekárnu Domo 3990, což je taková modernější alternativa pekárny Unold 68511. Obě (Unold 68511 i Domo 3990) jsou spolehlivé a nijak výrazně (pokud pominu design) se neliší, i když drobné rozdíly mezi nimi jsou (např. ve skladbě programů)...

  • Jindřich Šesták: 07. 02. 2015 (17:55)

    Dobrý den. Prosím o radu, kde sehnat řemínky na pekárnu BACKMEISTER MODEL 8660. Děkuji moc za každou radu. Šesták
    Reagovat

  • Josef Banýr: 20. 01. 2015 (16:02)

    Dobrý den, chtěl bych požádat o kontakt na servis pekáren UNHOLD, po čtyřech letech se mi přestaly točit hnětače. Dále mne zaujala forma na dva menší chleby, kde by se dala objednat ? Děkuji
    Reagovat

  • Handlova: 26. 12. 2014 (16:16)

    Dobrý den,zaujalo me u pekárny UNOLD 68511,ze ma keramický povrch nádob a keramický povrch hnetacu.Chtěla bych se zeptat,zda s pečením mate zkušenost,zda se méně tato kerqmicka nadoba prichytava apod. Nejčastěji je k vidění teflon,ale mám zkušenost s jeho oloupavanim u ETA pekárny.Nevím,zda šlo o vadný kus nebo je to problém vice teflonovych výrobků.Předem děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  27. 12. 2014 (00:20)

      Dobrý den, s pečením v keramické nádobě ještě zkušenost nemám, je to nyní čerstvá novinka. Forma však není keramická celá, jedná se pouze o nástřik, tedy je to děláno stejným způsobem jako nástřik teflonový, myslím si tedy, že při pečení nebudou pozorovány žádné rozdíly. Loupáním teflonových forem bývaly pekárny Eta proslulé, již se to ale asi zlepšilo - je však také třeba říci, že správnou údržbou lze živostnot formy velmi prodloužit, zejména tím, že se chléb z formy nevyndavá hned po upečení, ale nechá se chvíli přikrytý utěrkou a pak se jen vyklopí (bez používání různých "páčidel", které mohou formu podřít) a forma se následně jen umyje vlažnou vodou...

  • Věra: 04. 12. 2014 (20:28)

    Dobrý večer, odešel mi řemínek na pekárně BackMeister Modell 68511.Prosím, kde si mohu objednat náhradní ? Děkuji Věra
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 12. 2014 (22:28)

      Dobrý den, emailem Vám posílám odkaz na servis, kde je možno řemínek objednat.

  • Milena: 04. 12. 2014 (18:31)

    Dobry den, moho poprosit o zaslani navodu k teto pekarne? na můj mail. Dekuji. Milena
    Reagovat

  • Alena V-: 17. 10. 2014 (18:38)

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné si připlatit prodloužení záruky, např. na 5 let. Mám špatnou zkušenost, měla jsem pekárnu ETA a po třech letech přestala fungovat a dle sdělení opraváře je neopravitelná, není možné sehnat náhradní díl.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  17. 10. 2014 (19:31)

      Dobrý den, prodloužení záruky nenabízíme - nevidím v tom velkou výhodu, místo náhradních dílů a servisu zaplatíte za něco, co možná ani nevyužijete. Pokud nelze sehnat náhradní díl na Vaši pekárnu, doporučuji kontaktovat přímo Etu, kde by díly měli mít i po skončení záruky a prodeje pekáren...

  • Timea: 06. 09. 2014 (21:52)

    Dobry den. Shanim remeny k pekarne. Mohli by jste mi poradit, kde bych je mohla zakoupit? Dekuji
    Reagovat

  • Jiřina Š.: 24. 02. 2014 (13:42)

    Dobrý den, jsem ohledně pekáren a pečení chleba naprostý začátečník, proto Vám budu velmi vděčná, když mi poradíte. Od své budoucí trouby očekávám: že bude umět upéct bezlepkový chleba s přidáním různých ingrediencí (kupř.semínka), že bude mít odložený start, a že bochníky nebudou moc velké, neboť jsem celiak naštěstí v rodině sama. Jestli bude umět marmeládu, tak se rozhodně zlobit nebudu a neměla by zabrat 1/2 kuchyně. Chci toho moc? Prosím, poradíte mi? Děkuji a přeji hezký den. J*
    Reagovat

    • Jiřina Š. reaguje:  24. 02. 2014 (14:18)

      :-) ještě jedna poznámka či dotaz k mému předcházejícímu volání po radě: nespňuje náhodou moje níže uvedené požadavky UNOLD 68415?

