MojePekárna.cz - Internetový obchod s domácími pekárnami

Provoňte Váš domov čestvě upečeným chlebem


MojePekarna.cz » Domácí pekárny chleba » Unold 68415

Domácí pekárna Unold 68415

Nákupní informace:

» Pekárna je skladem

» Doprava zdarma

Cena s DPH: 3 199 Kč

U vás doma: v pondělí

Popis pekárny Unold 68415:

Výkonná domácí pekárna pro častější pečení s keramickým povrchem pečící formy. Celý název: Unold 68415 BACKMEISTER® TOP EDITION. 11 uložených programů + jeden volitelný, volba stupně upečení kůrky, dotykové ovládání, velký průzor, časovač, forma na chléb s nepřilnavým povrchem. Příslušenství: samostatná forma na chléb s nepřilnavým keramickým povrchem, hnětač s keramickým povrchem, pomůcka pro vyjmutí hnětače, odměrky, návod k obsluze s recepty.

Produktová sekce: Domácí pekárny Unold

Plusy a mínusy pekárny Unold 68415:

  • silný motor s kvalitním hnětačem (pekárna si poradí i s tužším a objemnějším těstem)
  • nastavitelný program
  • nádoba i hnětač s keramickým povrchem
  • kvalitní dílenské zpracování
  • dotykové ovládání
  • pekárna je vhodná pro přípravu bezlepkových směsí
  • dotykové ovládání a display nemají sladěné jazyky (střídá se němčina s angličtinou)

Unold 68415 je velmi kvalitní moderní domácí pekárna určená do větší domácnosti nebo pro časté pečení. Vyniká výborným zpracováním a dobrým motorem, který si poradí i s tužším a větším těstem. Náročnější pekařky a pekaři ocení přítomnost programovatelného režimu (vlastního programu).

Podobné pekárny:

Morphy Richards 48319

3 690 Kč s DPH

Sana SmartBreadMaker

4 860 Kč s DPH

Unold 68456 Edel

3 599 Kč s DPH

» Recenze pekárny Unold 68415 od paní Radky
» Recenze pekárny Unold 68415 od paní Šárky
» Recenze pekárny Unold 68415 od pana Marka

Unold 68415 Unold 68415 Unold 68415 Unold 68415 Unold 68415 Unold 68415Unold 68415 Domácí pekárna Unold 68415 Unold 68415 - cena Plus X Award

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba450 - 1000 g (objem nádoby 3 l - 14 na 19 cm)
Hnětací háky1 jemně prohnutý hnětač
Počet programů12: 11 uložených a jeden nastavitelný
Programyzákladní program / celozrnný chléb / světlý chléb / rychlý program / kynutý koláč / kypřicí prášek / džem / těsto / celozrnný chléb rychlý / pečení / rychlý program na přípravu těsta / vlastní program
Odložený startano (časovač 13 hodin)
Příkon615 W
Barvaušlechtilá ocel / černá
Rozměry32x37x26 cm (vxšxh)
Hmotnost7,6 kg
Záruka24 měsíců

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Unold 68415:

Vložit nový komentář

  • Rena: 17. 03. 2016 (22:11)

    Láká mě keramická forma - předpokládám, že je zdravější než teflon. Nemohu se však rozhodnout: Jaká je životnost keramické formy? Není náchylnější k poškození? Vyklápí se z ní dobře? Vy byste ji spíš doporučil nebo spíš nedoporučil? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 03. 2016 (09:20)

      Dobrý den, životnost prokázanou praxí ještě nemohu dost dobře hodnotit, protože keramické formy se nabízejí jen něco málo přes rok a to je na nějaké soudy ještě příliš brzy. Je však pravda, že jsme na formy neměli ještě žádnou reklamaci. I u keramické formy je však třeba dát pozor na to, aby se něčím ostrým a tvrdým neodřela.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 03. 2016 (09:22)

      Ještě jsem zapomněl na to vyklápění - vyklápí se z ní stejně dobře jako z teflonové formy. My máme doma formu teflonovou a nijak nám to nevadí, pekli jsme i ve formě keramické je to stejné, tedy není vůbec třeba se toho obávat...

    • Rena reaguje:  18. 03. 2016 (10:55)

      Ještě bych se zeptala, jestli je tato pekárna plně dostačující k pečení kváskového chleba, nebo jestli mám hledat nějakou speciální. Sanu nechci, má málo programů, žádné přednastavené a je zbytečně drahá. Děkuji.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 03. 2016 (11:08)

      Dobrý den, ano, pokud budete mít kvásek hotový odjinud, je tato pekárna vhodná na pečení chleba z kvásku (jsou vhodné všechny pekárny, které mají nastavitelný program).

  • Veronika: 06. 12. 2015 (07:24)

    Dobrý den, chtěla bych se dozvědět rozměry pečící formy. Bylo by to možné? Děkuji!
    Reagovat

    • Veronika reaguje:  06. 12. 2015 (07:31)

      Beru zpět, máte to v popisu, přehlédla jsem :)

  • Renata: 04. 12. 2015 (09:16)

    Dobry den, je mozne v této pekarne péci i bezlepkový chléb? V jednom srovnávači jsem četla, že ne.. Uvažuji ještě o pekárne Eta Delicca..jakou vy mi doporučíte a proč?;-))Díky!!!
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 12. 2015 (09:46)

      Dobrý den, pekárna Unold 68415 je naopak na bezlepkové pečení velmi vhodná, má totiž nastavitelný program, ten na bezlepkové pečení doporučuji zejména. Jsou i pekárny, který mají již z výroby přednastavený bezlepkový program, já ale ale za lepší variantu považuji to, když je pekárna vybavena nastavitelným programem - různé druhy bezlepkové mouky vyžadují různě dlouhé kynutí i pečení a k tomu je právě nastavitelný program dobrý (tedy že se tyto věci nechají nastavit a je tak možno v pekárně péci různé druhy bezlepkového pečiva a používat různé druhy bezlepkových muk).

  • J.Pekárek: 18. 10. 2015 (19:49)

    Dobrý den. Nemáte aktuální informace o možnosti servisu pekárny Unold v Praze? Odkaz z podzimu roku 2014 není funkční. Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 10. 2015 (21:51)

      Dobrý den, ano, servis v Praze již není, kontakt na servis Vám posílám emailem.

  • miki: 21. 09. 2015 (21:36)

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli pekárna Unold 68415 má keramickou formu na pečení.Děkuji za odpověď.
    Reagovat

  • Marie: 21. 04. 2015 (09:14)

    Dobrý den, v pekárně přestala svítit žárovka dá se vyměnit. Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  21. 04. 2015 (09:27)

      Dobrý den, ano, postup je u všech pekáren stejný: žárovka se nachází pod plastovým průhledným krytem v pečícím prostoru (a to vždy v horní části v blízkosti displejového panelu), kryt drží na cca 2-3 šroubcích, po jeho sejmutí je možno žárovku vyšroubovat a nasadit novou. Je to běžná tepluodolná žárovka - v obchodech ji mívají označenou jako "žárovku do pečících trub".

  • Luděk: 04. 01. 2015 (17:14)

    Dobrý den, u pekárny Unold 68415 nám přeskakuje ozubený řemen. Myslím si, že došlo k opotřebení uložení hřídele hnané řemenice, která se naklání. Je možné zakoupit ložiskové pouzdro jako náhradní díl? Případně prosím o informaci, kde na Východní Moravě je možné nechat pekárnu opravit? Děkuji Luděk
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 01. 2015 (22:10)

      Dobrý den, o tři komentáře níže je kontakt na servis pekáren Unold, tam se můžete informovat na dostupnost a cenu náhr. dílu.

  • Michaela killarova : 11. 11. 2014 (10:01)

    Aha, tak to je škoda. Pekárnu mám témeř 5 let, tak to už se zárukou mám smůlu. Je mi líto kvůli těsnění vyhodit celou formu, když nic ale doma nevymyslí mě, tak si tedy koupím novou. Díky za reakci killarova
    Reagovat

  • michaela killarová: 10. 11. 2014 (19:34)

    Dobrý den, u formy se mi zespodu u hnětacícho háku vydrolila gumička, co drží hnětací tyč na kterou se dává hnětač do formy, takže nyní tyč ve formě nedrží. Bylo by možné to spravit? Díky, Killarová
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  10. 11. 2014 (23:19)

      Dobrý den, spravit se to bohužel nedá, je třeba koupit formu novou. Je-li pekárna v záruce, lze ji reklamovat u prodejce. Pokud jste ji kupovala u nás, pošleme Vám formu novou...

  • Monika sedlakova: 23. 10. 2014 (22:31)

    Dobry den, potrebovala bych sehnat k pekarne Unold 68415 novy hnaci remen. Mate nejaky tip na koho se obratit pripadne kolik by tak asi mohl stat? Dekuji Monika
    Reagovat

  • Petra Antonová: 23. 10. 2014 (14:33)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se dá někde sehnat návod v češtině na domácí pekárnu Unold Backmeister 600W. Děkuji Antonová
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  23. 10. 2014 (14:41)

      Dobrý den, abych Vám mohl pomoci, bude potřeba uvést celý název pekárny. Backmeister je jen označení pro domácí pekárny, které používá značka Unold a 600 W je označení příkonu, bude potřeba uvést typ pekárny, u Unoldu je číselný a mívá 4-5 číslic, děkuji.

  • Petr Hlavica: 19. 09. 2014 (22:00)

    Vážený pane Baloune,mám dotaz ohledně výběru domácí pekárny.Ve svých -sátinách jsem se dozvěděl,kromě jiného,že jsem alergický na lepek a rozhodli jsme se,že bude lepší,snad i levnější zakoupit domácí pekárnu,vzhledem k cenám bezlepkových potravin,pečiva.Snažíme se vybrat co nejlevnější,nejkvalitnější apod.D test 9/2014.Vy sám uvádíte,že je nutné se mimo jiné rozhodnout mezi jednohnětačovou a dvouhnětačovou,ale Mor.Rich. i Unold48415 mají pouze jeden a přesto jsou velmi kvalitní, je to tak.Nyní po mírném prostudování se rozhodujeme právě mezi Unold 48415, Morphy Richards 48321 a levnější "dvouhnětačovou" Domo 3990,ale bez programu na bezlepkové pečení.Omluvte mi prosím,tak rozsáhlý dotaz,ale mohl byste mi odpovědět. Děkuji, s pozdravem dobrý večer.Hlavica.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  19. 09. 2014 (22:14)

      Dobrý den, na bezlepkové pečení doporučuji vybrat pekárnu s nastavitelným programem - ten lze narozdíl od přednastaveného programu upravit a navolit téměř libovolně. U bezlepkového pečení se to pravděpodobně využije, protože bezlepkové těsto totiž s moukou bez lepku hůře kyne. Řekl bych, že ideální je pekárna Morphy Richards 48321/48319, která má dva programy nastavitelné a jeden bezlepkový, to žádná jiná pekárna nabídnout nemůže. Všechny pekárny z Vašeho výběru jsou kvalitní a spolehlivé. Pekárna Domo 3990 je dvouháková, tedy v ní lze upéct větší množství chleba (zároveň to však znamená, že se v ní hůře dělá velmi malé množství chleba).

  • ivana: 06. 06. 2014 (20:42)

    Dobrý večer, děkuji za rychlou odpověď. Ještě bych se chtěla zeptat, která z těch pekáren, co jste uvedl, má sklápěcí hák na hnětení těsta a kterou z nich byste si vybral Vy? Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 06. 2014 (21:11)

      Dobrý den, sklopný hák má jen pekárna Morphy Richards 48319. My máme doma pekárnu Morphy Richards a jsme spokojeni, ani další pekárny však nejsou špatné. Před výběrem konrétního typu bych se však nejdříve rozhodoval, zda zvolit pro své potřeby jednohákovou nebo dvouhákovou pekárnu a pak bych teprve zvolil konkrétní model.

  • ivana: 06. 06. 2014 (17:50)

    Dobrý den, chtěla bych se poradit, jaká pekárna je nevhodnější pro pečení kváskového chleba, který potřebuje delší dobu na kynutí. (Asi by byla nevhodnější pekárna, u které si lze nastavit vlastní program pečení a tedy dlouhou dobu kynutí těsta). Děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 06. 2014 (19:00)

      Dobrý den, je to přesně tak, jak píšete, na kváskový chléb (pokud již máte hotový kvásek odjinud) je nejvhodnější pekárna s nastavitelným programem. To jsou tyto: všechny pekárny Unold a Morphy Richards, dále Domo 3990 a pekárna Sana SmartBreadMaker (ta je vhodná i na přípravu samotného kvásku).

  • Marcela: 12. 05. 2014 (13:57)

    Dobrý den potřebuji koupit moji první pekárnu. rada bych věděla něco víc o pro programu bezlepkové pečení v čem se liší od jiného programu co je tam na víc jaky je konečný výsledek.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  12. 05. 2014 (14:29)

      Dobrý den, pekárna Unold 68415 bezlepkový program nemá, můžeme si však rozdíly mezi standardním programem na chleba a bezlepkovým programem ukázat na příkladu pekárny Morphy Richards 48319, která bezlepkový program má. Základní program na chléb má tento průběh: 10 minut první hnětení, 20 minut první kynutí, 15 minut druhé hnětení, 25 minut druhé kynutí, 45 minut třetí kynutí a 60 minut pečení. Bezlepkový program má tento průběh: 10 minut první hnětení, 10 minut první kynutí, 15 minut druhé hnětení, 20 minut druhé kynutí, 30 minut třetí kynutí, 70 minut pečení. Na bezlepkové pečení doporučuji pekárnu s nastavitelným programem, kde lze jednotlivé časy upravovat podle konkrétních receptů, výsledků a surovin. Jako nejvhodnější na časté bezlepkové pečení se jeví pekárny Morphy Richards, které mají bezlepkový program a zároveň dva programy nastavitelné...

  • Vladimíra: 14. 03. 2014 (23:53)

    Dobrý den, prosím o sdělení, zda se záruční doba 24 měsíců týká i nádoby. Děkuji.
    Reagovat

  • MARIE: 06. 03. 2014 (23:22)

    Dobrý den,prosím o informaci k této pekárně máme ji zhruba 3,5 roku ,v poslední době při míchání dost nepříjemě piští,namazání nepomohlo dá se to nějak opravit nebo jinak odstranit. Děkuji za odpověd. Marie
    Reagovat

  • TerezaK: 23. 01. 2014 (11:02)

    Dobrý den, po pěti letech bezchybného a téměř denního provozu pekárny Unold 68415 potřebuji vyměnit hnětač a nádobu-začala se olupovat vrchní nepřilnavá vrstva (ano, občas oboje umyju v myčce a toto je důsledek, kdybych se držela návodu a myla pouze v ruce, zřejmě tento problém nenastal). Ráda bych se zeptala, zda je možné k této pekárně nádobu sehnat v nerezu (a případně cenu). Děkuji, TerezaK
    Reagovat

  • kamil: 21. 12. 2013 (11:05)

    Dobrý den. Vlastníme domáci pekárnu typu Unold 68415 a po čtyřech letech provozu nám vypadla středová rotační hřídel v pečíci formě. Je toto možné opravit, nebo se to řeší koupi nové formy. V případě koupi nové formy, je lepší koupit i nový hnětač ? Děkuji za Vaši odpověď.
    Reagovat

  • Daniela: 07. 12. 2013 (01:05)

    Dobry den, mam jen dve otazky. Zaujala me vase pekarna jako darek pro moji starou babicku, ktera kvuli revmatismu v prstech nemuze delat jeji oblibene knedliky nebo vanocni cukrovi. Dokaze tento produkt jen hnist testo bez peceni? Dokaze hnist knedliky a cukrovi? A pokud ano, muzu platit Paypal nebo kredit kartou? Dekuji mnohokrat. Daniela
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  07. 12. 2013 (16:20)

      Dobrý den, ano, pekárna má program na zadělávání těst (který je bez pečení). Jak funguje placení přes PayPal nevím, máme klasický bankovní účet, na který lze peníze převést. Při volbě placení dobírkou lze částku u řidiče PPL platit kartou, řidiči s sebou mají terminál.

  • Dušan: 21. 11. 2013 (19:19)

    Dobrý den, s pekárnou pečeme už dva roky a jsme spokojeni. Dnes jsem nasypal směs a nalil vodu do nádoby a spustil pekárnu (jako již mnohokrát před tím). Míchadlo se nedokázalo otočit, motor naprázdno běžel, míchadlo se bez většího odporu i se směsí samo taky otáčelo, ale spolu jim to nešlo (podle mého soudu závada v převodech). Mohl by jste mi poradit kam odvézt (poslat) pekárnu do servisu, Jsem z okolí Pardubic. Děkuji
    Reagovat

    • Dušan reaguje:  21. 11. 2013 (19:29)

      Projel jsem vaši diskuzi a našel kontakt na servis. Hezký den

  • Ruzena: 05. 04. 2013 (10:21)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se dá sehnat pečící forma na Unold model 8641(pekárna se už nevyrábí),nebo podobná,děkuji.
    Reagovat

  • Martin: 30. 12. 2012 (22:19)

    Dobrý den, mám problém s nastavením vlastního programu. Dle návodu by mělo jít nastavit hodnoty 1. hnětení(knead1), 1. kynutí(rise1) a 2. hnětení(knead2) v rozmezí 0-14,0-100 a 0-15 minut. Mě ale tyto první tři parametry nejdou nastavit na nulu. Knead1 mi jde nastavit na min. 6 minut, rise1 na min. 20 minut a knead2 na min. 5 minut. Pak už všechny další parametry jde nastavit na nulu. Je to normální? Potřeboval bych právě nastavit první 3 parametry na nulu a ono to nejde. Poradíte? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  31. 12. 2012 (11:01)

      Dobrý den, v návodu je třeba číst pozorně - některé fáze jsou uvedeny na několika řádcích, časy za všechny tyto řádky je třeba sečíst. Například první hnětení se skládá z dvouminutového přepínaného hnětení, dále ze 4 min. hnětení se 4 malými pauzami a pak z hnětení bez pauzy, které se nechá nastavit 0-8 minut, po sečtení tedy dojdete k tomu, že min. doba hnětení je 6 minut. 1. kynutí se nechá nastavit 20-60 minut a 2. hnětení na 5-20 minut.

  • Andrea: 04. 12. 2012 (14:41)

    Dobrý den, jaký je rozdíl mezi pekárnou Unold Scala a Unold 68415 kromě váhy a automatického přidávání semínek? Je pohon pro Unold 68415 řetězem? A jaký je rozdíl ve velikosti pečících forem u těchto dvou "unoldek" a pekárny Morphy richards 48319? Předem děkuji za odpověď. Andrea
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  04. 12. 2012 (15:24)

      Dobrý den, kromě vzhledu, váhy, podavače a surovin a pohonu jsou podobné. Pekárna Skala je jediná pekárna, která má pohon řetězem. Pečící formy jsou pro všechny jmenované pekárny (včetně pekáren Morphy Richards) stejné.

  • efly: 22. 11. 2012 (13:14)

    Dobrý deň, pekáreň som si zakúpil hlavne pre pečenie kváskového chleba. To znamená že budem využívať hlavne voliteľný program. Avšak pri prvom pečení som nevedel navoliť preskočenie niektorých fáz. V návode sa píše, že po prekročení času v rámci jednotlivých fáz sa zobrazí 0 a program ( fáza ) sa automatický preskočí. Moja otázka teda znie akým spôsobom navoliť 0, nakoľko mi pri preskočení času vždy nabehne minimálna hodnota predmetnej fázy, napr. 0,20. Zatiaľ chlieb pripravujem cez samostatné hnietenie a potom po vykysnutí cesta programom pečenie chlib upečiem, avšak čas pečenia je obmedzený na 1 hod, pričom potrebujem minimálne 1.10 hod. Návod hovorí že je to možné. Ďakujem za skorú odpoveď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  22. 11. 2012 (16:11)

      Dobrý den, přiznám se, že si nejsem jist, zda jsem dobře pochopil Vaši otázku. Zřejmě Vás zajímá, jak je možné nastavit délku jednotlivých fází na nastavitelný program? Doporučuji se podívat do návodu na časovou tabulku: http://www.mojepekarna.cz/navody/navod_unold_68415.pdf (v tomto pdf strana 11). V té nás zajímá sloupec 12 "Eigenprogramm", v řádcích tabulky je podrobně rozepsáno, co a jak se nechá nastavit, rozmezí je většinou velké, např. péct lze 0-80 minut, kynutí lze v kuse nastavit až 240 minut. Pokud jsem neodpověděl dobře nebo jste se ptal na něco jiného, než jsem odpovídal, prosím rozvést otázku.

  • Ivana: 25. 08. 2012 (11:00)

    dobrý den, ještě mám jeden dotaz - dnes jsem pekla chleba - nastavení Základní, kůrka střední, vel.II...po druhém kynutí jsem kolem pekárny prošla a ta pípla a na displeji svítil čas 3:00 jak na začátku...dala jsem chleba dopéct. Čím se to stalo? na pekárnu jsem vůbec nešáhla..a když se toto stane dá se nastavit jen třetí kynutí + pečení? (vím že ve vlastním nastavení by to šlo ale jak obejít mísení a I. a II. kynutí?)já zadala jen pečení. na základní program jsem pekla poprvé, včera na celozrný rychlý. Zkusím ještě jeden "pokus". děkuji za info
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  25. 08. 2012 (21:29)

      Dobrý den, omlouvám se, ale dost dobře nerozumím Vašemu dotazu. Pekárna by měla pípat v průběhu cyklu (jako signál pro možnost vložení semínek) i na jeho konci při dopečení chleba.

    • Ivana reaguje:  26. 08. 2012 (10:19)

      dobrý den, ano, pekárnu jsem nastavila na základní program, a pak pípla na přidání semínek - což jsem přidala, a po druhém kynutí pípla - na displeji se objevil čas 3:00 - tedy se to hodilo zpátky na začátek Základního programu. na pekárnu jsem nesahala ani s ní nic nedělala.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  26. 08. 2012 (21:54)

      Bohužel, takto na dálku Vám nejsem schopen poradit. Může být jen něco špatně nastaveno, také může být pekárna vadná. Na základní program pekárna pípá dvakrát, jednou pro přidání surovin v průběhu druhého hnětení, podruhé po druhém kynutí pro možnost vyndání hnětače.

  • Ivana: 24. 08. 2012 (21:30)

    Dobrý den, dnes mám pekárnu Unold první den, první chleba upečen z hotové směsi - povedl se, jen jsem se chtěla zeptat kde si nastavím velikost chleba? nebo to se nastaví automaticky? je to tlačítko Stufe I a Stufe II? (všechny ostatní pekárny uvádí 3 velikosti). děkuji moc za info..(zatím se seznamujeme:)
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  24. 08. 2012 (22:21)

      Dobrý den, velikost chleba se nastavuje tlačítkem Stufe, je možno zvolit dvě velikosti, což je obvyklé; ve většině případů se na tlačítko ani nemusí mačkat, protože vždy je již jedna možnost vybraná automaticky. Tři možnosti volby bývají u nastavení propečení kůrky. Jen upozorňuji, že tlačítko velikosti chleba nemá žádný vliv na hmotnost chleba (ta je odvislá od nasypaných surovin), ale jen lehce koriguje délku pečení, případně kynutí (viz časová tabulka).

  • Miloš Tesař: 28. 06. 2012 (15:33)

    Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jestli Unoldd 68415 má horkovzdušný ventilátor při pečení? Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 06. 2012 (17:25)

      Dobrý den, horkovzdušný ventilátor jsem ještě u pekárny neviděl. Je tam topná spirála, pečící forma je umístěna nad ní. Ventilátor by chleba mohl vysušit...

  • Anna: 02. 04. 2012 (09:00)

    Dostala jsem se do stadia, že bych pekárnu nejraději vyhodila z okna. Peču podruhé, rozčiluji se s dotykovým displejem. Nereaguje na mne tlačítka start/stop. Suroviny jsou v pekárně, všechna ostatní tlačítka se mi smějí, reagují okamžitě, jen ten jeden ne.
    Reagovat

    • Anna reaguje:  02. 04. 2012 (09:41)

      Četla jsem si diskusi a vyčetla jsem, že je vhodné držet tlačítko několik sekund. A ejhle, pekárna se rozběhla. Díky vám všem,co píšete.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 04. 2012 (09:42)

      Dobrý den, jak je psáno v návodu, tlačítko start/stop je třeba držet déle (několik sekund), má totiž pojistku proti nechtěnému stisku. Není třeba na něj mačkat, jen na něm nechat prst delší dobu...

  • pan Úžasňák: 30. 03. 2012 (09:48)

    Dobrý den, můžu se zeptat jestli nějaký rozdíl v "TOP EDITION" ? ( jak se někde uvádí)
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  30. 03. 2012 (10:43)

      Dobrý den, pokud tím top edition myslíte dovětek k názvu, který se někdy píše za Unold 68415, tak žádný rozdíl není, pekárna Unold 68415 je jen jedna. Ten dovětek je celým názvem Backmeister Top Edition, já jej nikde neuvádím, je to pak moc dlouhé...

  • Petra: 08. 03. 2012 (21:37)

    Dobrý den, potřebovala bych sehnat k výše uvedené pekárně nhradní hnětač, je to možné. Děkuji.
    Reagovat

  • M. Hyšková: 21. 02. 2012 (20:49)

    Dobrý večer. Výše uvedenou pekárnu užívám již třetím rokem prakticky každý den a jsem zcela spokojena. Nyní řeším protékání těsta z pečící formy, vzhledem k vytíženosti pekárny to však považuji za normální jev opotřebení. Dovoluji si ji doporučit - jsem schopna v ní uvařit výborné marmelády (a to v opravdu velké různorodosti a množství), těsto na kynuté sladké pečivo připravuji výhradně zde, stejně jako těsta pro nás každodenní chléb, který však stejně jako sladké pečivo peču v klasické troubě - s tím, že těsto nechávám pouze na pekárně. Není to důsledek nespokojenosti s pekárnou, prostě jen máme rádi klasické pomoučněné bochníky s patřičnou kůrkou. Ani po třech letech bych nekupovala jiný produkt.
    Reagovat

  • Kóďa: 16. 02. 2012 (09:30)

    Naskenoval jsem komplet manuál v češtině a hodil ho na stránky ULOŽTO. Tady je odkaz ke stažení: http://www.ulozto.cz/xcugQ5k/domaci-pekarna-unold-68415-pdf
    Reagovat

  • Olina Starostová: 30. 12. 2011 (17:04)

    Dobrý den, mám pekárnu Unold 415 asi 3 roky. Naprostá spokojenost! Ale dnes při zadělávání těsta na veky se ozval dost hlasitý rachot, když jsem vyndala formu, tak se ozývá velký piskot. Prosím o váš názor, co by to mohlo být, zda by se mi vyplatilo dát pec opravit, nebo koupit novou. Peču ob den, tak si myslím, že má třeba odslouženo.Nedá mi, abych nenapsala svůj názor na pečení chleba doma. Kdo přemýšlí, jestli pec koupit, ať neváhá a koupí! Když nechám stranou výbornou chuť, tak určitě není od věci finanční stránka. Sledujte: Cena 800 gr. chleba v obchodě - cca 40,- Kč, doma upečený chleba (ne ze směsi) cca 10,- Kč. Rozdíl 30,- Kč za 1 chleba. 15 chlebů za měsíc, 180 chlebů za rok - úspora 5400 Kč za rok.Pec se zaplatí za půl roku. A to nepočítám veky, které vyjdou na 3,50 Kč a z pece jsou bezkonkurenční. Tak vidíte, mám problém, ale přesto na pec pěju ódy. Nedivte se. Jsem nadšená pekařka (celkem peču chleba 7 let) předtím jsem měla ETU. Pec jsem kupovala ve vašem obchodě, proto mám tu odvahu vás žádat o radu. Děkuju za pozornost a zdravím.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  31. 12. 2011 (10:07)

      Dobrý den, podle popisu bych řekl, že vypadl nebo se uvolnil řemen, zřejmě bude nutné jej vyměnit, možná i spolu s ozubeným kolem. Kontakt na servis je zde: www.unold.cz/servis.html Opravu odhaduji na 500 Kč.

  • Jaroslava Švecová: 24. 10. 2011 (00:09)

    Dobrý den, před více než dvěma lety jsem zakoupila domácí pekárnu Unold 68 415. Pekla jsem téměř denně s maximální spokojeností. Poslední dobou ale z pekárny vyndavám nevzhledné a nechutné chleby, které jakoby vůbec nevykynuly. Hřídelka se pohybuje i vertikálně a téměř pokaždé těsto proteče podél hřídelky mimo prostor pečící formy. Někde jsem četla, že životnost pekárny je asi 700 - 800 pečících cyklů. Poraďte, co mám dělat - nechat pekárnu opravit nebo koupit novou?
    Reagovat

  • Marcela Bartošová: 07. 07. 2011 (23:31)

    Dobrý den, zakoupila jsem pekárnu Unold 68415 na základě kladných recenzí. Teď nevím co s ní, peče nevzhledné chleby, které jsou nerovnoměrně upečeny. Vyzkoušela jsem dle rad přidat více vody, nebo ubrat, ale žádná změna, chléb je uprostřed propadlý. Chápala bych kdybych si míchala mouky sama, ale používám ověřené chlebové směsi, které jsem používala i ve své staré pekárně z Tesca, která je vždy upekla nadýchané. Při posledním pokusu, kdy jsem dle návodu chtěla použít program rychlý celozrnný mi, ale místo času 2:08 jak je uvedeno v návodu naskočil čas 1:38. Stejný čas 1:38 naskočil i u programu rychlé těsto, kdy má mít čas 0:45. Není možné, že má pekárna vadný programátor? Poradíte mi co s ní mám nyní dělat? M.B.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 07. 2011 (08:00)

      Dobrý den, co s pekárnou je, nevím, bude asi chtít opravu. Pokud byla pekárna kupována v ČR a je v záruce, tak Vám ji zdarma opravíme v našem servisu. Pošlete mi prosím email, pošlu Vám adresu servisu.

  • Lubor Bažant: 29. 06. 2011 (17:24)

    Dobrý den, zvažujeme zakoupení pekárny 68415 především pro pečení bezlepkového pečiva. Jak jsem vyčetl z diskusí využívá se na to volitelný program, bohužel nikde jsem nenalezl nastavení parametrů tohoto programu pro pečení bezlepkového pečiva. Můžete prosím uvést doporučené nastavení?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  29. 06. 2011 (17:30)

      Dobrý den, žádné doporučené nastavení, které bude zaručeně fungovat není. I bezlepkové směsi se liší. Ne každá bezlepková směs dopadne dobře, když se peče na bezlepkový program, proto mají některé pekárny program nastavitelný - předpokládá se zřejmě metoda pokus/omyl. Podívám se večer na nastavení bezlepkového programu nějaké jiné pekárny a napíšu ho sem.

  • Marcela Hodanová: 18. 06. 2011 (12:46)

    Dobrý den. Kde se dá koupit těsnění na hřídel pekárny Unold 68415. Děkuji za informace.
    Reagovat

  • Hanka: 23. 05. 2011 (11:35)

    Dobrý den.Povedlo se mi vyhodit hnětací hák na Clatronic BBA 2787.Objednala jsem na slepo hák Domo 3975 ale bohužel nepasuje.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  23. 05. 2011 (11:46)

      Dobrý den, pokud jste ho objednávala u nás, můžete nám jej poslat zpět, peníze Vám za hák vrátíme. Kde koupit správný bohužel nevím.

  • Jana Tóthová: 12. 04. 2011 (22:48)

    Dobrý den. Dostala jsem novou pekárnu UNOLD 68415, ale bohužel bez českého návodu. Mohla bych poprosit někoho, kdo by byl ochotný mi návod zaslat e-mailem nebo poštou? Ráda zaplatím náklady s ofocením i poštovným. Velice děkuji. J.T.
    Reagovat

  • Roman: 04. 03. 2011 (15:27)

    Tak jsem odvezl pekárnu Unold 68415 po 2,5 letém provozu (pečení cca 2x týdně) do sevisu pro značné opotřebení uložení hřídele hnané řemenice a opotřrbení uložení unašeče v pečící formě. Oprava bude stát cca 1000 kč. Pokud tuto pekárnu nechcete jen jako ozobu kuchyně, ale chcete v ní péct často, tak si jí nekupujte!!!! (Podrobnosti k problému opotřebení viz. také dlouhý a podrobný příspěvek z 20.3,2010). Dozvěděl jsem se také, že hlavní zastoupení fy Unold pro ČR - firma ARGO Žihobce končí. V Praze provádí servis JV Servis - p. Vachutka. Ten v malém krámečku ve Vysočanech opravuje všechno - od televizí po fény. Tak jsem zvedavý, na jaké úrovni bude opravovat pekárny.
    Reagovat

    • Ing. Vachutka reaguje:  24. 03. 2011 (09:40)

      Na tento příspěvek lze odpovědět, že každá reklama je dobrá. Pekárny Unold jsou kvalitativně dobré, konstrukčně téměř shodné s ostatními značkami. Pan Roman zapomněl uvést, že stanovená cena byla včetně chlebové formy, za opravu zaplatil 520kč a měl to do týdne opravené. Dobrou práci lze dělat i v malém krámečku, ve velkém by to bylo o polovinu dražší.

Vložit komentář

* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.





© Jiří Baloun
MojePekarna.cz 2008 - 2016
Specialisté na domácí pekárny
RSS aktualit | Kontakt

Další odkazy:

Mapa webu, Odkazy na srovnávače cen, Odkazy, www.pekarny.unas.cz, www.mojapekaren.sk

Nejprodávanější pekárny

Přečtěte si

Mohlo by Vás zajímat: