MojePekárna.cz - Internetový obchod s domácími pekárnami

Provoňte Váš domov čestvě upečeným chlebem


MojePekarna.cz » Jak vybírat domácí pekárnu

Jak vybírat domácí pekárnu

  1. Co umí domácí pekárna?
  2. Je domácí pekárna určena pouze na chleba?
  3. Na co se zaměřit při výběru domácí pekárny?
  4. Jaké parametry pekáren jsou důležité?
  5. Je podstatný počet hnětačů?
  6. Teflonová, keramická nebo nerezová forma?
  7. Video - ukázka pečení v domácí pekárně
  8. A kterou pekárnu tedy vybrat?

Co umí domácí pekárna?

Pro pečení chleba nepotřebujete špinit žádné nádobí, hrnce, vály nebo mísy. Stačí pouze do pekárny nasypat suroviny a ona si poradí sama. Suroviny nejprve promíchá, uhněte těsto a nechá ho vykynout. Po kynutí těsto upeče a můžete vyndat čerstvý a voňavý domácí chleba.

Chleba z domácí pekárny vypadá trochu jinak než kupovaný z obchodu. Místo oblého bochníku má tvar cihličky, která má klasickou kůrku (na kterou jste zvyklí u chleba z obchodu) pouze na vrchu. Z boku a zespodu je kůrka tenčí a jemnější, protože je těsto v kontaktu s formou, ve které se peče. Chleba a pečivo je možné péct podle různých receptů (na internetu je jich spousta), což je o trochu levnější oproti kupovaným směsím a také si můžete recept upravit dle fantazie nebo vymyslet vlastní. Pokud dáte přednost chlebovým směsím (na trhu jsou jich také spousty), stačí přilít ke směsi tekutinu, zapnout pekárnu a nemusíte se starat, jestli jste tam dali suroviny ve správném poměru, jestli se těsto nezdrcne apod.

Je domácí pekárna určena pouze na chleba?

V domácí pekárně se kromě chleba dá upéct i jiné pečivo a potraviny. Každá domácí pekárna má programy na několik druhů chleba. Kromě toho má i různé speciální programy na další pečivo a potraviny - v pekárně se tak dají připravit vánočky, zákusky a koláče z kynutého těsta nebo z kypřícího prášku, ale také džemy a štávy. V pekárně si také můžete nechat udělat těsto např. na rohlíky, bagety, veky, mazance nebo buchty a po vykynutí můžete pečivo upéct v troubě. V pekárně také můžete připravovat potraviny z bezlepkových směsí. V pekárně Sana SmartBreadMaker lze díky možnosti nastavitelné teploty připravovat i domácí kvásek, sýry, jogurty apod. také ji lze používat k ohřívání jídel, pasterizaci atd.

Na co se zaměřit při výběru domácí pekárny?

Ještě před samotným výběrem pekárny doporučujeme zvážit, jestli domácí pekárnu opravdu využijete. Nedejte na reklamu a tlak prodejců, nenechte se zlákat okolím. Stanovte si, jak často budete pekárnu používat, jaké pečivo či potraviny v ní budete připravovat (např. jen chléb nebo i jiné pečivo), pro kolik lidí budete pečivo péct (to je důležité pro výběr velikosti chleba, který ta která pekárna umí upéct). Zkuste navštívit známé, kteří domácí pekárnu mají a zeptejte se na jejich zkušenosti. Pokud nikdo ze známých domácí pekárnu nemá, pročtěte si alespoň různé články či recenze na internetu. Možná zjistíte, že domácí chléb je domácí chléb a pekárnu si koupíte, možná zjistíte, že je pro Vás jednodušší chodit si obden kupovat pečivo do obchodu za rohem. Chléb z domácí pekárny však vychází levněji než chléb kupovaný, navíc u domácího chleba vždy víte z čeho je připravován a nikdy není z rozmrazeného polotovaru :)

Jaké parametry pekáren jsou důležité?

Teflonová, keramická nebo nerezová forma?

Chléb se v pekárně peče v pečící formě. Tyto formy mohou být vyrobeny ze tří materiálů: z teflonu (nejčastěji), z keramiky a z nerezu. Každý materiál povrchu pečící formy má své výhody, nevýhody a specifické vlastnosti:

Je podstatný počet hnětačů?

Počet hnětačů není tak podstatný. Pokud by však měla pekárna sloužit nejen na chleba, ale i pro časté zadělávání samotného těsta, doporučujeme v takovém případě zvolit pekárnu dvouhákovou. Hnětače se musí z těsta vyndavat po upečení (zůstávají po nich díry v chlebu), dva hnětače tak zanechají v chlebu o jednu díru navíc. Pekárna Morphy Richards 48319 má unikátní hnětač, který se po hnětení sklopí a nezůstává tolik zapečený v těstu (je snazší jej vyndat).

Video - ukázka pečení v domácí pekárně

Jakou pekárnu tedy vybrat?


Potřebuji pekárnu v perfektním provedení s nastavitelným programem, dávkovačem semínek a sklopným hnětačem
→ Kupte →Morphy Richards 48319 Morphy Richards 48319

Potřebuji pekárnu s keramickou formou v perfektním provedení s nastavitelnými programy
→ Kupte →Unold 68425 Kompakt Plus Unold 68425 Kompakt Plus

Potřebuji pekárnu nejlepší pekárnu pro bezlepkové chleby s keramickou formou
→ Kupte →Unold 68456 Edel Unold 68456 Edel

Potřebuji pekárnu na přípravu kvásku a kváskového chleba, sýrů, jogurtů apod. s nastavitelnou teplotou
→ Kupte →Sana SmartBreadMaker Basic Multifunkční pekárna Sana SBM Basic

Potřebuji pekárnu s nerezovou formou na přípravu kvásku a kváskového chleba, sýrů, jogurtů apod. s nastavitelnou teplotou
→ Kupte →Sana SmartBreadMaker Standard Multifunkční pekárna Sana SBM Standard

Potřebuji kvalitní pekárnu se 2 hnětači do větší domácnosti
→ Kupte →Domo 3990

Potřebuji kvalitní dvouhákovou pekárnu s keramickou formou do větší domácnosti
→ Kupte →Unold 68511

Potřebuji pekárnu a keramickou formou na běžné pečení
→ Kupte →Unold 68415

Potřebuji malou pekárnu s keramickou formou
→ Kupte →Unold 68125 Kompakt Unold 68125 Backmeister Kompakt

Potřebuji malou pekárnu
→ Kupte →Domo B3962 Domo B 3962

Potřebuji levnou jednohákovou pekárnu
→ Kupte →Unold 68110

Potřebuji levnou dvouhákovou pekárnu
→ Kupte →Domo 3958

Potřebuji vybrat kvalitní pekárny na bezlepkové pečení
→ Kupte →pekárny Morphy Richards pekárny Unold




© Jiří Baloun — MojePekarna.cz 2008 - 2017
Specialisté na domácí pekárny
Obchodní podmínky | Kontakt
Ochrana osobních údajů


Další odkazy:

Mapa webu, Odkazy, www.pekarny.unas.cz

Nejprodávanější zboží:

Novinky:

  • Domácí pekárna Unold 68415 1. Unold 68425 Kompakt Plus - vynikající pekárna s keramickou nádobou a nádherným designem » více informací

  • Domácí mlýnek na obilí Sana Natural 2. Domácí mlýnek na obilí Sana - namelte si domácí mouku, čerstvou a bez konzervantů » více informací