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 02. 2014 (14:27)

      Dobrý den, vzhledem k požadavkům na menší bochník a bezlepkový chléb bych doporučoval vybrat jednohákovou pekárnu s nastavitelným programem. Dle ceny doporučuji vybrat mezi pekárnami Unold 8695, Unold 68415, Unold 68615 Skala, Morphy Richards 48321 nebo Morphy Richards 48319. Lehkou výhodu mají pekárny Morphy Richards, které mají zároveň přednastavený program na bezlepkový chléb a k tomu dva nastavitelné programy.

  • J.Bartoš: 08. 02. 2014 (10:21)

    Dobrý den pane Baloune, rád bych se Vás zeptal jakou by jste mi doporučil pekárnu pro pečení žitného a kváskového chleba. S pekárnama nemám vůbec žádnou zkušenost. Mam určitou dietu a je mi doporučeno ve stravě jíst celozrnné pečivo nebo alespoň více zrnné a dle doporučení lékaře nejlépe žitný a myslím, že špaldový chléb. Kapacita výroby by byla pro maximálně dvě osoby, ve většině případu snad jen pro mě. Zaujala mi pekárna co má řetězový převod Unold, ale nemá nerezovou pečící nádobu, kterou oproti Unoldu má Sana, kde je možnost i dělat kvásek. Ovšem, pokud jsem tu dobře pochopil v komentářích, kvásek se dělá na dlouhé hodiny v pekárně a tím je vlastně "obsazená" a až po ukončení výroby kvásku lze dělat těsto např. na celozrnné housky či pizzu a nebo péci chleba. Závěrem chci uvést, že mi jde primárně o výrobu výše uvedených typů chleba a pečiva a občas nějakého těsta vhodného na pizzu. Marmelády ad. nepotřebuji. Na výrobu jogurtů již přístroj mam. Nerezovou nádobu vidím laicky jako plus do budoucna z pohledu výdrže materiálu, pokud budu péci cca 3-4 týdně. V neposlední řadě co jsem se dočetl o teflonu versus nerez, tak škodlivost teflonu je uváděná při velmi vysokých teplotách nad 260°C, což v pekárně snad není a leda na škodu by mohl být méně kvalitní potah teflonu, který by se začal odlupovat. Nejlepší by byla keramická a nebo skleněná nádoba, ale takovou pekárnu jsem na netu nenašel. Otázka, zda se někde ve světě vůbec prodává např. v USA. Děkuji předem za případnou odpověď a doporučení typu na základě Vašeho odborného pohledu.S pozdravem Bartoš
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 02. 2014 (23:42)

      Dobrý den, vzhledem k potřebné velikosti chleba pro jednu až dvě osoby bych Vám doporučil pekárnu jednohákovou. Co se týče kvásku, máte pravdu, že se dělá dlouhé hodiny. Pekárna Skala by byla jistě vhodnou pekárnou, je možno zvolit i levnější alternativy, i když ostatní pekárny nenabízejí pohon řetězem. Pekárny pečou při cca 200 stupních, takže použití teflonu je v pořádku. Keramické ani skleněné nádoby se nevyrábějí (tedy já o žádné nevím).

  • Věra: 15. 09. 2013 (20:12)

    Dobrý den pane Baloun. Mohl byste mi poradit s výběrem pekárny? Měla jsem ETU VITAL, po další záruční opravě mi budou vracet peníze(Už při nákupu-přes NET, byla poškozena forma na pečení baget, vše chtěli nafotit, poslat vadný díl zpět, pak mi poslali správný.V záruce se nejprve zakousával programátor, nedopekávalo se, po druhé dtto+ netočící packy, i když jsem je promazávala jak se dalo a nakonec i loupající se háky) Potřebuji pekárnu na pečení většího chleba , cca z 700,800gr.směsi, s možností přidávat semínka.. s nižší spotřebou, máme slabou elektriku, vypadává při větší spotřebě,Pak aby si pamatovala program při malém výpadku proudu.Občas jsem i používala dvojnádoby na upečení 2 druhů chleba při jedné spotřebě,...Přivítám i marmeládu. Kváskový chléb asi péct nebudu, jogurty dělat taky nebudu.Vzhledem k stísněným prostorům potřebuji, aby nebyla moc vysoká-zkosený půdní prostor. Údaje ve specifikacích se dost rozcházejí, pletou si tam výšku s jiným údajem, podle fotky je pak patrné, že ta výška musí být jinak. Moc Vám děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  15. 09. 2013 (21:43)

      Dobrý den, doporučoval bych vybrat mezi pekárnou Unold 68511 a pekárnou Domo 3990, obě jistě splní Vaše požadavky. Co se týče výšky, je třeba počítat s tím, že je třeba zvednout víko, takže výška ještě naroste, zkosený prostor nebo prostor na kuchyňské lince pod skříňkami je tedy pro toto spíše nevhodný...

  • Romy: 09. 04. 2013 (13:08)

    Dobrý den, poradíte mi prosím, jestli je v nabídce domácí pekárna, která má nerezovou vnitřní nádobu a z čeho bývají hnětací háky - jsou potažené teflonem? Bývají i nerezové, nevíte? Moc děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  09. 04. 2013 (15:34)

      Dobrý den, všechny formy u všech pekáren jsou standardně teflonové. Nerezová forma se nechá dokoupit k pekárně Eta Vital. Pečení v nerezu však není tolik komfortní jako v teflonu, protože se chléb snáze připeče...

  • Dagmar: 21. 02. 2013 (13:17)

    Děkuji, za podrobné odpovědi. Samozřejmě rozumím tomu, že vy nemáte na výrobu vliv. Chtěla jsem se jen dopátrat kvality jednotlivých výrobků. Chápu, že ale zřejmě i to nejde jednoznačně určit a předpokládám, že například DOMO, UNOLD i ETA VITAL jsou výrobky, co do kvality, srovnatelné.
    Reagovat

  • Dagmar: 21. 02. 2013 (12:03)

    Děkuji, všechny vaše pekárny jsou tedy vyrobeny v Číně? Jak je to u naší značky Eta? Dagmar
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  21. 02. 2013 (12:44)

      Dobrý den, nevím, zda je termín "moje pekárny" úplně vhodný. Jsem pouze obchodník a na proces návrhu a výroby nemám sebemenší vliv. Pekárny stejně jako ostatní výrobky jsou samozřejmě vyráběny v Číně (až na několik výjimek), u pekáren však neznám jediný výrobek, který by v Číně nebyl vyráběn. Zájmeno "naše" u Ety již také není delší dobu odpovídající, majitelé se za poslední leta střídali jako na běžícím páse, nyní ji zřejmě vlastní nějaká holandská investiční skupina, pokud se to již nezměnilo. Výroba probíhá samozřejmě také v Číně. Řekl bych, že místo výroby nemá na kvalitu výrobku žádný vliv.

  • Dagmar : 21. 02. 2013 (10:57)

    Dobrý den, zvažuji mezi pekárnou DOMO 3990 a UNOLD 68511. Přijdou mi skoro stejné. Jen snad různost programů. U pekárny UNOLD mě překvapilo, že má tolik programů na těsto-jako těsto, super rychlé těsto, kynuté, kypřící prášek. Skutečně má tolik programů pouze na udělání těsta? A chybí mi tu program na nějakou buchtu, koláč apod. Mohl by jste mi říci základní rozdíly mezi oběma pekárnami? A kdo je výrobcem? Vím, že u pekárny DOMO je to Belgie. Děkuji. Dagmar
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  21. 02. 2013 (11:29)

      Dobrý den, ano, programy sedí. Program na koláč a buchtu umožňuje program "kypřící prášek". Rozdíly obou pekáren jsou myslím prodrobně popsány v popisu, opravdu nevím, čím bych to doplnil. Domo je belgická značka a Unold německá, vyráběny jsou ovšem jako všechny ostatní výrobky v Číně.

  • Jana Kriegerová: 20. 01. 2013 (12:53)

    dobrý den ! Koupila jsem si pekárnu unold 68511 a chtĕla bych si upéct dobrý bezlepkový chléb z chlebových smĕsí našich domácích výrobců potřebovala bych poradit jaké dlouhé časy nastavit ve vlastním programu nebo jaký program použít pro bezlepkové pečení. Předem dĕkuji za odpovĕd.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  20. 01. 2013 (18:07)

      Dobrý den, přesné časy Vám asi nikdo neporadí, bude třeba odzkoušet, pro každou směs a každou mouku budou jistě jiné. Na nastavitelný program půjde vše nastavit, zpočátku to však opravdu budete muset vyzkoušet...

  • Mirka: 14. 01. 2013 (21:50)

    Dobrý den, když je povrch pekárny z kovu - nepálí to moc při pečení (mám doma malé děti)? Děkuji, Mirka.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  14. 01. 2013 (22:28)

      Dobrý den, horký povrch rozhodně je, neřekl bych však, že by bylo možno se dotykem výrazně spálit - hmoty je mezi spirálou a vnějším plechem dost. Samozřejmě přesné teploty na povrchu neznám, ale nikdy jsem se o naší pekárnu nespálil, přestože jsem na ni šahal v průběhu pečení.

  • Janků: 29. 11. 2012 (07:24)

    Dobrý den, v popisu pekáren jsem se dočetla, že typ Domo 3990 a Unold 68511 mají stejné rozměry forem. Ale u každé se uvádí jiná hmotnost chleba??? Jak si to vysvětlit?? Dále na obrázcích je vidět že velká forma u Domo má vyndávací ucho a u Anold toto ucho na velké formě není. Jak se forma vyndává když je horká?? Objednala bych Unold, ale chtela bych formu s uchem. Dají se při objednávce formy nějak zaměnit?? Děkuji Janků
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  29. 11. 2012 (09:46)

      Dobrý den, ano, formy mají obě pekárny stejně velké. Z rozdílu udávaných max. velikostí chleba bych nedělal žádné drama, záleží, jak se to měří (např. zda podle hmotnosti výsledného chleba nebo podle váhy vstupních surovin). Žádné pokusy jsem nedělal, ale odhadl bych, že 1800 g chleba se do formy nevejde, asi rozumné maximum je těch 1400-1500 g chleba. Forma k Unoldu opravdu nemá ucho. Přítomnost ucha však neznamená, že nebude horké, je stejně horké, jako zbytek formy, takže byste se o něj také spálila. Abych odpověděl na Vaši otázku, forma se vyndavá v rukavicích. Formy by se teoreticky nechaly zaměnit, mají však jiné zbroušení hřídélek, musely by se tedy vyměnit i hnětače - Domo má jeden pár, Unold dva, takže byste o jeden přišla. Doporučuji tedy formy raději neměnit...

    • Janků reaguje:  29. 11. 2012 (10:28)

      Děkuji za vyčerpávající odpověď, ale stále si myslím, že vyndávat v rukavici horkou formu za ucho je příjemnější, jak tahat v rukavicích formu bez ucha. Zvláště při přípravě marmelády, kdy je ještě náplń horká a hrozí rozlití. U chleba to není podstatné. Na co se prosím používají rozdílné hnětače?? Děkuji Janků

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  29. 11. 2012 (19:15)

      Dobrý den, s tím zajisté souhlasím. Vysoké hnětače u Unoldu 68511 slouží především pro větší množství těsta, zejména pokud se např. nechává jenom zadělat těsto, mělo by pak být lépe prohnětené, používají-li se i při pečení chleba, budou v něm pak větší díry. Každá věc má vždy své výhody i nevýhody...

  • Janků: 28. 11. 2012 (13:14)

    Dobrý den, vybrala jsem si na netu pekárnu: Bielmeier BHG 395, máte ji taky v nabídce? Chtěla bych dvouhákovou s kapacitou na chleby cca 1300g, pro hnětení tužších těst(koláče, vánočka..) a výrobu marmelády a škvarků( asi s mícháním po celou dobu programu). Jestli uvedený typ v nabídce nemáte, co z Vaší nabídky mi doporučíte- Děkuji Janků
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 11. 2012 (14:03)

      Dobrý den, uvedenou pekárnu v nabídce nemáme. Doporučil bych Vám vybrat mezi pekárnou Domo 3990 a pekárnou Unold 68511.

  • Sojková: 28. 11. 2012 (10:49)

    Dobrý den, zvažuji koupit pekárnu a rozhoduji se mezi Unold 68511 a Domo B3990 nebo Unold 68415. Jak jsem vyčetla, všechny mají program džem, který je pro mě mimo pečení chleba rozhodující. Zajímá mě, zda se u programu džem točí míchadla téměř celou délku programu, nebo jen zpočátku nějakou dobu a pak stojí, tak jak u některých jiných typů. Kterou doporučujete Vy? Děkuji za odpověď
    Reagovat

    • Sojková reaguje:  28. 11. 2012 (10:51)

      Má prosím někdo zkušenosti s vařením marmelád v těchto pekárnách??

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 11. 2012 (11:22)

      Dobrý den, koukal jsem se na návod k pekárně Unold 68415, tam u programu džem není hnětení vůbec. Na ostatní se podívám večer, nemám návody nyní při sobě. Srovnávat pekárny je vždy těžké. Osobně bych se nejdříve rozhodl, zda potřebuji dvouhákovou (Domo 3990 a Unold 68511) nebo mi stačí jednoháková (Unold 68415).

    • Sojková reaguje:  28. 11. 2012 (11:58)

      Omlouvám se, ale že 68415 je jednoháková jsem nepostřehla. dívala jsem se podle objemu. Dávám tedy přednost dvouhákovému typu. V případě že ani ostatní uvedené typy (Unold 68511 a Domo B3990) nebudou mít míchání, jaký typ s mícháním u programu džem mi doporučíte?? děkuji

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 11. 2012 (12:41)

      Dobrý den, pokud by Vám nevyhovoval jakýkoli přednastavený program, např. ten na džem, je vždy možno použít nastavitelný program, kde se nechá nastavit hnětení, kynutí i pečení dle libosti.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 11. 2012 (13:02)

      Dobrý den, díval jsem do návodu k pekárně Domo 3990, u programu džem také není uvedeno míchání. To je jen u pekárny Unold 68511, kde je to popsáno jako "míchání plus vaření". Otázkou je, zda se programy džem u pekáren skutečně liší, nebo zda jen pekárna Unold 68511 má nezjednodušený popis či překlad...

  • Alena Pařízková: 05. 11. 2012 (21:58)

    Dobrý večer, už se mi opotřebovala velká forma k pekárně Unold 68511 a potřebuji novou. Dá se sehnat a kde? Děkuji. Pařízková
    Reagovat

  • Ivana : 02. 11. 2012 (13:48)

    Dobrý den, po cca měsíci používání reaguje tlačítko pro odložený start jedině při silnějším opakovaném stlačení. Co s tím mám dělat. Když pošlu výrobci, vymění výrobek? Troubu mám již déle než půl roku, odložený start se snažím nepoužívat. Děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Ivana reaguje:  02. 11. 2012 (13:49)

      Já zapomněla, mám UNOLD 68511 Děkuji

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 11. 2012 (14:08)

      Dorbý den, nevím, zda poslání pekárny výrobci do Německa je dobrý nápad. Reklamace se vždy provádí u prodejce (nenašel jsem Vás podle emailu u nás v objednávkách), kde jste pekárnu kupovala, ten by Vám poslat kontakt na servis nebo zajistit dopravu do servisu - příčiny závady mohou být různé, ale na výměnu celé pekárny se mi to nezdá, oprava by jistě stačila.

  • Zuzana Cíbiková: 05. 10. 2012 (09:22)

    Dobry den, pri vsetkej ucte som dost sklamana. Podla referncii som cakala viac. V popise je uvedene, ze by tam mal byt nejaky hacik na vybratie hnietaca, ale nic take tam nebolo. Nadoba sa velmi tazko vklada do pekarne-iba zatlacenim sa ma dostat na spravne miesto, nikdy nemam istotu, ci je to v poriadku. Chyba na nej ziadnu rukovat a nie je mozne ju po upeceni chleba vybrat, pretoze je to vsetko, samozrejme, horuce.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  05. 10. 2012 (10:52)

      Dobrý den, pokud u pekárny nebyl háček na hnětače, žádejte u prodejce, kde jste pekárnu kupovala, jeho zaslání (zřejmě jej nebude mít skladem, ale nechá se objednat u dovozce). Je pravda, že pekárna u nedělené formy nemá "ouška", ale zase tak kriticky bych to neviděl; po upečení je logicky vše horké, to však platí i pro ouška, takže holou rukou byste formu stejně nemohla vyndavat. Naše pekárna, kterou máme doma, sice má na formě ouško, stejně však používám rukavice na obou roukou, protože jednou rukou se forma nedá otočit pro vyklopení chleba...

  • H. Zelená: 23. 09. 2012 (19:06)

    Děkuji, už objednávám.
    Reagovat

Vložit komentář

* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.





© Jiří Baloun
MojePekarna.cz 2008 - 2016
Specialisté na domácí pekárny
RSS aktualit | Kontakt

Další odkazy:

Mapa webu, Odkazy na srovnávače cen, Odkazy, www.pekarny.unas.cz, www.mojapekaren.sk

Nejprodávanější pekárny

Přečtěte si

Mohlo by Vás zajímat: